Mako in tetra majcke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


metka84 -> Mako in tetra majcke (28.1.2007 20:57:23)

Pozdravljeni!Mene zanima kako izgledajo tetra in kako mako majčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker sem že čisto zmešana s totimi imeni za cotike,pa iskala sem slikice pa nikjer ne najdem,mi lahko prosim poveste če so kje na internetu kake slikice za majčke!Že vnaprej hvala za odgovore.



V bodoce prosim, ce naslova ne pises z velikimi crkami.
Moderatorka




Aja1 -> RE: MAKO IN TETRA MAJČKE (28.1.2007 21:00:17)

To so majčke za zavezat ob strani. Tetra so iz plenice (tak material), mako pa tiste rebraste. Vsaj mislim, da je tako.




Katrin -> RE: mako in tetra majčke (28.1.2007 21:57:50)

Ja, tetra so iz zelo podobnega materijala, kot so plenice  in jo oblečeš spodaj pod mako majčko, ki je bombažna. So pa to majčke s trakci, ki se zavežejo pristrani ali zadaj.

Lp, katrin




Anonimen -> RE: mako in tetra majčke (28.1.2007 22:24:56)

Mislim, da so mako majčke bolj gosto tkane. Res ful gosto tkane.




majda12 -> RE: mako in tetra majčke (29.1.2007 7:13:08)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Lp.Jaz ti bolj priporočam,da kupiš bodije na preklop,jaz sem že v bolnici bila jezna na te mako zadeve,ker so mu vedno nekam uhajale,imam kupljene pa jih ne uporabljam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]    ,ker je body bolj fajn vsaj zame,pa tudi nikamor ne zleze in ne rabiš preverjat,če ima gol hrbet.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Taja Nagaja -> RE: mako in tetra majčke (29.1.2007 7:57:41)

Mako majčke so iz mehkega gladkega bombaža- tako kot T-shirt-ke, malo bolj goste, tako kot bodiji.

Tetra majčke so iz bombaža, ki je tkan tako kot tetra plenice.

Ponavadi vsi govorijo o majčkah na preklop. Sta pa imeni mako in tetra povezani z blagom oz. tkanjem.

Jaz sem oboje kombinirala z bodiji.




Alisa -> RE: mako in tetra majčke (29.1.2007 16:05:16)

Jaz sem imela oboje pa jih nisem uporabljala, ker so mu tud skoz gor lezle. Sem potem bodije kupila pa je bilo mir. Pa še boljš mi je da ga ni bilo treba  pazit, da mu ne bi kaj gor zlezl.
No kaj so pa katere so ti pa že punce napisale.





domci -> RE: mako in tetra majčke (29.1.2007 16:59:13)

Jaz sem mela tetra majčke ampak je to tako srnje pardon izrazu. Tisti štrikci so dolgi in tanki se jih težko zaveže pa meni ko sem bolj konjasta mi je štrikec tudi v roki vstal, da ne omenjam tega, da sem mu mogla majčkoskoz dol vlečt, ker je nonstop kzal križ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Po enem tednu muk in tegob sem si kupla bodije na preklop te so pa zlata vredni nikamor ne zleze nobenih trakcov pa še bolj luškano zgleda.




zmajči25 -> RE: Mako in tetra majcke (29.1.2007 19:23:15)

Mako material je bolj gosto tkan kot npr. bodiji, tetra pa je material kot so plenice. So ti že predhodnice napisale razliko.
Sicer pa sem tudi jaz nakupla nekaj teh majčk pa sem jih rabila točno 2 dni, ko sem popiz... in šla kupit 10 bodijev na preklop. Te majčke skozi nekam lezejo, tamala je imela gol križ pod pajacki in težko jih je zavezat. Bodiji pa so super, lepo držijo na mestu še plenico, hrbet je vedno lepo pokrit pa še bolj enostavno za oblačit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tako da ti jaz tudi priporočam bodije na preklop (tisti, ki so za vlečt čez glavo niso tako praktični za novorojenčka).




lenika -> RE: Mako in tetra majcke (29.1.2007 20:42:30)

Se strinjam s predhodnicami. Bodiji so veliko bolj praktični.




petra81 -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 1:08:41)

So ti že predhodnice napisale vse!! Torej bodiji!!!!




metka84 -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 10:36:35)

Hvala za odgovore.Zakaj pa rabiš ko greš iz porodnišnice 2 tetra in 2 mako majčki,to mu vse gor oblečeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Kaj pa če vzamem bodije tistega brez nogic ali moreš glih tote majčke met[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




zmajči25 -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 10:50:25)

Ne oblečeš obe majčki ampak samo eno, tista druga je za rezervo, če se ti prva umaže. Moja je bila, ko smo šli iz porodnišnice,  oblečena v plenico za enkratno uporabo, potem navadno plenico, čez povijalno plenico (široko povijanje) potem pa v mako majčko, žabice, plišat pajacek s stopalci in čez debel zimski pajac. Pa kapo na glavi.
Aja, rojena pa je bila 25.02., iz porodnišnice smo šle pa 1. marca.
By the way... jaz sem tudi imela PDP 6.marca.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Uživaj!




zmajči25 -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 11:01:09)

Aja, še to... namesto mako majčke daš bodi z dolgimi rokavi na preklop in to je to. Jaz bom drugič sigurno rajši dala bodi kot da se matram z majčko.




dinozaver -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 12:06:49)

Ojla!

