Testo za pizzo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


piškotka -> Testo za pizzo (27.1.2007 19:37:06)

Kako hudiča v picerijah naredijo testo, da je pizza tako dobra in koliko časa jo pečejo?




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (27.1.2007 19:56:15)

To ti bo pa sigurno Marogica odgovorila.
Meni je doma narejeno testo tudi dobro.Dobro rata če ga zamesim z mlekom,ne vodo in dodam malo olja.
Pečem pa v zelo vroči pečici.




Primoza -> RE: Testo za pizzo (27.1.2007 20:00:37)

Testo delam v kruhomatu, iz moke, soli, vode, olivnega olja in kvasa. Testo oblikujem v pomokanih rokah z vrtenjem.

Pečem od 11 do 14 minut v zelo vroči 220-230 st.C ventilatorski pečici.




smrka -> RE: Testo za pizzo (27.1.2007 20:16:21)

Meni je najboljse testo ki se ga naredi takole:

- 500 gr moke
- 1 cel kvas (kocka)
- 1 dl jogurta
- 1 dl vode
- 1 zlica olja

Moko moras obvezno presejat, potem vzames zlico moke razdrobis kvas dodas zlicko sladkorja in 4 zlice mlacne vode. Ko se kvas dvigne primesas to v moko, dodas  se jogurt, vodo in olje, in vse lepo zngetes v testo. Testo ko se spece se dvigne in ti povem da je PRVA LIGA... je mehko, kar topi se v ustih.. probaj, pa povej rezultat!

Pecem jo na 200 stopinj 20 minut!




Marogica -> RE: Testo za pizzo (27.1.2007 21:28:51)

Mi imamo krušno peč in je seveda čas peke drugačen, kot pa v električni, ca 3-5 min. Drugače pa damo ostro moko, sol, mlačno vodo, olivno olje. Ostra moka je bomba za okus, seveda pa svoje naredi tudi krušna peč. Temperatura pa mora biti vedno zelo visoka(v krušni peči ca 350 stopinj)

Drugače pa se mi zdi recept od primoze še "najbližji" temu, kar lahko narediš doma v električni pečici.




Jessy -> RE: Testo za pizzo (27.1.2007 21:59:43)

Tudi jaz naredim testo iz moke, soli, olivnega olja in kvasa. V testo vmesim le toliko moke, da ko proti koncu mesim na kuhinjskem pultu, da se ne prijema več. Takrat neham dodajati moko.
Takšno testo je enkratno.

Bom pa poskusila tudi z ostro moko! Hvala za idejo!




kalbo -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 8:44:08)

33 dag moke (navadne, ostro bomo pa sprobal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
1 kocka kvasa
1,33 dl vode (tople)
0,33dl mleka
0,33dl olivnega olja
10 g soli

Štamprle vode, štamprle mleka in kvas zmešamo v pogreti šalci in potresemo z moko. Ko se zadeva dvigne na vrh šalce zamesimo testo.

Pico pa pečem na 270 stopinjah v električni pečici 10 minut. Krušna peč je pa lčisto nekaj drugega. Mater bi jo blo fajn met doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




G in T -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 10:54:27)

Sestavine
2 navadna jogurta
2,5 dl mleka
2 jajci
1 kg ostre moke
1 velika žlica soli
2 vrečki suhega kvasa (di - go)




Postopek


Vse skupaj dobro zmešamo, da nastane gladko testo, nato gnetemo še malo z rokami.
Naoljimo polivinil vrečko in damo testo vanjo. Postavimo jo v hladilnik (tam tudi vzhaja).
Ko si zaželimo pizzo, pekač naoljimo, iz vrečke odtrgamo testo in z naoljenimi rokami oblikujemo pizzo. Na pizzo damo sestavine, ki nam najbolj ugajajo (šunko, gobice mozzarelo...).
Testa pride za 3 velike ali 6 malih pizz.
Pečemo na visoki temperaturi (275 stopinj) 12 - 15 minut.



Testo imate v hladilniku lahko ves teden. Preverjen, in meni še najboljši.
Dober tek!!!




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 11:02:28)

Marogica, a v pizzeriji ne daste nič kvasa v testo?




Marogica -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 11:04:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Marogica, a v pizzeriji ne daste nič kvasa v testo?


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ja, seveda...svežega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hvala.




