Minerva -> RE: čistilo za kad (22.1.2007 20:07:12)
|
Jaz uporabljam za čiščenje navaden Cilit za odstranjevanje vodnega kamna (polovica je modre barve, polovica prozoren in ga nato premešaš), nato pa Domestos, razredčen in sem ful zadovoljna, ker odstrani vse madeže, res pa je, da kad in umivalniki, niso pretirano umazani, ker vse čistim redno in nimam psa ali podobno, kar bi ekstremno umazalo zadeve. Poznam pa sistem, ki učinkovito preprečuje vodni kamen. Pipe in ploščice sproti brišem. To pomeni, da vsakič, ko uporabim umivalnik, ko si umijem roke ali karkoli, za seboj pobrišem do suhega pipo, rob umivalnika in ploščice, če se kar zmočijo. Za to imava s možem posebno brisačo, ki se uporablja samo za brisanje in v vsakem trenutku umivalnik zgleda kot, da je bil očiščen pred pol ure. Isto velja za tuš kabino, po vsaki uporabi se obriše pipa in ploščice. To je seveda izvedljivo, ker še nimava otrok. Pri otrocih ne vem kako bi to funkcioniralo. Mogoče se komu zdi to pretirano, tudi meni se je zdelo, ko sva na začetku nekaj časa živela pri tašči in sem se prvič srečala s to navado. Vendar sem se na to navadila in se mi zdi čisto samoumevno. In predvsem zgleda bolj čisto!
|
|
|
|