|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej
20.1.2007 21:48:33   
Anonimen
Za lažje razumevanje naj na kratko opišem situacijo:za oba z možem je to drugi zakon,po sili razmer živimo v moji hiši, njegova hči iz prvega zakona živi v taščinem stanovanju, stroške plačujeva midva, tađča živi v svoji hiši, moževa sestra z družino prav tako v svoji hiši..zadeva, ki me muči je sledeča: z možem ne planirava skupaj nič, ne sodeluje in se ne zanima za hišo v kateri živiva (je novo adaptirana, vendar je potrebno zadeve še dokončati), tašča non stop omenja kaj vse je treba pri njej še narediti in seveda pričakuje najino pomoč s tem, da pri njih premoženjske zadeve sploh niso urejene..po eni strani na veliko pomaga hčeri (še vedno ji plačuje kredit za hišo, tudi pokojni mož ge je plačeval in ga je tašča po njegovi smrti izplačala) od naju pa se vse živo pričakuje..Pri nas doma smo se odločili da zamenjamo avto, ker je zdaj ko imamo dojenčka premajhen.Avto sem kupila jaz preden sva se poročila in tudi sama plačevala lizing vseh štiri leta..zdaj enostavno vse visi na meni: da prodam tega, najdem drugega uredim financiranje in verjetno spet plačujem..možu sem omenila, da gre tokrat za družinski avto in da mislim, da je prav da sodeluje tudi on..no naj omenim, da ga že 14 dni prosim, da ga pelje oprat..počasi mi vse skupaj že preseda..ko se hočem lepo pogovoriti ni odziva, ko ponorim je molk..do kdaj??ravno je omenil, da je mama po telefonu omenila, da je potrebno v njeni hiši zamenjati okna in vrata in da lahko na obroke..mislim a se zdi to vam normalno?prvo hiša sploh ni njegova, drugo pa ima on svojo družino in seveda skupaj plačujeva stroške za hišo in njeno stanovanje...njegova sestrica pa je lepo tiho in vleče niti sebi v prid..kaj predlagate?meni je malo dovolj...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naprej
20.1.2007 21:59:03   
triša
Ne vem kaj naj ti rečem.... Mislim da to presega vse meje zdravega razuma. Lahko bi ti rekla da se pogovori z njim, pa menim da to ne bi nič pomagalo. Tvoj dec je pač tak kakršen je spremenil se ne bo. Zdaj pa imaš dve rešitvi da se spremeniš ti in ga sprejmeš takšnega kot je ali pa greš.
Mislim da si nabasala kapitalnega maminega sinčka.
Me pa zanima zakaj sta se z njego  prvo ločila? Če ni skrivnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.1.2007 22:07:04   
til
To pa res ne pelje nikamor. Jaz bi ga postavla pred dejstvo ali se bosta pogovorila in stvar rešila, tako da vama ne bo potrebno plačevati za udobje drugim ali pa mu enostavno spakiraj kovčke in si za tisti denar, ki bi ga drugače dala tašči privošči nekaj zase! Itak pa je o teh zadevah težko govorit, če nisi enkrat na tem.

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.1.2007 22:37:21   
abi
Mislim da to presega vse meje zdravega razuma.
Nič pregrobo rečeno, tako pač je, in tako pač bo, če ne boš glede tega kaj ukrenila.
Pogovorita se, pa četudi pade kakšen ultimat, očitno te tale tvoj dec ne jemlje dovolj resno, ker mislim da daje prednost mamici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
21.1.2007 0:38:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu abi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2007 10:22:32   
paris
V tvojem postu je po mojem mnenju premalo podatkov, da bi ti lahko konkretno svetovala. Napisala si samo tisto, kar se tebi zdi pomembno, to pa ni dovolj za realno sliko.
Praviš, da je za oba drugi zakon- mene zanima, ali imaš tudi ti kaj otrok iz prvega zakona, in kje živijo oni?
Nato poveš, da po sili razmer živite v tvoji hiši? Tega ne kapiram čisto? Po kakšni sili razmer? Kje bi pa drugače lahko stanovali?
Nadalje razlagaš, kje kdo živi, samo to se meni ne zdi bistveno. Pomembno je zakaj tašča pričakuje, da bo tvoj mož vlagal v njeno hišo? Ali jo bo on podedoval? Ali kaj?
In nenazadnje, pišeš, da tvoj mož noče s tabo skupaj nič vlagati, ne v nepremičnine, ne v avto! No, to se mi pa zdi še najbolj problematično.