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 11:14:01)

Aja, sem že mislila, da res ne. Ker meni se tudi doma nikoli ne posreči narediti tako dobrega testa, kot je v pizzerijah. A potem ni keč v kvasu? No, saj v bistvu je logično. Ampak nekje mora biti.




Primoza -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 11:16:20)

Meni uspe narediti testo podobne kvalitete. Problem je le pečenje, kjer pa je logično uspešnejša krušna peč.




Marogica -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 11:38:57)

IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Meni uspe narediti testo podobne kvalitete. Problem je le pečenje, kjer pa je logično uspešnejša krušna peč.


TO je res, ja. Pa seveda je x-receptov za testo in seveda vsak prisega na svojega. Vendar si ne morem zamišljati testa z mlekom ali jogurtom, ker me to nekako spominja na testo od kruha. Mi pa imamo pač bolj tanke pice(italijanski stil).

Mogoče še to-več je dodatkov v testu, slabše je. Naj nadevi dajo ta pravi okus, testo je v bistvu samo "osnova".

Je pa to, kot sem že napisala, pač stvar okusa.




kalbo -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 13:12:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Aja, sem že mislila, da res ne. Ker meni se tudi doma nikoli ne posreči narediti tako dobrega testa, kot je v pizzerijah. A potem ni keč v kvasu? No, saj v bistvu je logično. Ampak nekje mora biti.


Finta je tud v tem, da v picerijah delajo testo v banjah ne pa v skledah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




smrka -> RE: Testo za pizzo (29.1.2007 20:53:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica



Mogoče še to-več je dodatkov v testu, slabše je. Naj nadevi dajo ta pravi okus, testo je v bistvu samo "osnova".

Je pa to, kot sem že napisala, pač stvar okusa.



Mislim da ni to glih dober odgovor vec ko je dodatkov v testu da je slabse. Jest sem gor napisala recept za testo, ki pride debelejse in prhko, res odlicno.. jogurt da res mehkobo testu. Men pa osebno tanke pice, kot jih delajo v picerijah niso vsec... eni nardijo tako tenko, da se potem se v peci mal przge, pa jes neko skorjo z zgornjimi dodatki. Tko da rajs mal debelejse testo pa velik dodatka gor




AnBan -> RE: Testo za pizzo (30.1.2007 13:46:28)

IZVIRNO SPOROČILO: G in T

Sestavine
2 navadna jogurta
2,5 dl mleka
2 jajci
1 kg ostre moke
1 velika žlica soli
2 vrečki suhega kvasa (di - go)



jogurt, mleko in jajca....a ti to resno, da daš vse to v testo za pico???
 
drugače pa jaz veliko pečem doma pice in jih vsi ful pohvalijo, da je taka kot v piceriji...dam pa moko, suhi kvas, malo oljčka, sol, ščep sladkorja, mlačno vodo...vse kar od oka oz. od roke







asso -> RE: Testo za pizzo (31.1.2007 8:50:11)

Recept z jogurtom in jajcem je tudi pri nas preverjen, pa še malo pecilnega praška prid not.

Jaz enkrat delam enega drugič drugega. V tega navadnega brez jogurta in jajca večkrat dodam še malo piva (pol piva pol vode) in je še boljši.

Če pa mi slučajno kaj testa ostane, ga razvaljam na pekač, dam gor "šalšo" (pelate) in vse skupaj v skrinjo. Naslednjič, ko si poželim pizzo vzamem ven, jo nadevam in v peč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sami_y -> RE: Testo za pizzo (31.1.2007 10:56:44)

Marogica, ti si iz Maribora?! Ni se mi dalo kliknit na link do tvoje pizzerije, ker sem mislila, sigurno je iz Ljubljane, pa grem vseeno pogledat pa sem čisto navdušena, da si lahko pizzo narediš sam. Pohvalno!
Zagotovo pridemo sprobat!

Drugače pa za tiste, ki si doma delate pizze, pa se vam ne da delat testa, jaz sem ga kupila v Eurospinu, stane 1,05 € in pride ven skor tak kot v pizzeriji. Meni je blo ful dobro : http://www.eurospin.it/sezioni/dettaglio.cfm?val=pr&fr=2&dett=726





Anonimen -> RE: Testo za pizzo (2.2.2007 11:00:14)

Mislim da je vsa fora najbolj v krušni peči, te pa doma nimamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]