skačica
|
Jaz imam doma 13 dni staro punčko in še sveže spomine iz porodnišnice. Tudi jaz sem bila zadovoljna z vsem osebjem v porodnem bloku. Sprejel me je dr. Pirc(pregled bolel kot 100 , drugače se mi je pa zdel vredu) Tud jaz sem upala,da bo dežural Koren pa ga žal ni bilo. Na zečetku je bila ob meni babica Ida,ki je bila res krasna potem je prišla pa druga izmena in sem dobila babico Branko. Na začetku sem mislila,da bo to ena zoprna ženska,ampak izkazalo se je,da je babica,ki se lahko piše z velikimi črkami. Res zelo zadovoljna z njo. Spodbujala me je takrat ko je bilo treba, mi predlagala same super položaje,da sem lažje prenašala popadke( stoje ob ripstolu,sede, na koncu pa na kolenih-perfektno). Skratka čudovita babica,čeprav bi na videz rekel,da mora to bit ena taka zoprna in stroga ženska. Sestre na oddelku: tiste,ki so skrbele zame so bile vse dokaj prijazne,ena mlada sestra,ki je skrbela za naše je bila tudi tako zelo prijazna,da joj (ime sem pozabila,bom vprašala moža,ker je baje iz našega kraja). Mi je pa zagrenila dneve ena starejša sestra,višje postave,kratkih temnih las,malo že siva in z očali. Sem imela manjše težavice pri dojenju na začetku in namesto,da bi mi pomagala,me je ruknila na črpalko,moji punčki pa brez bu in mu vtaknila v usta flašo z dodatkom in to kar dvakrat. Jaz pa seveda v jok(sem bila res občutljiva) in me je kar na hitro odpikala . Skratka slabe izkušnje z njo. Pa še tehtat sem mogla malo voziti vsako uro ponoči,ker je želela vedeti,če imam sploh kaj mleka. Mala pa seveda spala in je nikakor nisem mogla zbudit in nahranit tako da je bilo tisto tehtanje čista polomija,jaz pa še bolj v skrbeh Skratka:Če bom še kdaj rodila,se bom verjetno spet odločila za Celje,ker sem bila res zadovoljna z osebjem v porodnem bloku,sestre na oddelku niso pustile ravno lepega vtisa,moram pa še pohvaliti pediatrinjo,za katero pa spet ne vem kako se piše. Pa še to. Moja punčka je bila 3 dni na fototerapiji in so me tja klicali kadar se je zbudila in jo je bilo potrebno nahranit in takrat sem videla,koliko časa pustijo te male revčke jokat preden pokličejo mamico,da pride podojit svojega . In se mi je spet trgalo srce,ko sem razmišljala koliko časa se je moja jokala preden so me poklicali. Najraje bi kar zraven stala teh 9 ur na dan,ko je bila pod lučko
|