Pupica -> Porodni načrt (14.9.2004 20:12:17)
|
niki, ko sem jaz prebrala kar en zajeten kup literature in knjig na temo nosečnost, porod, nega otroka, sem vsaj v tuji literaturi naletela na porodni načrt. Potem pa sem enako prašala na forumu, če ga je katera napisala in kakšne so bile njene želje pri porodu. No dobila sme zelo hladen tuš, saj so me vse obsule s tem, da ko bom rojevala mi ta načrt ne bo prišel prav. Moje želje so bile skromne; 1.roditi z epiduralno a. 2.oče prereže popkovino 3.naj ne režejo presredek takoj, le v primeru, da res ne gre drugače 4.partner zraven 5.da me obveščajo kaj se dogaja, da mi ne bi bilo treba spraševat sedaj vem, da to sploh ni noben bav bav, ves čas poroda, bi lahko izražala želje, res pa je da ne veš v prvo kaj sledi, vendar mislim da za take enostavne stvari res ni problem.Torej če imaš željo, le napiši in izrazi svoje želje pri porodu, naj ti ne bo nerodno. Časi se spreminjajo, vedno bolj se upoštevajo tudi želje mamice, vendar le v toliko da je otročičku še v redu. Meni so se vse zgoraj naštete stvari uresničile, je pa res, da je bila pri porodu zelo razmevajoča babica (ga.Erika iz Porodnišnice na Jesenicah), lahko bi bila pa res kakšen bavbav od Pehte, potlej pa tut jaz ne bi mogla prosto izražat svojih želja. LP pupica+:miska:Tia
|
|
|
|