A-N-J-A -> RE: Kaj zraven kuhane govedine? (27.1.2007 12:52:40)
|
300 - 400 g kuhane govedine 300 - 400 g pora 2 jajci* 500 g kor sol olivno olje *lahko tudi brez jajc, skoraj nobene razlike ni [image]http://www.kulinarika.net/grafika2/postopek.gif[/image] Kuhano govedino drobno sesekljamo (ročno) in jo na olivnem olju še dušimo. Por narežemo na kolobarčke in ga čez čas dodamo mesu, solimo in dušimo toliko časa, da por upade. Ohlajeni masi dodamo dve celi jajci. Premešamo in namažemo po testu (ne preveč). Zavijemo in polagamo v okrogel pekač od zunanjega roba proti sredini. Pekač premažemo z olivnim oljem ali z mešanico olja in mineralne vode. Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah 30 minut, oziroma toliko časa, da rahlo porjavi. Zraven se prileže kozarec črnega vina. To je topel prigrizek, ki ga ima rado staro in mlado. Tudi ko se ohladi, je še vedno zelo dober. Jaz sem zdaj že dvakrat tole naredila in je njami.Imenuje pa se PRAZOLIO[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
|
|
|
|