Že lahko......? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema

Sporočilo

saraja -> Že lahko......? (24.1.2007 16:21:53)

Pozdravljene!!

Naš Žan je star 5m in 2t in tehta 7200g. Lupinico imamo od Peg perego, ki je do 9 kilogramov, težava pa je, da sploh ne more več udobno sedeti v njej. Noge mu že kar krepko visijo čez, pa tudi sedet ne more več v kakšnem puloverju, kaj šele jakni.
Sprašujem vas, če ga lahko že posedam v avtosedež (Maxi cosi), v ležečem naklonu?

Vas prosim za odgovore!

Hvala

Anonimen -> RE: Že lahko......? (24.1.2007 16:26:00)

Jaz sem našo dala okrog 6,5 meseca v avtosedež. Od koliko kg pa ga imaš?

Anonimen -> RE: Že lahko......? (24.1.2007 16:30:25)

Lupinica je premajhna takrat, ko je višina otrokove glave višja od lupinice same. Ni važna starost in ni važna kilaža. Važno je tudi, da začetek naramnic ni višji od vrha ramen.

Malo pobrskaj po RR, se mi zdi, da je bilo pred kratkim govora o tem.

April -> RE: Že lahko......? (24.1.2007 17:19:30)

Tako kot je sunqueen napisala, važno je, da glava ne gleda čez sedež. Za noge sploh ni problem. Jaz bi ga na tvojem mestu vsaj še kakšen mesec imela v lupinici. Za tako majhne otročke je še bolj varno (v primeru trka), da gledajo v nasprotno smer vožnje. Pa tudi 9 kg še nima- maxi cosi pa je od 9 kg naprej.

saraja -> RE: Že lahko......? (24.1.2007 20:48:01)

Hvala vsem za odgovore. Avtosedež se sicer  nismo nabavili, je pa od 9 kil naprej. Nabavili ga bomo čez dva tedna, takrat bo že ŽAn star 6 mesecev. Saj se mi ne mudi nikamor, samo tako težko že sedi. Zdaj se pa še kar pogosto vozimo na daljše relacije, k zdravniku.

LP, se še priporočam za odgovore.

Hvala

frutka_ -> RE: Že lahko......? (24.1.2007 21:19:28)

Moj mali je tudi bil med kapitalci po velikosti. V sedež sem ga dala pri 6-ih mesecih, ker mu  je bilo podobno kot pri vas, v lupinici pretesno. Pravzaprav bi ga v lupinico morala skoraj zatlačiti, ko je bil v bundici. Zato smo ga dali v Romerja na najbolj ležeč položaj, zdaj pri 2-eh in pol pa je že v tavelikem sedežu 15-36kg.  

Blejka26 -> RE: Že lahko......? (24.1.2007 21:26:15)

jaz imam tud tak avtosedež in mislim da ga že lahko daš tja v ležeči položaj seveda.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ker je res ful v redu sedež

Stran: [1]