vročina pri 2-mesečnem dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

spelaz -> vročina pri 2-mesečnem dojenčku (25.1.2007 20:25:04)

dober večer.

Naša 2-mesečnica ima vročino - niti se mi ni zdela tako vroča, a sem šla vseeno merit z navadnim termometrom in je prilezlo do 37,8. Pa gledam navodila za svečke, če bo slučajno šlo ponoči kaj gor, in piše le za dojenčke od 3 mesecev naprej.

Ima katera kakšne izkušnje? Ima pa mala prehlad (zabasan nos, ki ga čistim in tudi na kašelj jo sili - prav grdo se sliši)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Jo pucam z fiziološko in pumpico. Pa prav mirna je. Bogica, upam, da ne bo slebše.

Hvala za kak nasvet.

Anonimen -> RE: vročina pri 2-mesečnem dojenčku (25.1.2007 20:26:04)

če si ji merila v ritki moraš o,5 stopinje odšteti

altati -> RE: vročina pri 2-mesečnem dojenčku (25.1.2007 20:29:54)

tako majhnemu dojenčku ne daješ nič proti vročini, dokler ni vsaj 8-38,5. Če si merila v ritki, pol stopinje odštej. Drugače sem pa jaz za svojo mlakšo pri dveh mesecih, ko je imela hud bronhitis dobila paracetamol svečke.

Sandra* -> RE: vročina pri 2-mesečnem dojenčku (25.1.2007 20:30:54)

Lahko je utrujena, ali pa ji je prevroče. Moj Mark je sicer star 5 mesecev, no pa je sedaj prehlajen, pa ima zvečer vedno nekje 37.5 pod pazduho. Pomoje ne rabiš skrbet, mal jo sleči, al pa jo skopaj v vodi ki ima ene 36 stopinj, bo sigurno boljše. Tako, ali tako pa pravijo da moraš čakat do 38.5, če otrok nima vročinskih krčev!

Aja32 -> RE: vročina pri 2-mesečnem dojenčku (26.1.2007 9:40:17)

Naš je bil tudi star 2 meseca, ko je prvič fasal vročino...
Pa sem poklicala pediatrinjo in po njenih navodilih, sem mu lahko dala pol svečke...
In to sem tudi naredila...

Drugače bi pa jaz na tvojem mestu vseeno poklicala pediatra in ga o tem povprašala...

LP A

sabini -> RE: vročina pri 2-mesečnem dojenčku (26.1.2007 10:48:13)

Ja meni je rekla pol svečke, če ko ga hladim vročina ne pade, najprej probaj s krpico obrisat po celem telesu.Drugače pa ker je tako majhna pelji k zdravniku pokazat

Stran: [1]