RE: otrok iz prejšnje veze (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

pina-1 -> RE: otrok iz prejšnje veze (7.2.2007 10:18:23)

nikki ta tvoj koruznik pa res beži pred odgovornostjo in problemom. Vendar bi jaz na tvojem mestu vztrajala. Tudi pri nas je taščica odigrala pomembno vlogo in je blo veliko gorja. vendar mi smo vztrajali in sedaj ko je tamlajši starejši, razmišlja s svojo glavo in ne z glavo mamice in babice. Sam presodi kaj je prav in kdo mu hoče dobro, ter kaj je resnica.
Je pa to full težko in boleče.  

Anonimen -> RE: otrok iz prejšnje veze (8.2.2007 17:23:38)

Jaz sem tudi 'tanova', z otrokoma se zdaj poznamo dobro leto dni (midva sva bila skupaj že eno leto prej... sva čakala, da se stvar po ločitvi vsaj malo poleže, ker jim je bilo vsem težko).
Najprej sta seveda bila oba malce prestrašena, kako in kaj... ampak smo se skozi igro hitro razumeli. Jaz sem itak zelo rada z otroci vseh starosti, tako da sta to začutila. Tamala je stara zdaj 9, mali pa 4. Moram reči, da sem na začetku včasih požirala, ko je mali težil, ne ti - ati me bo dal lulat... pa me odrival itd. Po pol leta sem se tudi preselila k partnerju, tako da smo sploh bili ves čas skupaj potem. Počasi se je navadil moje bližine, da sem čist fajn in da poskrbim za njega, zdaj me ima prav za kompanjona [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Je bilo pa vmes čutiti, da ga nagovarjajo tam pri njegovi mami (njegova stara mama), da je ati grd, ker ima mene... Ne vem sicer zakaj, saj nisem bila krivec razpada zakona, spoznala sva se dve leti po njegovi ločitvi. Krneki.

Tamala, ki pa že precej razmišlja, pa me zdaj prav obožuje. Me objame z vsem srcem in to mi pomeni največ od vsega. Parkrat mi je tudi rekla stvari, da mi je skoraj na jok šlo od ganjenosti. 'A veš, ti si pa kot kakšna mami. Tako lepo skrbiš za naju, ko sva tukaj'. Ali pa, da sem kot ena Barbie. Res da nisem kakšna lepotica, imam pač dolge lase... ampak kompliment iz nedolžnih otroških ust ima težo zlata.

Tudi za novega člana sva jih že prej pripravljala, kako se jima bi zdelo ipd. Tamala je bila super navdušena in bo po moje od veselja kar skočila v luft, ko bo zvedela, da sem noseča (čakava še prvi pregled čez en mesec). Tamal pa je majhen in bo rabil malo več. Sicer pa je moj partner zlat in tudi zelo se ujemava pri vzgoji. Tudi jaz ne popuščam, v bistvu je to vzgoja s trdo roko in velikim srcem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Večkrat sta že probala izkoristiti situacijo, pa jih ne šljiviva pet posto. Tako da vesta, da pri nama je tako kot je,z jokom in metanjem ob tla ne dosežeš nič. Tam pri njuni mami pa jih razvajajo do amena, imava nemalokrat probleme s tem. Seveda potem tamali noče k atiju, ker tam lahko skoz gleda risanke, pri nama pa pač ne, ampak se rajši igramo ali gremo ven. Tamala je že drugačna, gre z veseljem, ker je sprejela novo družino. 

Vglavnem, partner te mora vključiti v to, da ste ves čas skupaj, videti morajo, da te ima rad (mene moj v njuni prisotnosti objema in poljubi čist normalno, kot če jih ne bi bilo zraven) in počasi stvari stečejo. Otroci so pa otroci, marsikaj jih piči in seveda da jim ni lahko ob teh prehodih. To moram predvsem razumet in jim te situacije olajšati.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]