Ker ne poznam vaše realne situacije težko rečem, zakaj je tako.
Običajno se zakonca skupaj odločata  o vlaganjih in podobno, če temu ni tako gotovo obstaja  kakšen tehten razlog?  Morda mu vsakokrat, ko se spričkata, poveš, da je hiša tvoja? Morda od njega pričakuješ preveč- enostavno ne zasluži dovolj, da bi ti lahko pariral? Itak vse narediš po svoje in nikoli ne upoštevaš njegovega mnenja? Ker, kaj pa on ve, kakšna naj bo tvoja hiša?
Se non stop prerekaš z njim okoli njegove družine? Morda pa je imel on že v začetku drugačne plane? In ga imaš s tem, ko mora živeti pri tebi v šahu? Ali pa je tvoj mož enostavno nezrel in otročji. Ne vem, to je samo nekaj ugibanj.
Praviš, da se mož noče pogovarjati o problemih? Povej mu, da gre zares in, da se mora! Vztrajaj, da se hočeš pogovoriti, in če še vedno ne bo odziva, ga nekako prisili, magari popokaj otročka in pojdi za nekaj dni k staršem. Potem se bo pa menda vendarle spametoval?
Najlažje je reči, spakiraj mu kufre in ga brcni v rit, ampak saj ti si vedela v kaj se podajaš- ali pač ne?

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2007 14:39:14   
Anonimen
Dodatno:imam dva otroka iz prejšnjega zakona, ki živita z nami, skupaj imava enega otroka.Moja hiša je novo adaptirana.NIKOLI ampak res nikoli mu nisem omenila, da je karkoli moje, vedno uporabljam, da je vse naše..njegova hče se je leto dni vozila z mojim avtom,pa nisem nikoli res nikoli omenila, da je to moje..taščina hiša in stanovanje gre vse na dva dela po njeni smrti s tem, da je moj želel da se stvari uredijo prej kar se dediščine tiče pa tašča noče, da nebo sestra prikrajšana lepo vas prosim.V končni fazi imam jaz kam vlagati..predlagala sem celo, da prodam parcelo na morju, da izplačamo taščino stanovanje in ostane prvi hčeri..meni tole vse diši dober oslu podoben..moja dva otroka delata prek študenta, ob sobotah, varčujeta za avto in sta pridna..njegovi hčeri sva midva kupila avto pa nikoli nisem tega očitala nikomur..kaj naj še rečem..da vsak dan pri nas je še nečak?? tudi to je res..skupaj nas je vsak dan na kosilu 7 ljudi..napišem še kaj?? lahko ja, da se sama sebi zdim totalni idiot..bog daj da bi imela starše pa sta žal že oba pokojna...

