mravljica3 -> RE: okužba (25.1.2007 21:04:20)
|
Pozdravljena! S to bakterijo sem bila okužena v prvi nosečnosti. Po neprestanih težavah z mehurjem in slabo vodo so po nekaj mesecih končno odkrili kaj je narobe. Zdravili so me s hikoncilom in po zdravljenju ponovno testirali moj urin. Bil je sicer negativen, kar pa ni pomenilo, da se ta bakterija ne bo več pojavila, zato ob začetku poroda dobiš antibiotike, ki naj bi zaščitili otroka pred okužbo. To so mi vpisali tudi v materinsko knjižico. Seveda mi kot laiku ni bilo jasno kako pravzaprav pride sploh do okužbe. Ob razlagi gin. pa tudi nisem izvedela veliko več. Okužile naj bi se namreč ženske, ki imajo veliko opraviti z zemljo (jaz ji še blizu nisem bila), lahko tudi pri intimni higieni. Skratka nič oprijemljivega. Kakšne so posledice za otroka pravzaprav ne vem natančno, vendar ob reakciji moje gin. ne ravno nedolžne. Sedaj sem noseča drugič in mi je moj novi gin. povedal, da me sploh ne bodo več testirali za to bakterijo, temveč kar avtomatsko doza antibiotikov ob porodu. Tako imam to tudi sedaj vpisano v materinski knjižici. Skratka ena nadloga več. To je na kratko vse iz mojih izkušenj, za kakšno strokovno razlago pa boš morala povprašati strokovnjake. lp
|
|
|
|