Sita
|
Pri nas tudi ni delitve dela, razen v grobem. To pomeni, da ob delovnikih moj mož dela skoraj cele dneve v delavnici in na terenu, jaz pa doma približno skrbim za red, da je približno čisto in pospravljeno, berem, tule gor tipkam, redno hodim na bližnji hrib, kuham in popoldne pomagam otrokom pri šoli - če je treba. Žal se mi je trenutno vse postavilo na glavo, ker je najstarejša hčerka totalno nehala delat za šolo in ji jaz dopoldne rešujem delovne zvezke in se ponovno učim zgodovino, geografijo, kemijo, fiziko .... da ji potem vse razlagam in se vse vikende in popoldneve posvečam večinoma njej. Jaz kot mati in žena nekako lovim ravnotežje v naši družini, če komu zašteka, ali ponoči pomagam možu v delavnici, kadar je dela čez glavo ali pa učim otroke, jih sprašujem in se učim vse od glasbene teorije, ki se je nikoli prej nisem učila, do nekaj osnov klavirja, nemščino, pa vse do likovne teorije .... Zdajle pa rešujem delovni zvezek zgodovine in študiram obdobje Kraljvine SHS in stare Jugoslavije, včeraj sem pa ponovno ponavljala organsko kemijo, kar sem že zdavnaj pozabila, zdaj pa spet znam formule aldehidov, ketonov, kislin ..... Sem doma, pa vendar tista, ki tako rekoč rešuje ostale člane pred krizami, ko jim že voda v grlo teče in tako se moram vsestransko učiti in izobraževati .... , kar pa mi tudi ne škodi.