Anonimen
|
Pri 7letni punčki ne gre za samozadovoljevanje, ki ga mi poznamo, punce no! Spolni hormoni se prebudijo v puberteti. In tudi, če vzamemo, da današnji otroci padajo zelo intenzivno v predpubertetno stanje, je 7 let še vedno prezgodaj.Od prijateljice tamala se je drgnila pri 3 letih, ko se je rodila njena sestrica-nelagodje in strah zaradi novega bitja, ki je potrebovalo več pozornosti, je pač reševala tako. Jo je žgečkalo, kot rečeno. In pasalo. Ampak brez masturbativnega efekta-saj je bila še otrok. In ko sem jaz to videla, sem bila presenečena, pa mi je prijateljica povedala, da je n jena nečakinja pri 7 letih ugotovila, da ji paše, če se boža. Sestra ji je pač samo mirno umaknila roko. Mirno. Potem je nehala. Vsaj pred drugimi. Brez besed. tako sem jaz naredila z mojo hčerko. Čudno je bilo. Ker takoj pomisliš, kaj to pomeni-otroci pa sploh ne razumejo tako kot mi. Hecno, pri vsej literaturi, ki sem ji jo kupila, sem se najbolj bala, da me povpraša o masturbaciji. Dovolj neprijetno mi je bilo že tako razlagat ji o nabreklih penisih pa sramnih ustnicah, nožnici.... blalalala. Ampak masturbacije sem se bala ko hudič,. če bi me vprašala. Me hvala bogu ni. Verjetno še bo enkrat. Vsaj božat se je nehala pred televizijo. zamotila sem jo, kaj vem! Saj sem naredila prav. upam, da je nisem sfrostrirala!!!! Literatura v pomoč: R. Giommi, M.Perrotta ( par knjig za različne starosti), Robie H. Harris:Pogovorimo se io seksu. To so knjige napisane za otroke, če jih ne poznate boste presenečene, kako jasno in brez zadržkov govorijo o seksu. Ah, bom še jaz anonimna, da bo v stilu debate !
|