Misek -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 21:19:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Od nje prva nesreča je bila, ko je izgubila partnerja in sem ji cele dneve stala ob strani...Druga nesreča, ko jo je prvi tip, ki ga je ponovno po dolgem času spoznala in mu zaupala zapustil kot največjo smet, sem ji tudi stala jaz ob strani....samo, ko je pa začela zapuščati otroka, ki ga cele dneve že tko ni videla pri materi v varstvu zaradi žuranja pa jo nisem mogla podpirati.... Vse to skupaj se da razumeti tako, da ko je bila moralno sprejemljiva oz. imela moralno sprejemljivo obnasanje in bila zrtev, si bila njena prijateljica in nisi imela nikakrsnega problema s tem. Ko se je spremenila in iz zrtve postala "lovec", ni vec odgovarjala podobi uboge zenicke, trpece matere ipd... kar je vse visoko moralno cenjeno nisi vec bila njena prijateljica, ne zaradi nje same, temvec zaradi tvoje podobe kaksna bi morala biti in kako bi se morala obnasati. Prijateljstvo ne trpi moraliziranja, ker s tem postavis neke moralne norme nad osebo. Tako kot si ti postavila njeno "nesprejemljivo obnasanje" nad prijateljstvom. Pri prijateljstvu se lahko ne strinjas z ravnanjem drugega, vendar ga pa razumes in sprejemas ter se potrudis pomagati korigirati "nesprejemljivo" in "nezazeljeno" obnasanje, popraviti in ukazati na skodo, ki si jo ta oseba dela s s svojim ravnanjem. Kaj je pravzaprav ona tebi naredila, da si ji obrnila hrbet? Sedaj, ko se je umirila, si rihta zivljenje z nekom in je zopet moralno sprejemljiva, se tebi tozi po prijateljstvu z njo. Do naslednjic, ko bo naredila nekar cesar ti ne mores gledati in odobriti? Zanimivo, da se ti po tem prijateljstvu in njeni blizini ni tozilo celo leto dokler si se zmrdovala nad njeno "nemoralnostjo". Moralna podobnost iznad osebe. Niti najmanj me ne preseneca, da te niti ne povabi, niti si zeli obnovo stikov. Zdi se mi tudi, da si jih ti zelis obnoviti, kot priznanje, da si imela prav in, da je ona narobe ravnala. Mogoce te pece vest, vendar si jo zavrgla in ona ocitno ni pripravljena iti preko tega.
|
|
|
|