LuLu -> RE: prosim za nasvet (23.1.2007 8:48:54)
|
Ojla, lepo, nova nosečka... čestitam! Kot prvo bi ti napisala, da se nehaš sekirati. To najbolj vpliva na bebico. Na prve preglede naročajo različno hitro, sigurno pa takrat, ko sploh lahko kaj vidijo. Moja izkušnja je, da je za ginekologe vsaka nosečnost normalen pojav in ne komplicirajo. Če se pa pojavijo težave, pa imaš rizično nosečnost, potem spremenijo odnos do nosečnice. Utrujenost, slabost, menjava razpoloženja,... malo si preberi o nosečnosti, so normalni pojavi. Pozorna bodi le na krvavitve on kakšne hude bolečine. Folna kislina ni nujna v nosečnosti, lahko jo jemlješ, ne škodi. Glede prehranjevanja: jej normalno - to je zdravo. Jej za enega. Jaz osebno jem tako, kot prej, edino zdaj pazim na slane jedi, ker se mi voda zadržuje (9. mesec). Spij tekočine za dva. Kar ti pač paše. Saj sem napisala, nosečnost je nekaj vsakdanjega, normalnega, ni bolezen, in dokler nimaš RESNIH problemov, uživaj in se sprosti. Imela pa boš različna počutja, enkrat boš polna energije, enkrat kot cota, enkrat samo jokanje, potem smeh,... hormoni delajo svoje. Ti pa resno priporočam, da ne beri tem, ki so povezani s spontanimi splavi, problemi v nosečnosti,... ker to res samo škodi. In nikoli, res, nikoli se ne primerjaj z drugimi nosečkami, ker ni niti ena nosečnost enaka in niti ena nosečka enaka. Upam, da sem kaj koristnega napisala. Moje izkušnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa lepo nosečnost naprej in mirno spanje...
|
|
|
|