Anonimen -> RE: 3D ultrazvok - se splača? (23.7.2008 13:37:25)
|
Že mogoče res, da se z UZ posega v otrokovo zasebnost, vendar pa ima tak pregled tudi kako dobro lastnost. Marsikaj je lahko z otročkom narobe. Ne bit preveč samozavestni, da meni se pa kaj takega ne more zgodit. Sama sem zaposlena v zdravstvu in ravno ti, ki so prepričani, da jih hude stvari ne morejo doleteti, se po težki diagnozi, kot jih potrjujemo na našem inštitutu zelo težko poberejo ali se celo nikoli. Meni so na morfologiji povedali, da mi posteljica prekriva maternično ustje in, da zaradi tega moram počivati, ker lahko pride do 24 tedna do splava ali kasneje do prezgodnjega poroda. Je že prav, da se v mejah normale z UZ dela kontrole. Sama se za 3D nisem odločila, ker mi je popolnoma dovolj, da sem otročka videla na nuhalni in 2x pri svojem ginekologu. Do poroda bom imela vsaj še en UZ pregled, kjer mi bodo kontrolirali lego posteljice in to mi je dovolj. Prav gotovo pa UZ pušča kakšne posledice, čeprav verjetno minimalne ali skoraj nične. V zdravstvu se z drugimi frekvencami ultrazvočno razbija kamne, uporablja se ga tudi v gradbeništvu, za ultrazvočna čiščenja,... Moje mnenje: vse v mejah normale.
|
|
|
|