Jančika_ -> RE: RECEPT ZA USPEŠNO DOJENJE (29.1.2007 10:10:37)
|
Moja izkušnja je taka: pri prvem otroku prehrane nisem spreminjala, sem pa precej počivala (mož je bil še študent in doma). Mleka je bilo na pretek. Pri drugem sem imela doma že enega razgrajača (ki takrat še ni bil v vrtcu), mož je bil v službi, včasih je prišel kak dan, ko sem pojedla samo skodelico čokolina (pač pomanjkanje časa in apetita), 6 tednov po porodu sem začela s tekom, tri mesece in pol po porodu sem tekla na tekmi na 10km - pa je bilo mleka ravno tako na pretek. Nekajkrat se je zgodilo, da je prišlo do resnega pomanjkanja mleka - prvič zaradi ponovne nosečnosti, drugič, ker je imel mali vneto grlo in 10 dni skoraj nič ni jedel in se je količina postopno zmanjševala. V teh primerih je neverjetno pomagal sezamov napitek (sem prej poskusila vse drugo, pomagalo je pa samo to). Glede na napisano menim, da telo v normalnih okoliščinah bolj ali manj samo poskrbi, da je mleka dovolj. Seveda pa počitek, dovolj tekočine in kvalitetna hrana nikakor niso v napoto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|