Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 15:01:42
|
|
|
|
stunfek
|
Ja program na FF ima pač določene parametre glede na tisoče drugih grafov kdaj pride do O. Glede na dvig temperature (vsaj tri dni) in pa tudi glede na sluz. Če ti je temperatura padla tako signifikantno, da je to zaznal program, potem si je "premislil" glede O in bo naprej čakal kako se bo obnašala tvoja temperatura. Morda ti bo čez par dni rekel, da je bila O (in navedel datum) ali pa te tudi obvesti, da O morda ni bilo. Vse je možno. Ko boš imela par grafov za seboj boš potem natanko vedela kako in kaj in boš bolj zaupala sama sebi. Ne sekiraj se zaradi stvari na katere ne moreš vplivati.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 15:29:58
|
|
|
|
pina-1
|
stunfek, sej imaš prav. vsi možni znaki ( tako padec temperature kot sluz podobna beljaku in nato dvig temperature) so že za mano, tako da lahko sklepam da je dan D za mano, ampak glede na to da so ovulacije moj problem,zaradi katerega sem se že zdravila me sedaj vse skupaj bega. bomo videli je reku uni slep. bodite v cvetju, pridno slončkajte in se imejte radi. se beremo jutri
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 15:36:45
|
|
|
|
stunfek
|
Aha. Ja, potem razumem tvojo žalost, če te skrbi, da morda O sploh ni bilo. Sem mislila, da si čisto nova v teh stvareh . Uporabljaš kakšen OPK?
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 16:29:03
|
|
|
|
lana38
|
pina-1! Meni je prejšnji ciklus FF označil O na 10. dan. Vedela pa sem, da še je ni bilo, ker sem jemala Klomifen od 5. do 9. dne in je nemogoče, da bi že nastopila O. Ko sem naprej vnašala vrednosti temperatur naslednjih dni, tako kot so se gibale, pa mi je označil nov dan O. Ta dan sem tudi jaz predvidevala po svojem znanju, da je bila res O. V vsakem primeru ti bo označil, kaj bo vnaprej. Glede sluzi, pa se pri meni npr. pojavi tudi do 5 dni pred O. Največ sluzi imam en dan pred O, na sam dan O je količina sluzi že manjša kot dan pred O. Ni pa pri vseh enako. LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 22:53:12
|
|
|
|
upica
|
pupa b A si že dobila termometer za BT?
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 30.1.2007 22:54:51
|
|
|
|
upica
|
pupa b Oprosti, sem zdaj prebrala na prejšnji strani, da si ga že našla.
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 31.1.2007 7:05:54
|
|
|
|
pupa_b
|
Sem, Upica, in sem si že začela meriti. Čeprav še nimam, sem začela, da bom imela malo daljše obdobje merjenja na vpogled. Na grafke si bom pa vpisovala cele cikluse, torej počakam, da pride prava M. Včeraj namreč sem imela neki rjavi izcedek, pa sem mislila, da prihaja teta iz Amerike - tokrat malo prej kot po navadi, pa danes zjutraj več ni bilo nič . Je pa bila danes BT nižja glede na prejšnje dni. Še pa ne vem, kaj to konkretno pri meni pomeni. Bom najbolje vedela, ko bo že nekaj merjenj čez celi ciklus za mano. A katera ve, kaj naj bi ta izcedek pomenil? Glede na to, da so moji ciklusi zelo neredni, vzamem po navadi neko povprečje - pribl. 40 dni. Če štejem tako, je bil včeraj 31 dan, če sem imela zadnjo M 30. decembra. Ne vem, morda pa si dan čez dan premisli in vseeno pride teta . Lep dan vsem
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 9:12:27
|
|
|
|
pina-1
|
ot IZVIRNO SPOROČILO: stunfek Aha. Ja, potem razumem tvojo žalost, če te skrbi, da morda O sploh ni bilo. Sem mislila, da si čisto nova v teh stvareh . Uporabljaš kakšen OPK? V opazovanju telesa sem nova, drugače so mi pred prvo nosečnostjo ugotovili PCo sindrom, kar je posledično, pri meni, pomenilo da ni prišlo do O ker so jajčeca odmrla že v jajčniku. lana38 hvala za razlago.danes je tudi meni zopet napovedalo da naj bi O prišla kasneje. bomo videli kako se bo stvar končala. najbolj me zanima kdaj na ne pričakujem.
