Kroštoli (flancati) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


asso -> Kroštoli (flancati) (31.1.2007 8:53:26)

A ima kdo ta pravi recept za Kroštole, ampak ne kakšen prepisan z interneta (Kulinarike), ampak pravega domačega, kot delajo vaše none...

Tako dobre sem jedla, da so se topili v ustih in sedaj bi takšen recept... pa seveda postopek ne sam sestavin...




Anonimen -> RE: Kroštoli (flancati) (31.1.2007 8:57:53)

ja ga imam, samo ne tako z glave rumenjaki, moka, rum, kisla smetana.....pa ne vem v kakšni količini...so pa res božanski, tako kot si napisala ti, se kar topijo...., če ne rabiš nujno, ti napišem jutri....joj, zdaj se mi pa sline cedijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




asso -> RE: Kroštoli (flancati) (31.1.2007 9:05:51)

IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

ja ga imam, samo ne tako z glave rumenjaki, moka, rum, kisla smetana.....pa ne vem v kakšni količini...so pa res božanski, tako kot si napisala ti, se kar topijo...., če ne rabiš nujno, ti napišem jutri....joj, zdaj se mi pa sline cedijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Ni tako nujno, bom počakala, še posebno, če so res ta pravi... Večkrat si jih poželim, pa jih kupim, ampak kaj ko ni to to...




Anonimen -> RE: Kroštoli (flancati) (31.1.2007 9:41:48)

ok, jutri dobiš recept....




Anonimen -> RE: Kroštoli (flancati) (31.1.2007 11:25:07)

Krhki flancati!
30 dag moke,malo soli
4 rumenjake
žlica sladkorja v prahu
6 žlic vina
velika žlica kisle smetane
sladkor v prahu za potresanje
olje za cvrenje
V moko daj sol,rumenjake,sladkor vino,rum in smetano.
Zamesi testo in gneti ga toliko časa,da postane gladko.
Počiva naj pol ure,nato ga razvaljaj za nožev rob debelo.
Izreži pravokotnike in te zareži 3-4 krat.Nastale trakove
med seboj prepleti in ocvri v vročem olju.Še vroče posuj
s sladkorjem v prahu pomešanim z vanilijo.




Anonimen -> RE: Kroštoli (flancati) (1.2.2007 9:24:57)

Količina za deset oseb:
Testo:25 dag moke,
3dag masla,ščepec soli,
4 rumenjake,
2 dag sladkorja,
4 dag goste kisle smetane,
1 žlica limoninega soka,
2 žlici belega vina,
1 žlica ruma,
sladkor v prahu za posipanje,
olje za cvrtje.

Med presejeno moko razdrobimo maščobo,dodamo vse preostalo in na hitro zamesimo testo.Na hladnem naj počiva testo vsaj pol ure.Nato ga razvaljamo za nožev rob debelo.S kolescem narežemo poljubno velike pravokotnike lai kvadrate.V razdalji enega prsta naredimo v vsako krpo 2 do 3 zareze po dolgem.Rob mora ostati cel.Preden damo flancate v vročo olje,prekrižamo narezane trakove.Ocvrte flancate potresemo z sladkorjem v prahu.
Testo za flancate zamesimo mehko,kot je vlečeno testo.Krhke flancate lahko ponudimo z vinsko ali sadno kremo.




Anonimen -> RE: Kroštoli (flancati) (2.2.2007 7:42:10)

OJLA, me je neva prehitela...to je to.....




Stran: [1]