Jaz pa kombiniram bodije z temi majčkami na priklop.
Pri nas ne rečemo majčke na priklop ampak so to benkice.
Pa me res zanima kake benkice tej imate da so tak slabe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Je pa vprašanje kdo je kriv ali so benkice ali mame [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Moje so vse vredo, ne kaže hrbta ven. Spodaj ji dam benkico, ki pride direktno na pampersko potem še široko povijem in zgoraj bodi. Pride še plišast pajac brez rokavov in nogavice. In to je vsa umetnost. Včasih pa ji dam tudi dva bodija ali kar bve benkici. Čisto odvisno od mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 12:13:13)

Tule imate zanimiv članek o oblačenju iz Mame:

Kako vremenu primerno oblečemo dojenčka
Prvo pravilo pri novorojenčku je, da naj mu bo prijetno toplo. Novorojenčki so običajno brez večje zaloge podkožnega maščevja, ki bi ga grelo. Če je okolje toplo in če je novorojenček dovolj oblečen, je bolj miren in dobrovoljen. Vso svojo energijo usmeri v življenje in rast, ne porabi jo za ogrevanje. Že po štirih tednih dobrega dojenja se telesna teža poveča, večja je zaloga podkožnega maščevja in s tem tudi dojenček uspešneje zadržuje telesno temperaturo.
Pri oblačenju novorojenčkov je ostalo nekaj tradicije. Pri pripravi garderobe za novorojenčka se še vedno svetujejo tetra in mako majčke, pajacki, kapice, copatki, slinčki ... Oblačenje novorojenčkov se mora prilagoditi letnemu času, pa tudi toplota v stanovanju je zelo pomembna. V hladnejšem času se svetuje dnevna sobna temperatura od 20 do 22 stopinj. Ob tako ogrevanem stanovanju se novorojenčka obleče v dve majčki (tetra in mako), zavije v pleničke, čez obleče žabice, obuje copatke ter zavije ali pokrije z odejico. Če pa se novorojenčka obleče v pajacek (pliš), se spodaj obleče samo eno majčko (tetra ali mako). Novorojenček postane nemiren tudi če mu je prevroče.
Ponoči naj bi bila temperatura od 18 do 20 stopinj. Mnogokrat sta starša navajena spati v hladnejšem prostoru, vendar se svetuje, da se prilagodita novorojenčku. Telesno toploto novorojenček oddaja enako hitro, kot jo proizvaja. Zato se ga ob nižji sobni temperaturi (18 stopinj) pokrije z res toplo (volneno) odejico.

Prvi sprehod
V zimskem času naj bi šel zdrav novorojenček po treh tednih na prvi petminutni sprehod. Potrebno ga je dovolj toplo obleči, vendar pa se pretiravanje odsvetuje. V tem letnem času je najbolj enostaven za oblačenje in tudi dovolj topel "smučarski" pajacek. Lahko pa se otroka obleče tudi v volneno garnituro (kapica, jopica, žabice).
S prvim sprehodom počakajte na ugodne vremenske razmere. Z vsakim naslednjim sprehodom se čas počasi podaljšuje, vendar dojenček ne sme biti predolgo izpostavljen nizki temperaturi. Kratek sprehod z vozičkom pri 10 stopinjah mu ne bo nikoli škodil.
Kako obleči novorojenčka za sprehod? Dve majčki, pleničke, topel pliš pajacek, copatke, tetra ali mako kapico, čez pa volneno kapico ter topel "smučarski" pajacek.

Oblačimo večjega dojenčka
Večje dojenčke je seveda tudi lažje oblačiti. V zadnjih letih klasične majčke izpodrivajo bodiji. Pri večjih dojenčkih pomenijo tudi večjo toplotno varnost, saj se zapenjajo preko pleničk med nogicami. Tako sta trebušček in hrbet ves čas na toplem.
V toplem stanovanju se obleče dojenčka v majčko ali bodi, zavije v pleničko, obleče v pajacek in obuje v copatke. Če je dnevna sobna temperatura nižja, se dojenčka obleče še v toplo jopico in hlačke.<

Kako pa starši vedo, da dojenčka zebe ali pa da mu je prevroče?
V hladnem vremenu, posebno na hladnem vetru mora dojenček sam vzdrževati telesno temperaturo. To delo mu običajno ni po volji in bi se takoj bolje počutil, če bi ga tega dela rešila primerna zunanja temperatura. Zato postane nemiren, ohladijo se mu rokice in nogice. Če ga potipamo pod obleko na prsnem košu, bo še vedno normalno topel. Takrat je čas, da se sprehod konča in ga odnesete v toplejši prostor. Kmalu se bo pomiril in postal normalno živahen.
Kadar pa je dojenčku prevroče, to zelo hitro pokaže z drugačnim obnašanjem.
Tudi dojenčki se potijo. Če ga potipamo po glavici pod "trojno" kapico ali pa zadaj na vratku, se začuti sled znoja. Takrat je čas, da se dojenčka sleče