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 10:00:56
|
|
|
|
upica
|
Pupa b Ti priporočam, da danes s tvojim dragim pridno slončkata, ker padec temp. lahko pri tebi pomeni nastop ovulacije ali pa nastop . Koliko pa si si namerila?
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 10:06:35
|
|
|
|
lana38
|
pina-1! potem lahko pričakuješ 12 do 16 dni po dnevu O. Pri meni to drži. Upam, da bo tudi tebi prev pokazalo. LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 10:36:33
|
|
|
|
pupa_b
|
Upica, nič ne bomo slončkali, ker je le prišla ta moja ! Zelo me jezi vse skupaj, saj nikoli ne vem, kdaj bo. Upam, da bo zdaj, ko sem si začela meriti BT, kaj bolje. Danes zjutraj sem imela 36,4, prej pa 36,6 ali 36,8 štiri dni zaporedoma. A moram začet BT merit prvi dan M ali prvi dan po končani (ko že gre) M?
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 10:50:14
|
|
|
|
lana38
|
pupa_b! BT si lahko meriš, kot ti najbolj odgovarja. Jaz je ne merim med . Začnem pa takoj, ko je mimo. Tako da vsak mesec merim približno od 5. dne ciklusa naprej. LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 10:51:16
|
|
|
|
upica
|
pupa b Glede na to, da si komaj začela uporabljati termometer, ti svetujem, da začneš meriti takoj, ampak, če nimaš preveč dolgih M., lahko začneš tudi 5-6 dan, ker mislim, da do takrat ne bi smelo biti sprememb. Če imaš sedaj 36,4, potem je to temperatura v prvem delu ciklusa (do ovulacije). Mogoče bo malo nihala (tam nekje do 36,6) ali pa tudi ne. Meni v glavnem temperatura v času ovulacije še malo pade, nato pa se začne dvigovati, dokler se ne ustali na višjem nivoju (36,8-37,1), malo pred M pa spet pade. Torej, če si ti imela pred 2 dnevoma 36,8, si verjetno imela ovulacijo, ker se je BT pomaknila na višji nivo. Ovulacijo pa si imela (samo predvidevam) 13-14 dni nazaj (17-18.1.). Ko si boš merila BT, bo veliko lažje. Zaznati moraš porast BT (verjetno bo pri tebi porast iz 36,4 na 36,8), zato je najpomembneje, da si meriš BT vsak dan v času predvidene ovulacije, najbolje pa ves ciklus (sedaj na začetku). Tudi tebi bo uspelo.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 10:51:50
|
|
|
|
pupa_b
|
U, hvala, Lana :-) Torej še nekaj dni ... (pri meni traja namreč manj kot 5 dni!)
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 11:02:38
|
|
|
|
pupa_b
|
Upica, spregledala tvoj post. Zlate ste, ko mi tako lepo vse razložite. Opažam, da ste že prave stare mačke tu gor in glede vseh teh cermonij, pri katerih sem jaz šele novinka. No, novinka pri merjenju BT, pri delanju in čakanju na pa ne! Verjetno ni bila pred dvema dnevoma O, če je danes prišla M, ali pač?
