oka -> RE: večerno dojenje starejših dojenčkov (26.1.2007 12:42:06)
|
Res je, da ko sem rodila, sem postala mama, odgovorna za malo nemočno bitje. Pa vendar, kljub odgovornosti sem še vedno samo človek s svojimi potrebami in željami. Nikjer ne piše, da moram z dnem ko rodim nehat živet tudi zase, temveč samo za svojega otroka. Še vedno mi ostanejo potrebe in želje, za katere bom poskrbela, pa naj je to večer zunaj, obisk frizerja, kino... Jasno, da ne v taki meri kot sem prej, pa vendarle si bom utrgala urico do dve za sebe in se posvetila sama sebi. In to se mi ne zdi prav nič egoistično. Večji egoizem bi mi bil, če bi od vseh okoli pričakovala, da se podredijo mojemu načinu, da bi od moža zahtevala, da se prav tako odpove vsemu zaradi otroka, da se navadi na mojo utrujenost in nezadovoljsvo in šlampast videz, saj tega pred prihodom otroka ni bilo. Pa tudi tiste urice, ko nisem z otrokom ne pomenijo, da bom zamudila kaj velikega. Vem za primere, ko so se mame odrekle vsemu, hodile z otroci spat, nikoli niso šle ven... Danes se jih otroci držijo kot klop. Ne smejo jih pustiti niti za sekundo, ker potem sledi predirljiv jok. In danes te mame izjavljajo, da komaj čakajo, da dete zaspi, ker imajo potem končno mir, saj so čez dan popolnoma sesute in živčne. Sicer pa vsak naj dela tako kot hoče in se mu zdi najbolj prav!
|
|
|
|