Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 20:37:17)

Stvar je sledeča.....pred enim letom sem imela zelo dobro prijateljico, ki sem jo imela raje kot sestro....Ona je sama ostala s hčerko, ker ji je partner umrl v prometni nesreči...To so bili zelo težki trenutki, ki sem ji kolikor sem ji lahko stala ob strani....Potem je lansko leto spoznala nekega fanta, ki jo je grdo zajebal in samo izkoristil in se ji je porušil svet.... Od tistega trenutka se ji je še bolj porušil svet....In kaj je naredila: začela je na polno hoditi ven in se delati norce iz moškega spola in domov vlačila druge moške ter jih  izkoriščala...Kar mi je bilo najbolj grozno, je bilo to, da ji je hčerko pazila mami, ona pa cele vikende samo žurala....In takrat, ker se nisem mogla strinjati z njenim početjem sem nekako prekinila stike.... In punca je vendarle spoznala nekoga ki s katerim si sedaj nekako ureja življenje...In tudi njeno hčerko ima zelo rad... Zelo sem vesela za njo, ker jo je življenje zelo udarilo in če je katera oseba kateri privoščim srečo je ta oseba....In kaj me je danes tako razžalostilo....Malo prej sem govorila z eno skupno prijateljico in mi je povedala, da jutri ta moja prijateljica praznjuje rojstni dan in da jo je povabila... Jaz pa povabila nisem dobila...ker zadnje čase jo pokličem, vprašam kako je, nekako hočem ponovno vzpostaviti stik....In glede na to, da smo pred enim letom bile resnično najboljše prijateljice, mislim, da bi si povabilo lahko zaslužila...Kljub premoru, ki sva ga imele.... In sem resnično zelo slabe volje....ker kljub vsemu kar je bilo jo imam še danes zelo rada in jo bom vedno imela.....

hvala, da ste prebrale.....sem morala dati iz sebe....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

TONČI. -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 20:40:34)

In glede na to, da smo pred enim letom bile resnično najboljše prijateljic

Veš kaj je eno leto?

Marogica -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 20:43:10)

ANoninma, ne bit žalostna in tudi ne zameri ji. Očitno je ta tvoja prijatljica doživela resnično dosti tragičnega naenkrat. In najbrž se išče in se pobira. Mogoče se ne bi smela v tistih "divjih" trenutkih od nje oddaljiti, čeprav nisi bila istega mnenja, kot ona, in ti je to mogoče zamerila. Mogoče pravim.

Kljub ne-povabilu jo pokliči in čestitaj in ji ne daj vedeti, da si slabe volje.

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 20:45:54)

Sem ji čestitala prek sms-a... in resnično jo pogrešam...In čedalje bolj se mi dozdeva, da sem si sama kriva, ker ji ob njenem divjanju nisem stala ob strani...Samo resnično nisem mogla, ker je bilo proti vsem moralnim načelom in nisem mogla tega gledati, kako je hčerko puščala pri starših in ona divjala okoli....

eva1 -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 20:51:38)

Po svoje tvojo prijateljico razumem, kar se tiče žuranja...tako je vrjetno dala ven iz sebe tisto, kar jo je tlačilo na dno...in ja tudi to jo razumem, da te ni povabila na rojstni dan, ampak ne zameri ji...pokliči jo in ji povej da bi resnično rada, da bi se dobile na kavi, ji čestitaj in povej da ti veliko pomeni...

noe -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 21:13:42)

Točno to- povej ji, pa boš vidla ,da bo!
lp

Pupica -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 21:15:16)