Vrstni red oblačenja
1. Najprej ga previjemo v svežo pleničko.
2. Bodi previdno oblečemo čez glavico, nato čez roke in ga zapnemo med nogami.
3. Prve mesece čez pleničko za enkratno uporabo in bodi namestimo še tetra plenico in jo učvrstimo s previjalko.
4. Majhne dojenčke, ki še niso zelo aktivni, v zimskem času hitreje zebe, zato jim za na sprehod obujemo še nogavičke.
5. Pajac najprej nataknemo na eno nogo, nato na drugo in ga previdno potegnemo navzgor.
6. Otroka položimo na smučarski pajac in oblečemo najprej nogice, nato pa še rokice.
7. Za prve sprehode otroku nadenemo najprej tetra ali mako kapico, nekajmesečnemu dojenčku pa lahko že samo toplo zimsko kapico.
8. Za zaključek mu nadenemo še šal, če je potrebno tudi primerne copatke (volnene) in rokavičke.




Strawberrie Cherrie -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 17:09:55)

JAz sem jih na začetku uporabljala pod bodyi, fiksirala pa s širokim povijanjem - sedaj jih nosimo še samo takrat, kadar gremo na sprehod in je zunaj okoli ničle.
So mi pa OK, predvsem mako, tetra so bolj tko - grobe.




metka84 -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 17:50:13)

Hvala za nasvete in odgovore!Tak da bo moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zadovolna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dinozaver -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 18:50:33)

Vem da ne spada več to pod to vprašanje, ampak morem povedat.

Zgoraj napisano:   Zato postane nemiren, ohladijo se mu rokice in nogice. Če ga potipamo pod obleko na prsnem košu, bo še vedno normalno topel. Takrat je čas, da se sprehod konča in ga odnesete v toplejši prostor.
 
Kaj ga sredi sprehoda dol slečeš in pogledaš če ima noge mrzle, ali to čutiš čez vse to v kaj je oblečen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Plus tega zunaj je zdaj mrzlo!!!

Za znotraj pa:
neki v noge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nebo zeblo saj imajo vse to pajace gor in zokne ali kaj podobnega,
roke pa bo imel mrzle saj jih ima zunaj. Če bi imel oblečene ga tudi nebi zeblo, ne???
Kako pa pogledaš, da veš da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne zebe, preprosto potipaš ga zadaj po vratu-tilniku.

Vsaj tako je meni babica to povedala.

Tudi meni vsi tako pravijo da jo zebe, ko jo po rokah pošlatajo in ima mrzle. Ali pa po nogah in vsi imajo zgleda vsaj tako neke čudežne čute da znotraj not v nogo čutijo, da ima mrzlo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa jim povem kako je to zdaj in ne kako je bilo to včasih.

Pač to je samo moje mnenje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZALA ADL -> RE: Mako in tetra majcke (30.1.2007 20:47:28)

Še moja dogodivščina z body-em v porodnišnici. Mogoče glih ne paše sem, pa vseeno.Sem tudi jaz komaj čakala na prihod dojenčka in sem kupila dva kompleta za pot domov. En komplet bolj debel, drugi bol tanek. En mesec pred rokom sem za vsak slučaj pripravila vse potrebno v torbo, če bi se zgodil srečen dogodek. Bil je agust bolj mrzlo in sem dala v torbo debel komplet. Ko pa je prišel tisti dan, pa sem morala zamenjati komplet za bolj tanki, saj je bil september in ful vroče. Ko smo odhajali iz porodnišnice, vzamem torbo, ki mi jo je prinesel mož, obrnem celo torbo na glavo, body-a nikjer. Kaj zdaj. Nič oblekla sem jo samo v jopčko za povrh. Mi je bilo tako hudo, ker smo malo skoraj nago nesli domov, da sem celo pot iz porodnišnice jokala. Še sedaj mi je hudo ko se spomnim. Tako da ni važno, kaj boš imela ali body ali majčko, važno je da je ne pozabiš doma, kot smo to storili mi.




pearl -> RE: Mako in tetra majcke (2.2.2007 10:53:06)

Mako in tetra majčke. So natančno že opisale predhodnice. Nabavila sem dve mako majčki, pa nekaj sem jih še dobila. Niti enkrat ji nisem obleka. Zakon so bili samo body-ji na preklop. Jih ne bi prve mesece zamenjala za nič na svetu. Najboljši so v HM.




ČebelicaMaja -> RE: Mako in tetra majcke (2.2.2007 12:19:05)

Meni so bile pa mako majčke prve 2 mes. prav zakon- ker potrebujejo v hladnejših dneh dva sloja- sem ji dala najprej bodi na preklop in čez mako majčko, čez zavila povijalno pleničko in se majčka nikmor ni premaknila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...se je pa res premikala, ko sem mako majčko prve 3 tedne zatlačila samo v hlačke, potem mi je pa babca pokazala, kako se to dela in je bilo res fajn...si ne predstavljam, da bi drugače prakticirala...




Stran: [1]