Fondue (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


smrka -> Fondue (24.1.2007 20:05:26)

Prosim povejte mi kako pripravite "tekocino" v kateri kuhate al pecete.. meso ki ga nabadate in dajete v fondu.


V petek ga bomo sprobali, ce deluje!

Hvala za odgovore
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Marogica -> RE: Fondue (24.1.2007 20:09:35)

Kakšno tekočino? Obstaja dve vrsti eno je fondue chinoise, ki se pripravljala z bujonon oz juho in je meso narezano na tanke lističe ali pa fondue burginone, kjer se koščki mesa soečejo v olju.




nynna -> RE: Fondue (24.1.2007 20:11:51)

Ne razumem dobro vprašanja. Mi dajemo meso v  navadno olje ki ga prej dobro pogreješ na štedilniku potem pa ga greješ na tistem gorilniku pod fondijem in daješ notri koščke mesa.




Jessy -> RE: Fondue (24.1.2007 20:12:43)

Jaz vedno pripravim peko v olju. V posodo dam 1 l olja, ki ga na običajnem štedilniku segrejem do primerne temperature, nato pa preložim na mizo.

V olju cvremo koščke puranjega mesa, koščke svinjske ribice, koščke hrenovke in koščke sira. Zraven ponudim tatarsko omako, majonezo, vložene kisle šampinjone, polnjene olive in kisle kumarice.
Meso predhodno osolim in po želji začinim.




babylove -> RE: Fondue (24.1.2007 22:25:39)

Kaj pa čokoladni fondu - raztopiš čokolado in vanjo namakaš biskvite in razno sadje.




smrka -> RE: Fondue (25.1.2007 21:44:16)

vas je kar vecina ki prakticirate fondu da pecete meso na olju... saj to je ok, samo je to prevec mastno....

Nasla sem  enega izmed nasvetov kako pripraviti juho za peko mesa v fondu-ju.

V litru vode skuhas eno knor kocko, dodas na drooooobno nasekljan cesen ali dva stroka (verjetno po okusu) in na koncu se cajno zlicko olja... to zavres in potem das to na mizo da se pocasi greje in tako se koscki mesa kuhajo.

Nekaj takega sem ze jedla z mojim ko sva sla ven jesti, zraven je bilo veliko omak, in pomfri. Na tak nacin bom naredila jutri vecerjo.





Marogica -> RE: Fondue (25.1.2007 21:49:32)

JA, to je fondue chinoise. Mi smo ga naredili tako, da smo dalo kocko v vodo. In nič drugega. Ostalo je dalo meso enkraten okus in juha je bila resnično močna. Ko se vso meso skuha in poje, se vzame ta "juha" dol, da kakšen 1 dcl šerija in se juha poje. Svetska juha.

Pa še nekaj, če boš meso pripravljala v juhi, ne sme biti meso narezano na kocke, drugače se ne bo skuhalo. Naj ti v mesariji še na pol zamrznjenega narežejo na tanke "lističe".

To je stalna praksa v Švici, zato se tako spoznam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




saving -> RE: Fondue (26.1.2007 0:53:42)

Moram enkrat probat... A šeri lahko zamenjaš s čim drugim (porto? madeira?)




Marogica -> RE: Fondue (26.1.2007 10:04:11)

IZVIRNO SPOROČILO: saving

Moram enkrat probat... A šeri lahko zamenjaš s čim drugim (porto? madeira?)


Ne vem, nisem probala. Po moje bi šlo, saj so to sladka vina. Juha pa je resnična specialiteta. Za priporočat.




Stran: [1]