|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nemogoče je lahko mogoče
22.1.2007 18:56:01   
helenav
Najprej vsem en lep pozdrav

Dolgo sem že na tem forumu, vendar še nikoli nisem sodelovala. Sprva sem na forum pokukala iz gole radovednosti, ker sva z možem nekako začela razmišljat o naraščaju in ko sva začela intenzivno user posted image na mali bebici, sem na forum začela zahajat vse pogosteje. Nisem si priznala, vendar sem po treh mesecih postala preveč obsedena z izkušnjami drugih, preveč sem postavljala na prvo mesto ovulacijo in z merjenjem temperature sem še sama sebi postajala smešna.
Na kar sem se odločla, da je vse to šlo predaleč in da ne pogledam na forum, dokler ne zanosim....Med tem časom mi je ginekologinja predpisala Klomifen tablete in glej ga zlomka, spet sem bila on line vsaki dan...user posted image user posted image .  Ko sem prebrala vse mogoče poste o Klomifenu, sem spet potegnila črto in rekla, zdej pa res dovolj.....ne bom se več sekirala in belila  glavo. Odpisala sem forum, vse težave okrog ovulacije, zanositve in Klomifena...in zdej drage moje sem noseča....user posted image user posted image .

Ampak kar je nabolj pomebno in za kar se se odločla da napišem mojo izkušnjo?

Zadno menstruacijo sem imela 8.12.06, ta mesec sem se veliko posluževala močnih zdravil, da se izognem virusom, z možem sva imela plačano Silvestrovanje v Rimu, pa ga nisem hotela zamudit...mož je en dan pred odhodom močno zbolel, jaz pa sem vsak dan jedla vse kar obstaja pri nas in Italiji od zdravil, takoj po novem letu sva šla še smučat, vmes sem pa imela neke rjave izcedke, ki so, kot ponavadi napovedovali prihod menstruaciji, vendar kar naenkrat so se ustavili...tri dni pred pričakovano M so bile hlačke čiste in tako vse do pričakovanega dneva, naredila sem test in user posted image .....oleeeuser posted image user posted image .

Vendar zanosila nisem med ovulacijo!!!!!

Ker
sem imela in imam še vedno rahle obarvane izcedke sem šla takoj na pregled in po vseh izračunih bi mogla bit sedaj že 7 teden, sem pa komaj 4/5 teden. Danes se je videl mali mehurček, rumenjaček..al ne vem točno kako se temu reče....tako, da upam da izcedki ne bodo vodili v SS.

Sem vam pa hotela povedat, da ne preveč računat in razmišljat.

Saj sem sama zanosila par dni pred menstracijo in krepko čez ovulacijo, z bolanim možem in sama sem imela v sebi ogromno škodljivih zdravil. Zato možgane na pašo in imejte se radi cel mesec, ker vedno je čas za dojenčka.

Vsem želim čimprej user posted image ,

zame pa držim pesti in pam, da se bo obneslo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nemogoče je lahko mogoče
22.1.2007 18:58:40   
*marjetica*
user posted image  Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo.

In dobrodošla!

LP

"Ne sanjaj življenja, temveč živi svoje sanje."

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2007 19:21:11   
stunfek
Zanimiva izkušnja. Ja, nekatere vse skupaj preveč obremeni in je bolje, da malo izklopijo. Jaz verjamem, da je mogoče zanositi prav v kateremkoli dnevu ciklusa. Po drugi strani pa tudi trdno verjamem, da si z aktivnostmi okoli ovulacije zagotovo povečaš možnosti za zanositev. Preko tega znastveno dokazanega dejstva jaz ne bi šla user posted image . Dokler lahko še vse na hec obrneš in ti je zadeva tudi v zabavo je vse v redu. Človeka to ne sme obremenjevati. Jaz se zaenkrat še zabavam user posted image . Če pa tako dolgo ne bo, da bom že zafrustirana pa se bom nekam zavlekla in poiskala svojo notranjo moč ter samoto, stran od foruma in vseh tehničnih prijemov ob zanositvi. Do takrat pa mi je forum ful v veselje in tudi rahla obsesija, ki me zajame ob pričakovanju rezultata. Vesela sem, da lahko vse delim s svojimi RR cyber kolegicami.

(odgovor članu *marjetica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2007 19:37:40   
mika
user posted image user posted image čestitamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2007 19:47:13   
nora
dobrodošla med namiuser posted image pa še čestitke za user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2007 19:50:30   
buča
hmmmm,moj je pa zdele bolan,tko,da sam še karto za v Rim kupim,poj grem pa na Krvavcuser posted image in ....mogoče je to kak                skrivni receptuser posted image user posted image
srečno srečka nosečkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2007 19:55:35   
Anonimen
user posted image user posted image Čestitke!user posted image user posted image

Zdaj se pa le hitro prijavi k septemberkam ;-)