Ja vsekakor če si se smatrala za najboljšo prijateljico, bi ji morala stati ob strani. Ne glede na vse. Kolk ma tipov v postli, mislim, da se tebe ne tiče, dokler ni tvojega med njenimi rjuhami...no če se motim me popravi, ampak hkrati mi razloži, zakaj.
Jaz poznam eno punco, ki se ji je tut po ločitvi tako obrnil svet. Ampak verjetno je punca dala skoz, tisto kar bi mogla dati, predno je zanosila in potem stopila v zakon. Seveda je sreča za malo punčko, da je imela tako mamo, da je bila pripravljena skrbeti zanjo. Bi razumela, da bi pustila dojenčico samo in odšla žurat...ampak ona je za hčerko solidno poskrbela, saj je bila  varstvu, tako da res ne vem, zakaj nisi zamižala na en oko, in ji poizkusila malo raje z besedami pomagati in jo odvrniti od menjanaj partnerjev...ter vnovičnega poizkušanja najti srečo.
Tako da sedaj mislim,da ne moreš pričakovati, da te bo odprtih rok sprejela. Vsaj jaz osebno ne bi želela imeti več najboljše prijateljice, ki bi mi v prvi nesreči obrnila hrbet, ter se ob vsakem nestrinjanju z mano odvrnila od mene.Sedaj sta na začetku pridobivanja prijateljstva, in zamisli si, da bi tebi ena poslala SMS, ter te nekajkrat poklicala. Bi jo že kar povabila na RD???
Jaz mislim, da ne.
torej če ti je res do njenega prijateljstva se boš morala bolj potruditi, pa še to ni zagotovilo. Vedi, da je v njej strah, pred tvojo ponovno zavrnitvijo.

LP

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 21:24:56)

Od nje prva nesreča je bila, ko je izgubila partnerja in sem ji  cele dneve stala ob strani...Druga nesreča, ko jo je prvi tip, ki ga je ponovno po dolgem času spoznala in mu zaupala zapustil kot največjo smet, sem ji tudi stala jaz ob strani....samo, ko je pa začela zapuščati otroka, ki ga cele dneve že tko ni videla pri materi v varstvu zaradi žuranja pa jo nisem mogla podpirati....

nejcko -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 22:20:00)

Pravi priajtelji si vedno stojijo ob strani in znajo odpuščati. Tukaj se poraja vprašanje, ali sta bili res tako dobri prijateljici, kot ti misliš. Med vama se je zgodilo marsikaj in če bi bili res tako dobri prijateljici, bi brez velikih besed spet našli skupno pot ne glede na čas, ko nista imeli stikov.
V najhujših trenutkih si ji stala ob strani, potem pa  si se zaradi njenega žuranja ti odaljila od nje:
v prvi vrasti si ti kriva za razpad prijateljstva; njena reakcija pa je lahko posledica ZAMERE, SRAMU (morda jo je sram pred teboj in strah pred tem, kaj bi ti lahko o njej okrog govorila), možno pa da ti njej sploh nisi bila tako dobra prijateljica (res sta si bili blizu v kriznih trenutkih, zdaj ko je na novi poti, te pa v bistvu ne potrebuje več).

Moj nasvet - pogovori se z njo, razloži ji svoj vidik in se ji opraviči, potem pa pusti času čas. Ker trud za prijatelja, ki tebe ne smatra enako, je sizifovo delo.

CatJa -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (26.1.2007 22:29:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Od nje prva nesreča je bila, ko je izgubila partnerja in sem ji  cele dneve stala ob strani...Druga nesreča, ko jo je prvi tip, ki ga je ponovno po dolgem času spoznala in mu zaupala zapustil kot največjo smet, sem ji tudi stala jaz ob strani....samo, ko je pa začela zapuščati otroka, ki ga cele dneve že tko ni videla pri materi v varstvu zaradi žuranja pa jo nisem mogla podpirati....

