|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Druga nosečnost in dojenje
15.9.2004 15:32:27   
nikitta
Pozdravljene,

nekaj je bilo že napisano o tej temi...pa vendar ni greh, dobiti še kakšno novo besedo ali dve...

Sem drugič noseča (9t) in še vedno dojim malčka starega dve leti. Do sedaj je bilo obema v zadovoljstvo, dokler nisam imala nobenih bolečin ob dojenju. Namreč, sedaj ko ga začnem dojit, moj obraz še zdaleč ni prijeten otroku, saj ko zagrabi prsa imam občutek, da bom znorela.
Premišljujem, da bi ga odstavila, čeprav vem da mu je to Sveto. Ne predstavljam si, da bi še dojila, pa rodila,pa dojila... Imam občutek, da sem že zdej preutrujena, tako da si ne predstavljam scenarija dojenje dveh po noči in dnevi...3-4 leta.

Seveda, možu so moji problemi "španska vas", saj mi je jasno, da nima kako vedeti in čutiti, hm, čeprav mi je zadnjič rekel, da so moški prikrajšani za nosečnost in da bi on z veseljem "nosil" otroka. Povedala sam, da vedno ima možnost sodelovanja in da je ravno ta problem, okrog dojenja namreč, idealna prilika, da začne premišljevat, da bi mi pomagal malčka odstavit s prsi...če se da najmanj stresno.

KAKO NAJ SE TEGA LOTIMO?
Neposredna povezava do sporočila: 1
15.9.2004 15:37:30   
Pandi
Kakorkoli je za slišat, mislim da je čas, da ga odstaviš. On sedaj ne pridobiva od tvojega mleko dosti, tebe pa zelo izčrpava. Kar se tiče pa psihične odvisnosti in navezanosti, ti pa rečem tako: Mi kompliciramo, otrok zakomplicira (nevede), če pa ti ne kompliciraš, bo tudi otrok to zelo dobro sprejel (bolje kot ti - lastne izkušnje) ;)

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2004 16:10:53   
KATY&TIMMY
:bravo:Tudi jaz sem mnenja da se moraš odpočiti saj si že tako rekordno dojila.Pomisli nase pa na novo štručko,da ne boš opešala,pa potem novega ne boš mogla dojit.No pa še to:Če bi morali moški rojevat bi izumrla človeška rasa,nosit že samo ven spravit to pa je težje.Pa priznajte no moži če boste to brali!!!!:)-Pa prosim pošten odgovor,zamislite si kako ležite v porodni postelji,popadke in vse kar spada zraven.:)-:)-UFFFA,SEM SE POZABILA PRIJAVIT TO KAR BERETE JE MOJE MASLO:NEVA6:)-:ups::zmeden::zmeden::((:((:grrr::grrr::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2004 21:49:43   
nikitta
hvala za vaše misli in spodbudo:).Do sedaj nobenih sprememb in vsak poskus odvajanja je prava mora. Pač ustrajala bom...

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2004 11:59:07   
Abby
Takole je: žal ti učinkovitega nasveta ne morem dati. Mogoče pa ti bo v tolažbo, da imam podobno težavo. Moja punčka je stara 2 leti in pol in ne kaže prav resnega namena, da bi nehala zizati. Noseča sem pa 16 tednov. Nekateri strokovnjaki sicer omenjajo tandemsko dojenje, kjer dojiš 2 različno stara otroka hkrati (K. Šoster Olmer: Dojenje in materinstvo iz srca), ampak v praksi ti bo pa vsak rekel, da je čas, da nehaš. Nihče pa ti ne pove, kako. Osebno imam še največji problem s strašno bolečimi bradavicami. Ampak nisem še povsem izgubila upanja: hčerki vztrajno prigovarjamo, da je že velika, da je ziza fuj in jo zizajo samo dojenčki. Zdaj že večkrat tudi sama pove, da je "fuj sisi".

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2004 14:00:15   
nikitta
knjigo Dojenje in materinstvo iz srca sem prebrala že ob prvi nosečnosti( zelo dobra spodbuda za bodoče mamice), vendar, tako kot ti, Abby, imam praktične "problemčke" in zelo boleče bradavice. V upanju, da se bo zadeva za vse dobro iztekla...

lep pozdrav od Nikitte.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2004 14:10:54   
pi
Moja hčerka je stara 26 mesecev in jo še vedno dojim.
Zanima me če sta imeli kakšne probleme z zanositvijo glede na to da dojita?
Če bo imela katera dober nasvet o odvajanju od dojenja bi tudi pri meni bil zelo dobrodošel.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2004 14:37:57   
Abby
Z zanositvijo nisem imela težav niti prvič niti drugič, s tem, da sva prvič načrtovala, drugič se je pa malček kar sem najavil. Pravzaprav je dojenje vplivalo v tem oziru, ker bi brez dojenja mogoče jemala tablete.
Glede odstavljanja pa verjamem, da se na lep način več doseže, čeprav bi vsi kar nekaj na silo. Sploh pri otroku nad dve leti se da že marsikaj doseči z besedo in večkrat sem že slišala, da je kdo dopovedal triletniku, da je pač preprosto prevelik, da ne mara več zize, da ni mleka in podobno. Pomembno je tudi, da se ugotovi iz kakšnih razlogov otrok sesa: ker je lačen, žejen, zaspan, zdolgočasen, žalosten... Potem se pa ukrepa na podlegi tega. Večkrat se mi je zgodilo, da je hčerka sitnarila, jaz pa sem bila ravno sredi nečesa in mi je bilo enostavneje vtakniti zizo v usta, kot raziskati razloge njenega negodovanja. Zdaj so me pa boleče bradavice prisilile k temu, da težave rešujeva drugače in ne več z zizo. Pa tudi avtosugestija ji pomaga, ko si na mojo pobudo dopoveduje, da je ziza ogabna, tako da zdaj že nekaj dni sesa samo pred spanjem.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2004 14:46:05   
pi
Moram povedat,da je tudi meni v 5 dnevih uspelo, da se dojiva samo še zvečer in zjutraj. Prva dva dni se je jokala kot dež, da sem jo komaj potolažila, včeraj 5 dan pa sploh več ni omenila svojega "didija" edino zvečer seveda, ko je šla spat. Mislila sem da bo dosti težje. Zdaj pa naju še čaka odvajanje zvečer in zjutraj.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?