Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 20:46:02
|
|
|
|
upica
|
Marjetica Sedaj se počutiš kot pred menstruacijo? Potem je tvoja ovulacija že mimo, ali imaš enake znake med ovulacijo kot pred menstruacijo?
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 20:53:09
|
|
|
|
*marjetica*
|
Po izračunih - kot mam tud na trakcu, se moja O šele bliža. Drgač pa js vsaj mislim, da to kar čutim, so znaki O Moja M je bila 18.1., tako da je danes šele 9 dan ciklusa. Da opišem točno kak čutim: na trenutke se mi zdi, kot da bo nekaj priteklo - pol pa mam v teh dneh - mogoče 3 - 4 dni, srednje močne izcedke bele barve ( sluz ) Pa saj ni važn - pomembno je, da pridno SLONČKAMO, A NE
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 21:12:13
|
|
|
|
upica
|
Seveda je to nabolj važno in da se dobro počutiš. Mene v času O boli v sp. delu trebuha levo ali desno, topa bolečina in stalna, nekaj ur. Si merim še BT in spremljam sluz. BT se mi v času O malo zniža, naslednje dneve pa začne rasti. Moja sluz je prozorna in vlečljiva v času O. Pred O in po njej pa je mlečna in bolj gosta ter nevlečljiva. Nekaj dni po O dobim občutljiva prsa, napet trebuh in sem bolj utrujena. 1 dan pred M mi pade BT. To je to.
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 21:13:22
|
|
|
|
upica
|
Marjetica ali morda tebi tudi ne delajo dodatni smeški?
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 21:15:50
|
|
|
|
stunfek
|
Ja, dodatni smeški ne delajo! Nobenmu...
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 21:31:17
|
|
|
|
*marjetica*
|
Ne , ne delajo ! Slončka ni
|
|
RE: Ovulacijski termometer 26.1.2007 21:47:49
|
|
|
|
upica
|
Hvala stunfek in marjetica, sta me potolažili .
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 27.1.2007 22:41:10
|
|
|
|
pupa_b
|
Kako kaj, punce? Je kaj novega? Je katera nova pr hiši? Jaz pa nikoli ne vem, kdaj imam O , zato sem se tudi odločila, da začnem še s tem BT. Ful se trudim spoznati svoje telo vsaj tako, da bom po sebi najbolj vedela, kdaj imam "taprave" dneve, pa mi do zdaj to še ni uspelo. Sploh nimam nekih posebnih znakov, niti M niso boleče, razen tega, da me glava boli še bolj kot sicer (ker me itak pogosto! ). Z izcedkom nimam nekih težav oz. ga sploh nimam ali pa je zmeraj enak, se ne spreminja. Kot sem že pisala, imam približno 40-dnevne cikluse, pa še to je približna številka, vedno je kak teden gor ali dol . Saj sem zdaj "v postopku", čakam na M, pa grem dat kri pa na UZ, pa bomo videli, kaj se pravzaprav dogaja z mano. Moja želja po je pač neizmerno velika kot pri marsikateri tukaj, zato nam vsem želim, da čim prej nastopi dan D, ko bomo zagledale . Srečno!
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 16:20:32
|
|
|
|
*marjetica*
|
Pupa_b! Najboljše je, da z dragim slončkata vsak drugi dan. Kolkr sem zasledila, nastopi O 14 dni pred pričakovano . Naj vama čimprej uspe zagledat magični +.
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 19:10:52
|
|
|
|
yaris
|
Joj!!Povsod piše drugače glede O-kdaj nastopi.Več kot berem, manj mi je jasno. Imava sinkota, zdaj pa delava na temu , da bi dobila še enega . Cel mesec sva pridno "slončkala", mogoče pet dni v mesecu nisva. Cca 1x tedensko nisva, ko gre moj dragi v nočno. Pa sem ful navalila na hrano- sladko. Zredila sem se v treh tednih 1.5 kg, pa jajčniki so me ful boleli, tako da sem potihem upala, da nama je ratalo. Ampak nama ni,dobila sem , tako da bova šla počasi v drugi krog . Upam, da nama rata kmalu.
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 20:18:11
|
|
|
|
stunfek
|
Ko preberem, ko kdo takole pridno slončka, kot praviš yaris, me kar zaskrbi. Vedno si rečem, če bi morda več slončkali bi pa ratalo...samo, če tudi tistim ta najbolj pridnim ne rata v ta najbolj pridnem mesecu...kdaj pa potem rata, hudiča?!?
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 20:33:57
|
|
|
|
yaris
|
Stunfek. Res ne vem kaj naj ti povem. Ko smo praznovali novo leto, sem mojemu obljubla, da bom letos bolj pridna in se mu bom bolj posvečala. Poleg pa sem mu še povedala, da bi rada, da najin sonček dobi sestrico ali bratca. In seveda je rekel, da bo premislil o tem. Zdaj pa pridno "slončkava" cel mesec pa ni bilo nič. Moj se mi je nasmejal, ko sem dobila in mi rekel: e miška moja se bo treba bolj potrudit. Seveda bova po spet veselo slončkala. Četudi bi jaz že kaj prej, ampak nočem, da n. tamali zgleda kot terminator.