Se nimaš za kaj samoobtoževat, in tudi jaz bi verjetno enako ravnala v tvojem primeru. Edino to, da se za razliko od tebe ne bi niti najmanj sekirala, ker nisem povabljena na roj. dan.

mama54 -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 0:15:41)

Kupi ji darilce in pojdi k njej ter ji čestitaj za rojstni dan.Tako se bosta lahko tudi pogovorile.

tulip -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 10:53:58)

Vsak naredi v danem trenutku tisto, kar zmore in kar se mu zdi prav. Ti si se tako odločila in tvoja odločitev je bila takrat, v tistem trenutku, pravilna. Ona se je verjetno odločila, da te ne bo povabila in tudi njena odločitev je zanjo pravilna. Tega ne moreš spremenit.
Lahko pa jo pokličeš po telefonu in ji poveš, da bi se res rada spet dobila z njo, ker ti veliko pomeni vajino prijateljstvo, čeprav je za nekaj časa zamrlo in ji na kavi razložiš, kako si se počutila takrat in da bi mogoče zdaj ravnala drugače.... Mogoče te je takrat res potrebovala in si misli, da si jo izdala. Pomembno je, da se pogovorita in si povesta vse in če je prijateljstvo živo z obeh strani, ni vrag da ga ne bosta obnovili![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mogoče pa te bo še povabila......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lenika -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 12:12:25)

Jaz mislim, da je bila takrat, ko je začela hodit ven in zanemarjat otroka popolnoma sesuta in po moje ti zameri, ker nisi bila ob njej.

domci -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 18:23:30)

Poskusi se postavit v njeno kožo.  Pač je rabila, da se je zdivjala otroka je dala v varstvo in ga ni zanemarjala, pričakovala je tvojo podporo pa si ji obrnila hrbet in zdaj bi spet rada bila njena najboljša prijateljica.  Če bi meni to naredila bi te na cesti sicer pozdravila, te vprašala kako si.... potem pa hvala lepa po hitrem postopku bi šla naprej in nikoli več nebi bila tvoja prijateljica. Pa ne misli, da sem trdosrčna ampak ne moreš pričakovati, da bo vse tako kot je bilo če si pa revo pustila na cedilu ko te je najbolj potrebovala

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 18:28:33)

Dlje časa boš odlašala obisk in ponovni stik z njo, težje bo za obe vaju. Vsakič težje.

petja -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 18:37:23)

Sem ji čestitala prek sms-a... in resnično jo pogrešam...In čedalje bolj se mi dozdeva, da sem si sama kriva, ker ji ob njenem divjanju nisem stala ob strani...

In zakaj je ne pokličeš, da se dobita, in ji to razložiš? Ti ji povej svoje stališče oz. zakaj si jo pustila na cedilu, ona ti bo pa povedala, kako se je takrat počutila. Po moje bi tole lahko zadevo rešili, samo dobro se pogovorita.

Če pa ne bo šlo, pa ne bo. Tako je življenje.

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 18:51:01)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz mislim, da je bila takrat, ko je začela hodit ven in zanemarjat otroka popolnoma sesuta in po moje ti zameri, ker nisi bila ob njej.

Tudi jaz tako mislim.

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 18:54:14)

Sej sem glih prele govorila s svojim partnerjem in je reku, da naj grem drugi teden k njej na kavo in naj ji povem, da je res velika krivda na moji strani....In naj ji povem, da jo imam rada in da če je možnost, da bi ponovno kako zgradile najino prijateljstvo... Upam, da mi oprosti in da ponovno da možnost biti njena prijateljica...Če mi pa možnosti ne bo dala pa bom vsaj vedela kakšna je situacija...Ker je ta moja prijateljica zeto trda oseba in ko enega po domače "skensla" ga skesla za vedno...Bomo videli...Punce hvala vam za vaše odgovore in hvala, da ste si vzele čas in prebrale moj post...

ElaM -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 18:59:40)

Pravilno si se odločila, želim ti, da se bosta zopet našli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 19:04:05)

Če bi bila tvoja prijateljica trda oseba kot si rekla,jo nebi moglo vse tako prizadeti,kot jo je.Pojdi k njej in se otkrito pogovorita,povej ji,da jo pogrešaš in da ti je žal,če misliš,da si napačno ravnala.Po pogovoru boš videla na čem si.In zapomni si,da se prijateljstvo ne konča zaradi tega,ker se z nekom ne strinjaš z njegovim načinom življenja..Srečno!

