Metuljček Cekinček -> Frustracija pri 14-mesečniku (22.1.2007 13:24:09)
|
Mene pa zanima, če je to normalno obnašanje 14-mesečnika? V škatlo zlaga delčke sestavljanke in mu ne rata, ker ima narobe obrnjeno. Dvakrat ali največ trikrat poskusi nato pa izbruhne iz njega jeza. Vrže vse vstran in se začnet dret. Če grem zraven, da mu pokažem, kako se dajo delčki setsavljanke v škatlo, pa začne še bolj tulit, zato ga pustim. Čez pol minute preneha in gre vstran od igračke. No, frustrira ga še marsikaj drugega - če ne more obrniti strani kartonke, ker so strani zlepljene od njegove sline, če se mu podira stolp iz kock, če ne more skozi kakšno mišjo špranjo, da o razvrščevalcu likov sploh ne govorimo (sem ga kar pospravila za nekaj časa). Zanima me predvsem, kako ravnati - ga naj pustim, potolažim, pokažem, razložim? Se mi zdi kar težko razlagati nekaj tulečemu otroku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se mi zdijo ti njegovi izbruhi res zanimivi, ker noben od naju z možem ni take sorte, da bi se hitro razburil in povzdignil glas. Še takrat, ko sem res jezna in povzdignem glas, se mi zdi, da me moj metuljček lahko preglasi, kadar hoče. Je pač bolj glasne sorte?
|
|
|
|