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 21:54:40
|
|
|
|
upica
|
pupa b Saj, če si spremljaš BT, veš, kdaj imaš oz. si imela O. Edino, če tvoje telo ne reagira na progesteron z dvigom temperature. Kako se ti obnaša BT pred dvigom temp.? Meni ob višku hormonov (LH, FSH in estradiol) še za malenkost pade, tako, da doseže najnižjo točko v ciklusu. Sluz pa je v plodnih dneh, če jo pogledaš pod mikroskopom, v obliki smrečic, ostale dneve pa ne. Če ne bi imela take oblike noben dan v ciklusu, bi imela probleme, ker takrat baje sluz ne sprejema plavalčkov.
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 21:59:25
|
|
|
|
stunfek
|
upica in kako vidiš tiste smrekice? Menda si nisi mikroskopa nabavila, da opazuješ sluz? Hecam se. No, povej, resno, kako to veš kakšne oblike naj bi bila sluz in katera je tista ta prava...
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 28.1.2007 22:12:12
|
|
|
|
upica
|
Mikroskop imam doma še iz šolskih dni, pa ga sedaj pridno koristim tudi v te namene. Drugače se pa dobijo za kupit tudi lupe, samo za ta namen. Sluz je res videti, kot da je polno smrečic oz. praproti nametanih sem in tja. Drugače pa so vidne nepravilne oblike večjih in manjših krogov in nepravilnih oblik. Opazuješ lahko cervikalno sluz, enako pa se obnaša tudi slina. Bom poskusila slikco dati v album.
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 29.1.2007 8:29:07
|
|
|
|
stunfek
|
Zanimivo. Ugotavljam, da še nisem izkoristila vseh jokerjev, kar se tiče ugotavljanja plodnih dni. Najbrž bom z vsakim neuspelim mesecem kaj dodala, da bom imela občutek, da napredujem
|
|
|
|
RE: Ovulacijski termometer 29.1.2007 11:32:41
|
|
|
|
yaris
|
Stunfek a si boš tudi ti šla lupo kupit?? Jaz si jo bom najbrž šla. Četudi se mi bo moj smejal, ko jo bom domov prinesla. Pa upam, da nama potem rata.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 29.1.2007 11:54:16
|
|
|
|
cincamarinca
|
Draga pupa_b! Že nekaj let si bazalno temperaturo merim z navadnim živosrebrnim termometrom (z navadno skalo). Skupaj z opazovanjem sluzi in zapisovanjem vseh znakov v razpredelnico brez težav določam plodno in neplodno obdobje. Z opazovanjem začni 1. dan ciklusa (ob pričetku menstruacije). Priporočam ti, da prebereš navodila v knjigi Naravno in zanesljivo. Gotovo jo imajo v kakšni knjižnici, pa tudi v trgovinah. Upam, da ti bo uspelo!
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 29.1.2007 23:30:49
|
|
|
|
upica
|
Yaris Preden kupiš lupo, še preveri ceno za šolski mikroskop (ne rabi večje povečave kot cca. 300x), ker se ti lahko zgodi, da bo le ta cenejši.
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 8:46:20
|
|
|
|
stunfek
|
Jaz si pa lupe ali mikroskopa pa ne bom šla kupit :) Mislim, da super shajam že z opazovanji znakov, ki ne potrebujejo tako natančnih opazovanj. Mi je pa ful zanimivo, vse kar se dogaja z našimi telesi in kako očitne znake nam daje kdaj imamo več močnosti in kdaj manj, a ne? Jaz trenutno počivam, teta je z menoj in se poslavljava. Sem ji rekla, naj ne hodi več. Naj si tudi ona malo odpočije .
|
|
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 9:52:16
|
|
|
|
lana38
|
Jaz sem prejšnji mesec opazovala slino pod mikroskopom. Pred leti sem ga sinu kupila za Božič. Pa stvar res deluje. V času plodnih dni se lepo pokaže praprot. Meni pokaže lepo sliko že pri povečavi 100x, tako da ne radi biti 300x povečava. LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 11:24:40
|
|
|
|
pina-1
|
ojla. Punce jaz sem že vsa zmešana od vseh teh znakov in opazovanjem mojega telesa. Na spletni strani http://www.fertilityfriend.com pridno izdelujem moj graf. Včeraj je bilo še vse ok in kao ovulacija naj bi bila za mano. Ko sem pa vnesla današnjo temperaturo mi pa napiše da ovulacije ni zaznati in da je verjetno še ni bilo, lahko pa da je tudi ne bo . Sploh ne vem več kaj naj si mislim. Sedaj me čaka mučno čakanje na tečko. NE vem pa ali naj pokločem G ali ne. Očitno se moje težave z ovulacijo nadaljujejo. Uff sem žalostna
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 12:27:22
|
|
|
|
lana38
|
To isto se je meni tudi prejšnji ciklus zgodilo z grafom na FF, pa je program potem vseeno čez par dni zaznal O in takrat je tudi bila, v tistem drugem označenem terminu. Če je ne bo, ti bo tudi to program napisal LP
|
|
RE: ovulacijski termometer 30.1.2007 13:15:36
|
|
|
|
pina-1
|
lana38 torej če prav razumem še ni rečeno da O ni bila. (ker program mi je napisal naj bi O že bila ampak, da je potrebno počaktai na dvig temperature ( vsaj tri dni). danes je tretji dan od dviga)? pri tebi je torej prišlo do O kasneje ali jo je samo program zaznal kasneje. Oprosti ampak jaz več nič ne razumem. Prvič se s temi stvarmi ukvarjam in mi je vse novo.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?