Anonimen -> RE: makaroni s fižolom (26.1.2007 9:15:20)
|
Ali pa mineštra: Dan prej namočen fižol skuhaš, nato ga pretlačiš skozi sito,nekaj celega shraniš. Med tlačenjme fižol zalivaš z vodo v kateri se je kuhal,če jo je premalo pa dodaš še vode.V fižolovo vodo daš kuhat kakršn koli suhomesnat izdelek:suha rebrca,pršut,kraško panceto ali pa kranjsko klobaso dodaš strok česna.lovorov list,sol,poper, ko so rebrca mehka ali karkoli boš dala notri kuhano,zakuhaš makarone,kratke ali pa nalomljene špagete(tudi dobro)medtem narediš zabelo. Na olju popražiš čebulo,nato jo odstraniš in olje poprašiš z moko, količina moke je odvisna od tebe od okusa koliko gosto mineštro hočeš. Zabelo zliješ v mineštro in še nekaj minut povreš.Serviraš.
|
|
|
|