Anonimen -> RE: Kuharce-help!!! (25.1.2007 18:01:57)
|
[image]http://www.kulinarika.net/grafika2/sestavine.gif[/image] 2 beljaka 70 g sladkorja (najboljši je v prahu) peki papir ali olje in moka za mazanje pekača dresirna vrečka ali navadna vrečka za shranjevanje živil [image]http://www.kulinarika.net/grafika2/postopek.gif[/image] Beljake stepemo v trd sneg in vanj narahlo primešamo sladkor. Nato damo zmes v dresirno vrečko, če te nimamo, si lahko pomagamo s čisto vrečko za shranjevanje živil, tako da ji odgriznemo prav majhen košček kota. Zmes v lepih oblikah nabrizgamo na pekač. Pekač potem postavimo v pečico, ki jo prižgemo na 50 stopinj(lahko jih posušimo tudi na radiatorju ali peči - seveda med kurilno sezono). Ko so pence popolnoma trde, jih poberemo s pekača in postrežemo ali pa zapremo v škatlo, da zrak ne more do njih in se ne zmehčajo. iz kulinarike
|
|
|
|