Eviii -> RE: zakaj ne poroka?! (25.1.2007 12:16:07)
|
res huda tema za na forum. vseeno sem se odločila, da jo bom pustila gor. če bo pa prišlo do kakih hudih zamer, jo bom pa zaklenila. strinjam se z vsem, kar so napisale strpnice. vsak naj se sam odloči, ali bo poročen ali bo koruznik. sama sem bila celo mladostništvo prepričana, da se bom nekega dne poročila in srečno živela do konca svojih dni s svojim možem (to izhaja iz raznih pravljic in filmov, ki so itak vsi s srečnim koncem). in nisem bila vzgojena v nobeni veri, saj sem ateistka. svoja huda leta (obdobje na faksu) sem se prepričala, da je zakon samo en kos papirja in da je popolnoma brez veze. tako sem spremenila svoje mnenje in se odločila, da se jaz ne bom nikoli poročila. pred tremi leti in pol sem spoznala svojega sedanjega partnerja. ker ni slovenske krvi (prihaja iz švedske), sva se po dveh letih odločila poročiti, saj imava tako manj problemov z birokracijo. čisto banalen razlog. ko me je mož naslednje jutro po poroki vprašal, kako se počutim, sem mu odvrnila: "poročeno". kaj sem mu s tem hotela povedat? da ni nobene razlike s prejšnjim življenjem... samo na papirju sem sedaj gospa in rinko nosim. kar sem hotela povedati, je to: vsakdo je lahko za ali proti zakonu. in svoje mnenje lahko tokom življenja tudi spreminja. zaradi tega ga ne smemo obsojati. jaz živim v stilu "živi in pusti živeti".
|
|
|
|