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2007 20:09:30   
BAMBOLINO
Čestitam!!!!!
Upam, da bo vse o.k.!
Je pa zgodba zanimiva. Tudi meni se je zgodilo nekaj podobnega pri prvi
zanositvi. Sem zanosila čisto na koncu ciklusa, tako da sem imela postavljene
kar tri roke kdaj naj bi se dojenček rodil. Po ciklusu sodeč bi morala roditi 22.1.2006, po velikosti ploda bi morala roditi 4.2.2006, po nuhalni svetlini pa 8.2.2006.
No končalo se je tako, da sem rodila šele 22.2.2006! Najlepši dan v mojem življenju.
Želim ti lepo nosečnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2007 21:03:26   
lučka 25
user posted image user posted image user posted image  Čestitam!!! user posted image user posted image user posted image
Sedaj pa možgane na of in uživat, me v user posted image , ti v user posted image . user posted image

(odgovor članu BAMBOLINO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 6:16:56   
Hope2
Njaprej vse čestitke in naj se zares obnese in predvsem zdravo brez skrbi user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: helenav

Vendar zanosila nisem med ovulacijo!!!!!

Saj sem sama zanosila par dni pred menstracijo in krepko čez ovulacijo, z bolanim možem in sama sem imela v sebi ogromno škodljivih zdravil. Zato možgane na pašo in imejte se radi cel mesec, ker vedno je čas za dojenčka.

Zdaj pa me naj kdo razsvetli prosim, kako lahko človk zanosi krepko čez O user posted image . Smešnouser posted image . Jajčece lahko preživi samo 24 ur, pa še to ni nujno in smemenčece ga lahko samo takrat oplodi. Tako, al si imela O najbrž ful kasneje in tega sploh ne veš, al pa si mislila na  vgnezditev, ki pa seveda pride 6-9 dni po O. Zanosiš pa absulutno samo v času O oz v tistih par urah in nikakor krepko čez O.
Tlele opažam, da je veliko žensk, ki so neučakane, živčne in bi vse naredile za user posted image , pa matrajo možeke (tudi jaz sem bila med njimiuser posted image ), tako, da bo zlahka pobrala ktera še tvoj nasvet in bo hotela še par dni po O oz tik pred M, seksat in bit živčna in depresivna, če ne dobi seksa, ker bo vse zamudila.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2007 10:19:54   
buča
hope2,veš,to ni iz trte zvito.Ženske imajo lahko O,že pred končano M,če imajo ciklus na 21-25 dni in če ta traja najmanj 6 dni.Prav tako lahko ženska zanosi tik pred menstruacijo,ni nobene znanstvene podlage,da do tega ne more prit,ker lahko.Poglej si na netu billingsovo metodo naravnega spočetja(pomoje sem prav napisala)user posted image ..tudi vsi g,pravijo,da tisti,ki delajo na user posted image ,naj imajo odnose vsak 2 dan od konca do začetka ponovnega ciklusa.Seveda,če imaš redne m in če znaš poslušati svoje telo,pa vse tiste sluzi,si sam lahko veliko pomagaš...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2007 10:22:28   
buča
aja,še to..helenav,ti si stoposto zanosila med O,ker drugače ne more bit,le da si imela zapoznelo ovulacijo..mogoče si malo nerodno napisala,mislila si najbrž,da nisi zanosila v času,ko naj bi ovulacija bila normalna(13-16 dan)user posted image

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2007 10:33:05   
Hope2
Lej in kaj sem jaz rekla, ravno to kar si ti v drugem postu, da je mogla zanosit v času O in ne krepko čez O. Ker to ni mogoče. Tudi napisla sem, da je kvečjemu imela kasneje O, kot pa je mislila.
Drgač pa jaz dobro vem, da je O, lahko tudi kasneje in nekja dni pred pričakovano M, in da lahko takrat zanosiš, gre se samo zato, da ne moreš zanosit krepko čez O in to je bila poanta mojega posta.
Če pa ženska ve z merjenjem BT in opazovanjem sluzi, mogoče celo z UZ pregledi, da je O že bila, pol pa vsakršno seksanje tik pred M ne pomaga nič. Iz njenega posta pa je razvidno, da nima tako kratkih ciklusov, da bi lahko imela O takoj po M

no pa brez zamere, samo da smo se razjasniliuser posted image user posted image in da bo helenav imela lepo in zdravo nosečnost

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.1.2007 10:37:00 >

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2007 13:35:57   
helenav
Menstruacije so bile vedno redne, tudi ovulacije močno čutim vsak mesec in to trditev, da nisem zanosila med ovulacijo še enkrat močno poudarjam, da drži . Poleg tega mi je to tudi ginekolog povedal, da absolutno nisem zanosila med ovulacijo in tudi sama vem, da sem le par dni pred pričakovano zanosila. Poznam moje telo, pa moja mama je mene dobila, naredila.-))))) med menstruacijo. Zgleda da je v družini:-)))))
Če ne se moj rok ne bi zamaknil za več tednov....M nimamže od 8.12, sedaj pa sem komaj v 4 tednu......mogla bi pa bit že 7..tam nekje

No nisem hotela pametovat, ampak pač vem, da je možno zanosit prav kadarkoli med ciklusom.....in verjetno se najde še marsikatera ki ji je to uspelo. 25% žensk pač zanosi med ovulacijo in to je kar ogromno, ampak vse ostalih 75 pa nekje vmes med ciklusom.