Felicity -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 19:06:55)

in če je katera oseba kateri privoščim srečo je ta oseba....

In sem resnično zelo slabe volje....ker kljub vsemu kar je bilo jo imam še danes zelo rada in jo bom vedno imela.....

Povej ji to kar si napisala, gotovo te bo razumela!

Misek -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (27.1.2007 21:19:47)

Vse to skupaj se da razumeti tako, da ko je bila moralno sprejemljiva oz. imela moralno sprejemljivo obnasanje in bila zrtev, si bila njena prijateljica in nisi imela nikakrsnega problema s tem. Ko se je spremenila in iz zrtve postala "lovec", ni vec odgovarjala podobi uboge zenicke, trpece matere ipd... kar je vse visoko moralno cenjeno nisi vec bila njena prijateljica, ne zaradi nje same, temvec zaradi tvoje podobe kaksna bi morala biti in kako bi se morala obnasati. Prijateljstvo ne trpi moraliziranja, ker s tem postavis neke moralne norme nad osebo. Tako kot si ti postavila njeno "nesprejemljivo obnasanje" nad prijateljstvom. Pri prijateljstvu se lahko ne strinjas z ravnanjem drugega, vendar ga pa razumes in sprejemas ter se potrudis pomagati korigirati "nesprejemljivo" in "nezazeljeno" obnasanje, popraviti in ukazati na skodo, ki si jo ta oseba dela s s svojim ravnanjem. Kaj je pravzaprav ona tebi naredila, da si ji obrnila hrbet?
Sedaj, ko se je umirila, si rihta zivljenje z nekom in je zopet moralno sprejemljiva, se tebi tozi po prijateljstvu z njo. Do naslednjic, ko bo naredila nekar cesar ti ne mores gledati in odobriti? Zanimivo, da se ti po tem prijateljstvu in njeni blizini ni tozilo celo leto dokler si se zmrdovala nad njeno "nemoralnostjo".  Moralna podobnost iznad osebe. Niti najmanj me ne preseneca, da te niti ne povabi, niti si zeli obnovo stikov. Zdi se mi tudi, da si jih ti zelis obnoviti, kot priznanje, da si imela prav in, da je ona narobe ravnala. Mogoce te pece vest, vendar si jo zavrgla in ona ocitno ni pripravljena iti preko tega.

Slončica -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (29.1.2007 15:10:27)

Ko da bi govorila o nekom ki ga tud sama dobr poznam, nikol se ne ve.Sama ne solim pameti folku, ker nima smisla.Dost je stara in odgovorna za svoje in hčerkino življenje.Kar pa se njene družbe tiče je pa druga pesem.

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (29.1.2007 15:26:38)

Jaz pa mislim, da če imaš nekoga rad, pomeni to tudi to, da mu poveš,  da se ne strinjaš z njenim/njegovim vedenjem...in če te ima tudi tisti drugi rad, bo to skušal razumeti....bolj žalostno se mi zdijo navidezna prijateljstva, ki navadno za marsikoga veljajo več...kaj zame to pomeni? "Prijatelji", ki nekoga tudi ob morda bolj "nerazumljivih" dejanjih "podpirajo", ga "razumejo" - za hrbtom pa slišiš marsikaj...  Se mi pa zdi zelo lepo, da si se odločila, da boš naredila korak naprej - upam, da ti bo uspelo.

Anonimen -> RE: Jaz sem pa zelo slabe volje.....:(((( (29.1.2007 22:06:28)

Sem bila pri njej in sva se pogovorile...Bova delale počasi na prijateljstvu..Pa ne morm verjet, ker mi je zaupala, da je noseča in da nosi dvojčke....Sem zelo vesele za njo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>