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 11:30:48
|
|
|
|
upica
|
Ne, bila je pred 13-14 dnevi. Povišana temperatura (4 dni nazaj) pa je nakazovala na to, da je bila ovulacija, ampak ovulacija pred 13-14 dnevi, ker temperatura je pa povišana cel drugi del ciklusa. Se opravičujem, ker sem mogoče dvoumno napisala prejšno sporočilo.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 11:36:36
|
|
|
|
pupa_b
|
Aha, razumem, Upica. Madonca, obvladaš zadeve Hvala ti
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 11:44:56
|
|
|
|
upica
|
pupa b Saj tebi bo tudi po par ciklusih vse jasno. Ampak, če ti pa povemo, pa gre še hitreje. Saj ta BT se pri vsaki ženski obnaša malo drugače, ampak reakcija je vedno ista, če pride do ovulacije.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 19:26:19
|
|
|
|
čačka
|
Pozdravček Kako lepo, da je še nekaj vas, ki počenete iste zadeve kot jaz. Včasim se vprašam, ali sem znorela. Komaj drugi mesec delava na pa sem že panična... Tako da sem se odločila meriti BT. Ker pa je neučakanost prevelika, sem si kupila tudi Ovul-test Saj veste, bolje dva checkinga kot nobeden!!! V ponedeljek je bil test negativen, temperatura 36,4; torek je bila temp 36,4, danes zjutraj pa 36,7. Sem si rekla juhuhu... pol pa je prišla O. Ko pa sem naredila test.... čisto nič - popolna negativa Kaj nas si mislim? Preveč hitim? Odločila sem se, da bom delala test vsak drugi dan, temp pa bom merila svako jutro. Pa veste kaj je najhuje.... čakanje! Jaz bi kolendar premaklila na 22.2. in se kar takoj prepričala ali . Vedno sem se imela za zelo skulirano osebo... zdaj pa razmišljam samo o tem - v taki paniki se itak ne bo nič primlo!?!? Blak... Č.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 31.1.2007 23:10:58
|
|
|
|
upica
|
Čačka Ne se sekirat, meni tik pred začetkom plodnih dni temp. zraste na 36,7, naslednji dan pa pade na 36,2 in potem imam znižano, dokler ne začne naraščati čez kakšne 4-5 dni, včasih pa mi tudi prej malo poskoči temperatura, sploh v primeru, če sem šla bolj pozno spati in se zbudim tudi bolj pozno, ali pa če slabo spim, potem imam tudi malo višjo temperaturo. Če si opazuješ O z lističi, potem je ne boš zgrešila. Le potrpežljivo. Saj veš, kako se delajo lepi (počasi in z užitkom) (malo za šalo).
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 1.2.2007 10:47:05
|
|
|
|
čačka
|
Upica Si me spravila v dobro voljo! Imaš prav - počasi in z užitkom! No, zaenkrat sva kar pridna... pa stresava šale na ta račun, tako da je zabavno! Se bom držala nasveta! Pa ti tudi, ne Lp, Č.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 1.2.2007 11:35:19
|
|
|
|
lana38
|
čačka, O test je pozitiven 24 do 48 ur pred O. Torej ti približno napove, da bo O šele nastopila čez 24 do 48 ur. Na sam dan O je ta test že negativen. Ko je BT že dvignjena, pa je O že bila en dan prej. Seveda mora potem BT tudi osteti dvignejna od 12 do 16 dni. Če niha gor in dol, to pomeni, da O ni bilo. LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 1.2.2007 11:38:54
|
|
|
|
pupa_b
|
Mene pa zanima, kaj se šteje za dvignjeno temperaturo, navadno in nizko? Vem, da je to različno med ženskami, ampak tako povprečno ... Jaz imam danes npr. drugi dan , pa sem imela zjutraj 36,5 in včeraj pol desetinke manj.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 1.2.2007 12:26:29
|
|
|
|
lana38
|
Pri meni je v prvem delu ciklusa od 36,4 do 36,6. Po O pa je potem od 36,7 do 37,1. LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 1.2.2007 12:34:28
|
|
|
|
yaris
|
Čačka tudi midva delava drugi mesec na . Tudi mene skrbi, da nama ne bo ratalo kmalu. Včeraj sva spet začela z etapo slončkanja. Upam, da nama ta mesec uspe. In da ne dobim 26-29.2. Pa še h ginekologinji se bom šla kaj pokazat. Ker enkrat sem že imela cisto na jajčniku. Pa upam, da vse čim prej zagledamo .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?