Veselo na delo....jaz pa sedaj počivam in pazim na pikico, da preživi.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2007 13:50:13   
Anonimen
brez beseduser posted image user posted image user posted image . znanstvena fantastikauser posted image user posted image user posted image , ne vem čemu pol sploh O imamouser posted image .

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2007 14:08:11   
Anonimen
Kopiram dr Pušenjakov odgovor
Avtor: Stanko Pušenjak  user posted image  
Datum:   02-12-04 20:11

Spoštovani,

tekča sluz je lahko znak pripravljajoče ovulacije, ni pa nujno. ZAto vam po pošti težko napišem, kaj to pomeni. Če od 26 dni odštejemo 16 dni, bi prišli na 10 dni, ko vam običajno sluz izgine, in to bi lahko razložilo tudi ovulacijo. Zanosite lahko s spolnim odnosom pred ovulacijo (do največ 5 dni), po ovulacji pa le še 6 - 12 ur.

Za tvojo mami so punce že prej rekle, da je to možno, mami je pač imela odnos med M, čez nekaj dni pa O, semenčeca preživijo 5 dni in evola, tvoja mami lahko zanosi med M. Vse jasno, vsem jasno.
Nikakor pa ni jasno, da si ti zanosila krepko čez O, ker to ni mogoče, ker nobeno jajčece na more preživet toliko časa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2007 14:29:45   
Solero
Super zate, helenav!!

Ne bom preveč dolgovezila, se pa popolnoma strinjam, da se lahko zanosi v kateremkoli dnevu ciklusa. Ovulacija sploh ni nujno na sredini, lahko je tudi takoj po menstruaciji ali tik pred njo, pa tudi med njo se lahko kako jajčece sprosti.
Vemo, da je žensk, ki imajo 28-dnevni ciklus in od tega 3-5 dni menstruacije (kot so izračunana povprečja) izredno malo. In tudi ovulacija v sredini periode je zgolj povprečje!!!
Z opazovanjem telesa (in testi) se lahko natančneje določi ta čas, ampak to tudi ne velja za vse!!

Sama sem primer (nerazložljivih) ciklusov, ki so kratki/dolgi od 23 pa do 32 dni, in od tega je menstruacije od 14 do 21 dni. Na vprašanje, kdaj je moja ovulacija, mi ne da odgovora ne telo samo, tudi testi ne, zdravniki pa sploh ne. Tako sem enkrat zanosila v zadnjih dneh menstruacije.

In kar je še helenav napisala, je popolnoma res: ne se obremenjevat z datumi in ovulacijo. Ljubite se, ko se vam zalušta, pa več gibanja, kot sedenja za računalnikom.
Srečno, pa čim več pozitivnega razmišljanja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.1.2007 14:41:26   
Hope2
Vse to je res in to da je O lahko kdaj koli med ciklom, je še kako res. Temu noben tu ne nasprotuje, vsaj jaz nisem tako razbrala. Nasprotuje se njeni tezi, da je mogoča zanositev krepko čez O. 

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.1.2007 14:47:21   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pustimo znanstveno fantastiko, važno, da si user posted image .user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2007 14:56:40   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: nati

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pustimo znanstveno fantastiko, važno, da si user posted image .user posted image user posted image user posted image

Se strinjam!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.1.2007 15:14:46   
stunfek
Ja, tudi jaz se strinjam. Važno je, da je rezultat na koncu user posted image ! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.1.2007 16:17:53   
sonchek
Čestitam...BRAVO...user posted image

...in najbolj se strinjam z napisanim...ne se sekirat...ker živčki naredijo svoje...

Pa SREČNO!!!!user posted image

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.1.2007 17:28:47   
upica
Helenav
Čestitke k user posted image  in user posted image da bo tvoj user posted image  zdravo rastel naprej.
Na kratko. Ovulacija je sprostitev jajčeca iz folikla. To se praviloma zgodi 14-15 dan po zadnji M. Če se ciklus podaljša iz kakršnihkoli razlogov, se ponavadi podaljša zaradi tega, ker se jajčece ne sprosti 14-15 dan, ampak kasneje. Če se npr. sprosti šele 30. dan, potem se M. zamakne za 15  dni (in ciklus je dolg 28+15=43 dni). Ker si napisala, da si v decembru veliko potovala, menjala klimo in jemala močna zdravila, je možno, da je pri tebi prišlo do ovulacije z zamikom. Brez ovulacije pa nikakor ne more priti do oploditve jajčeca, ker sprostitev jajčeca iz folikla pomeni pogoj, da se plavalčki sploh lahko združijo z jajčecem in nastane novo življenje. Sicer pa zamik 14 dni ni nič kaj posebnega, ker mnoge ženske res nimajo rednih ciklusov (jaz tudi ne) in se jim jajčece sprošča v različnih časovnih intervalih. Ampak drugi del ciklusa (od ovulacije do M. pa je vedno dolg 14-15 dni, če hormoni normalno delajo). Upam, da sem dovolj razumljivo napisala in pomagala tebi in drugim, da ne bi bili v zmoti.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.1.2007 0:26:23   
KODA
user posted image user posted image čestitke

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?