široko povijanje... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


majas -> široko povijanje... (27.1.2007 17:13:50)

ena ali dve tetra plenici??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ker mi je ravno včeraj prijateljica rekla zakaj jo povijam v dve ker je ena čisto dovolj, da so tako tudi rekli v materinski in da je ona svojo v eno in je bilo vse vredu. Jaz pa se ne spomnim, zdaj pa nevem...
čeprav se mi tako smili v tistih debelih dveh plenicah, bi priklopila na eno..
lp




dskubin -> RE: široko povijanje... (27.1.2007 17:26:07)

Če je s kolki kaj narobe in moraš široko povijati, potem 2 tetra plenici zloženi na tretjine. Če pa so kolki v redu in povijaš široko samo zato, da je otrok bolj zaščiten, stabilen,.. je dovolj 1 plenica prepognjena na četrtine.




***pika*** -> RE: široko povijanje... (27.1.2007 21:52:04)

Hm, jaz sej morala tudi na široko povijati, pa mi niso nič rekli, da bi morala z dvema plenicama. Vseskozi sem z eno, pa še to mi je patronažna rekla, naj na ožje zložim, da ne bo imela nog ful narazen.

Zdaj, po 3 mesecih, so kolki OK

MajaS - najbolje, da vprašaš svojo patronažno ali pa zdravnico - bo najbolj ziher.




coolbabe -> RE: široko povijanje... (28.1.2007 8:39:47)

pri nas so rekli če je navodilo široko povijanje potem ena plenica, če je pa strogo široko pa dve




Strawberrie Cherrie -> RE: široko povijanje... (28.1.2007 16:28:12)

Dokler sem povijala, sem uporabljala samo eno zloženo na četritne...
če pa ima [sm=duda.gif] slabše kolke, potem bi pomojem ostala na dveh...




frufru -> RE: široko povijanje... (28.1.2007 18:09:47)

jaz sem uporabljala zeleno racmanko, pa mi je pediater po 1 mesecu rekel, da ne rabim več široko povijat (ob rojstvu je bil UZ kolkov 1b)




majas -> RE: široko povijanje... (28.1.2007 18:24:01)

potem  mislim da lahko nadaljujem z eno ker ob pregledu in da ni hudo ampak da naj vseeno povijam široko. Morala pa bi imeti že zdaj pri dveh mesecih pregled pa so naju kar pri treh v valdoltri naročili-češ da niso imeli prostora več. Haloo, sem bila tako jezna.
Hvala za odgovore, lp




SAJA -> RE: široko povijanje... (29.1.2007 11:32:55)

Zaradi tega ,da so te pri treh mesecih naročil,ni nič hudega,saj v postojnski porodnišnici in mislim daltudi v ljubljani  že ob odhodu iz porodnišnice dobiš datum za pregled in to čez tri mesece.Če je kaj narobe s kolki,boljše,da nosi še en mesec,kot premalo.




Alisa -> RE: široko povijanje... (29.1.2007 16:00:56)

Men so ga že v porodnišnici povijali samo v eno tetro plenico. V šoli za starše pa so rekl 2. Sm jaz sem ga povijala sm v eno, ker se mi je zdelo dovolj na široko.
Slikanje smo imeli nekje 3. mesece po porodu in je bilo vse uredu.





Miška76 -> RE: široko povijanje... (31.1.2007 13:50:12)

mi smo pa imeli Racman plenice za široko povijanje, spodaj pa Pampersko, ker se nam je zdelo tisto s tetra plenicami too much.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bila kot žoga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa še poleti je blo to. Pediatrinja v porodnišnici je svetovala, da so najboljše Racmanke. Pri naslednjem pregledu je blo pa s kolki k sreči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] vse O.K.
Rabiš pa samo dve, ker ima spodaj itak Pampersko.




eya -> RE: široko povijanje... (31.1.2007 15:34:45)

Povijala sem široko z eno tetra plenico, tako mi je pokazala patronažna. UZ kolkov je imel pri 2 mesecih, so bili 1a, pa mi je pediatrinja svetovala naj vseeno nadaljujem s takim povijanjem, da je tako bolje za kolke, tako da sem še kak mesec tako naprej povijala.




solatja -> RE: široko povijanje... (31.1.2007 19:35:19)

nam so v Po porodnišnici slikali, smo meli skrbno široko povijanje (mislim, da 1b), pol pa po 2,5 mesca ni blo več treba. sem pa povijala v 2 tetra in je včasih kr prav prislo, če je se pokakala, smo včasih celo kej nad bodijem rešli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]!!!!!!!




sneška_ -> RE: široko povijanje... (1.2.2007 13:34:29)

Svojo punčko sem povijala pampersko plus dve tetra plenice do 4 meseca pol pa do 6 samo pampersko pa ena tetra plenica.Kako mi je patronažna povedala  tako sem delala čeprav uz kolkov je bil v redu.  




Stran: [1]