ronja
|
Midva se tudi ne nameravava poročit in tako se mi zdi po svoje najbolj fer, da ima oba priimka, čeprav priznam, da je nepraktično in po svoje ne bi rada tega naredila otrku. Sicer se tolažim, da itak lahko uporablja samo enega, pa še sam/a si ga lahko zbere Izbirava pa kratka in bolj redka imena, pa tudi priimka nista dolga, sploh pa ne pogosta (mi smo 2 familiji) tako da bi nekak šlo... Na splošno ne bi imela proti niti, da bi imel otroček samo fantov priimek, samo to mi je pa res smotano, da bi se pisal drugače kot jaz... In potem greš na govorilne ure, pa v bolnico, pa študirajo, čigava mama si že ti... Bi rada, da se nekak ve, da skup paševa:) Pa tudi poznam primere, kjer se je potem mama ločila od moža in so imeli otroci drug priimek in jih je naknadno preimenovala v svojega, kar je pa tudi nepraktično. Ali pa če se komu kaj zgodi... potem lahko otroci lepo obdržijo priikek tistega, ki je še živ in zdrav in lahko skrbi zanje in nimajo komedij... Če bi se poročila, ne bi mela problemov vzet njegovega priimka, mogoče celo, če se ne bi, samo mi poroke najbolj ne dišijo... Moji starši tudi niso ne vem kaj navezani na svoj priimek, mami se zdi logično, da bi bil samo po fantu, samo meni pa ni všeč, da bi bila drugo kot otrok - dokler je mali, seveda, potem se lahko preimenuje iz tega ali onega razloga, kak mu paše... Nimam pa čisto nobenih problemov, če/ko bo potem otrok ta priimek odstranil (ker je res malo bolj zaguljen kot fantov, samo njegov ma pa č, kaj pa veš, kaj mu/ji bo bolj všeč oz. praktično...) tudi če bi si to želel/a pri 4ih letih, bi verjetno celo poslušala... Samo dvomim, da bo to takrat otroku važno, važno bo, da ga mata oba nosilca priimkov rada, hehe:) In kot je ena lepo povedala: če bo to njihov največji problem, bojo zelo srečni otroci:)
|