Anonimen -> Izkušnje iz porodnišnice... (31.1.2007 10:58:47)
|
Zanima me, kako je pristop zdravstvenega osebja v porodnišnici vplival na vaš začetek življenja z otrokom. Sama sem imela skoraj same pozitivne izkušnje - vsi, no skoraj vsi so bili prijazni in polni razumevanja, me je pa zbodla pripomba ene od medicinskih sester. Ker tudi ta porodnišnica, v kateri sem rodila, nosi oznako Novorojenčku prijazna porodnišnica, je seveda normalen rooming in pa spodbujnanje dojenja. V glavnem - 3 dan po porodu so nas novopečene mamice spravili v neko sejno sobo, kjer naj bi si ogledale film o dojenju... In ko sem se ravo namestila, je prišla not sestra in mi rekla: Gospa, v sobi vas čaka primarij ****, prišel je na obisk. jaz sem jo vpršala: A lahko grem? In ona mi je tako osorno odgovorila: Vi kar pojdite, ampak če ne boste dojili, krivde ne pripisujte nam... Ne vem, a zdravstveni delavci (nekateri) res mislijo, da se dojenja lahko naučiš iz filma ali kaj... In kljub temu, da je že 2 leti od poroda in da že dve letu uspešno dojim, mnogokrat razmišljam o teh njenih besedah, saj jih nobena mamica po porodu ne potrebuje... Še sreča, da sem dojila, saj bi v nasprotnem primeru res mislila, da je krivda, da ne dojim, v tem, da si nisem ogledala filma...
|
|
|
|