upica -> RE: Padec progesterona v drugem delu ciklusa (29.1.2007 23:15:32)
|
Anitka Če imaš vse o.k., redne menstruacije, redne ovulacije, dober timing, vse pregledano in vse o.k., potem ne vidim vzroka na tvoji strani. No, mogoče pa je kaj narobe s sluzjo (ne pomaga plavalčkom na poti do cilja, jih zlepi ali kakorkoli onemogoči, ni dober ph,...) Kaj pa tvoj je že šel na kakšne preizkave? bumbum Če bi bila prenizka raven progesterona, potem je to znak, da rumeno telo (ta izloča ta hormon) ne dela dovolj dobro. V primeru oploditve začne rumeno telo tvoriti humani horionski gonadotropin. Ta hormon vzdržuje rumeno telo, ki tvori progesteron, dokler plod ni sposoben tvoriti lastne hormone. sbap Jaz si mislim, da BT lahko niha v drugem delu ciklusa, vendar ne sme pasti na nivo, kot je bil pred ovulacijo. Povišanje hormona progesterona povzroči povišanje BT. Estradiol prevladuje v prvem delu ciklusa, progesteron prevladuje v drugem delu. V drugem delu ciklusa pa se poviša tudi hormon estradiol, vendar je nivo tega hormona nižji od nivoja progesterona. Če se nivo estradiola zviša ali zniža, se temu upre progesteron z zvišanjem oz. znižanjem, da obdrži enako razmerje. Zaradi tega po moje tudi BT posledično zaniha. Ampak, to ni nič hudega, dokler razmeje ostane enako (saj BT ostane v zgornjem nivoju), če bi se razmerje porušilo in bi prevladal estradiol, bi temperatura padla na raven, kot je bila pred ovulacijo. Hope 2 Jaz mislim, da se ti je BT postavila na višji nivo ravno zaradi tega, ker si s tabletami povišala nivo progesterona.
|
|
|
|