paris -> RE: kako naprej (21.1.2007 15:58:56)
|
Anonimna, žal mi je, da je stanje,kakršno je. Čisto razumem kaj se dogaja v tvoji glavi. Bolj kot razmišljaš, slabše je, začelo se je kopičiti vse tisto, kar sta z možem leta pometala pod preprogo in počasi ti je začelo presedat vse skupaj, to, da se v bistvu samo razdajaš, v zameno pa dobiš bore malo, ali nič! Čisto majčkeno še manjka, da ne eksplodiraš, pa kar bo, bo. Povej možu, kako se počutiš! Kakor jaz vidim stvari, je tvoj mož očitno nekakšen razvajen mamin sinček brez hrbtenice, vsaj tako izgleda, saj se ni sposoben upreti materi in vašo družino postaviti na prvo mesto- pred njo. Se bojim, da tukaj pač niso možni kompromisi, potreben je ultimat- ravno tako kot alkoholiku, ko mu rečeš ali pijača ali družina, ravno tako boš morala ti postaviti svojega moža pred dejstvo ali tvoja mama in ostala žlahta ali pa jaz in najini otroci! Samo, ko boš to rekla moraš čisto resno misliti, ker, če ga boš hotela samo malo strašiti, bo on to začutil in te spet ne bo resno jemal! Zato moraš najprej dobro premisliti pri sebi,koliko si sploh pripravljena tvegati? Ker včasih pot nazaj ni več možna. Ali res ne moreš več tako živeti? Te določene stvari tako motijo, tako trpiš, da si pripravljena celo na ločitev? Kaj ti pomeni tvoj zakon? Kaj pričakuješ od svojega moža in od zakona? Zakaj si postala tako nezadovoljna? Kaj je drugače, kot na začetku vajine zveze? S čim se ne moreš sprijazniti? Kaj si ti pripravljena prispevati k izboljšanju vajinega odnosa?Ali si sploh še pripravljena vztrajati v takšnem zakonu? Ko boš sama sebi odgovorila na vsa vprašanja, ki se ti porajajo, takrat udari po mizi in zahtevaj od moža iskren pogovor z odprtimi kartami! Vem, da je hudo in, da je najlažje biti pameten za druge, ampak iz izkušnje ti povem, veliko raje sem "dobro" samska, kot "slabo" poročena. Življenje je samo eno, prekratko je,da bi ga "zafrčkali", ko sem bila še mlada frkljica, mi je ena zelo stara gospa enkrat rekla: Gospodična, ko boste tako stari kot jaz vam bo žal vsakega dneva, ki ga niste preživeli kot bi si ga želeli! Danes popolnoma razumem kaj je mislila in se poskušam ravnati po njenem nasvetu, svoje dni poskušam preživeti najlepše mogoče.
|
|
|
|