sistematski za odrasle (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> sistematski za odrasle (26.1.2007 12:33:14)

Zanima me,če katera kaj ve o sistematskih pregledih,kamor te pošljejo iz službe.Nekaj me že nekaj dni grize in ne vem kam bi vprašala.
Mož dela v službi kjer je ogromno strupov in plastike.Že leta jim obljubljajo,da bodo uredili prezračevalne naprave,vendar do danes še nič.Lahko povem,da je v zraku toliko strupov,da muha,ki poleti pride noter takoj crkne.
Do letos jih je firma pošiljala na zdravniške preglede v domačem kraju,ker pa je te preglede delala zdravnica,ki jih je res temeljito pregledala in našla strupe v urinu in nasploh pri vsakem delavcu kaj narobe,se je firma odločila,da bo zamenjala zdravnika.Po novem je ta zdravnik v drugem kraju in pri njem traja pregled tako,da te enkrat zavrti na stolu,malo pogleda kako vidiš in slišiš in to je vse.Seveda jih je poslal tudi v labaratorij,vendar nihče od delavcev ne ve,kakšni so bili izvidi.Moj je vprašal zdravnika za labaratorijske rezultate in ta mu je rekel,da bo vse dobil domov.Danes je prišla pošta od zdravnika v kateri piše samo to,da je sposoben za delo.Nikjer nobenih izvidov.Vem,da bi morali zdravniki povedati,če kaj najdejo,vendar sumim,da so zdravnico zamenjali zato,ker je bila preveč natančna.
Kam bi se lahko obrnili? Na sindikat ali direktno na zdravstveni dom in zahtevali izvide?
Če je katera iz zdravstva naj mi prosim svetuje.Hvala!

Anonimen -> RE: sistematski za odrasle (26.1.2007 15:17:27)

Vsekakor se je treba obrnit na inšpektorja za delo oz. na inšpektorat za delo!

Inšpektorat RS za delo:

T: (01) 280 36 60  irsd@gov.si

Anonimen -> RE: sistematski za odrasle (26.1.2007 15:52:27)

Caffe,najlepša ti hvala.

Stran: [1]