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2007 14:55:22   
Misek
Zracunaj svoje vložke, zapisi si in pricuvaj racune iz katerih je jasno razvidno koliksen je tvoj vložek. Obracunaj koliko so mesecni stroski po druzinskem clanu, koliksni so stroski za vzdrzevanje hcerke in tascinega stanovanja ter malo primerjaj katere investicije se vlagajo v posamicno stanovanje. Določi amortizacijo za bivanje tvojemu mozu in ce ne zeli nic investirati v skupno domovanje, se sprijazni, da je le to samo tvoje in od otrok in se tako tudi obnasaj. Sama bi mu predlozila obracun amortizacije in stroskov bivanja v tvoji hisi in predlagala, da prvo poravna tekoce zadeve, pa potem ce mu kaj ostane, naj investira kamor koli zeli. Ce je avto hcerin, a kupila si ga ti, naj prvo tebi izplaca ta vlozek v avto.
Taksni postopki lahko zelo zaostrijo odnose med zakoncema, znajo pa tudi kristalizirat situacijo. Na kaj si pripravljena pa sama najboljse ves. Me pa tvoja situacija spominja na besede ene gospe, kako je dobro porocila hcerko, pa bo sedaj dovolj vsega za vso njeno druzino...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2007 15:58:56   
paris
Anonimna, žal mi je, da je stanje,kakršno je. Čisto razumem kaj se dogaja v tvoji glavi. Bolj kot razmišljaš, slabše je, začelo se je kopičiti vse tisto, kar sta z možem leta pometala pod preprogo in počasi ti je začelo presedat vse skupaj, to, da se v bistvu samo razdajaš, v zameno pa dobiš bore malo, ali nič! Čisto majčkeno še manjka, da ne eksplodiraš, pa kar bo, bo. Povej možu, kako se počutiš!
Kakor jaz vidim stvari, je tvoj mož očitno nekakšen razvajen mamin sinček brez hrbtenice, vsaj tako izgleda, saj se ni sposoben upreti materi in vašo družino postaviti na prvo mesto- pred njo. Se bojim, da tukaj pač niso možni kompromisi, potreben je ultimat- ravno tako kot alkoholiku, ko mu rečeš ali pijača ali družina, ravno tako boš morala ti postaviti svojega moža pred dejstvo ali tvoja mama in ostala žlahta ali pa jaz in najini otroci! Samo, ko boš to rekla moraš čisto resno misliti, ker, če ga boš hotela samo malo strašiti, bo on to začutil in te spet ne bo resno jemal! Zato moraš najprej  dobro premisliti pri sebi,koliko si sploh pripravljena tvegati? Ker včasih pot nazaj ni več možna. Ali res ne moreš več tako živeti? Te določene stvari tako motijo, tako trpiš, da si pripravljena celo na ločitev? Kaj ti pomeni  tvoj zakon? Kaj pričakuješ od svojega moža in od zakona? Zakaj si postala tako nezadovoljna? Kaj je drugače, kot na začetku vajine zveze? S čim se ne moreš sprijazniti? Kaj si ti pripravljena prispevati k izboljšanju vajinega odnosa?Ali si sploh še pripravljena vztrajati v takšnem zakonu? Ko boš sama sebi odgovorila na vsa vprašanja, ki se ti porajajo, takrat udari po mizi in zahtevaj od moža iskren pogovor z odprtimi kartami!
Vem, da je hudo in, da je najlažje biti pameten za druge, ampak iz izkušnje ti povem, veliko raje sem "dobro" samska, kot "slabo" poročena. Življenje je samo eno, prekratko je,da bi ga "zafrčkali", ko sem bila še mlada frkljica, mi je ena zelo stara gospa enkrat rekla: Gospodična, ko boste tako stari kot jaz vam bo žal vsakega dneva, ki ga niste preživeli kot bi si ga želeli!
Danes popolnoma razumem kaj je mislila in se poskušam ravnati po njenem nasvetu, svoje dni poskušam preživeti najlepše mogoče.  

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2007 17:58:29   
rija
Kako naprej?

Kot prvo vdari po mizi, tak da se bo stresla tvoja, taščina hiša, pa še stanovanje za povrhu user posted image
Če že moraš investirati v nekaj, naj se stvari prej razpucajo in potem naj se vlaga pol-pol....če že.....

Jaz bi na tvojem mestu vlagala edino v tisto, kar je moje.

In zakaj bi prodajala parcelo na morju in izplačevala možev delež? Kako veš, da bosta do konca življenja skupaj? In če slučajno ne bosta, kako boš terjala potem podarjeni denar...?

Oprosti, menim, da je v tako zapletenih družinskih vezah kot je vaša bolje imeti vsak svojo kaso in vsak prispevati enako v skupno gospodinjstvo, če pa kateremu kaj ostane, pa naj dela s tem denarjem kar ga je volja, četudi nečaku plača luksuzno potovanje.

Sicer pa mislim, da imaš preširoko srce in da zate pe predobro velja rek: DOBROTA JE SIROTA.

...vox populi...

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2007 20:39:40   
Anonimen
js bi mu samo nekej rekla..tam kjer je tvoja glava, tvoje srce in tvoj denar tam je tvoj dom in pokaj tja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2007 10:09:32   
Anonimen
Nimam predloga, ker imate očitno pravo sago. Resnično, tam kjer je tvoje srce, denar...tam si ti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.1.2007 10:33:30   
tanikaa
Jaz pa sploh ne vidim problema. Žal ampak res ne. Če mam jaz svojo hišo, ki sem jo mela pred poroko, mam svoj avto, parcelo na morju.......zakaj pa rabim nekoč taščino stanovanje????????' In zakaj naj jaz vlagam v njena okna????? Zato da bom potem to delila s svakinjo?????? 

Če pa ma mož potrebo po vzdrževanju mamicine hiše...ja, naj kar izvoli. Samo potem je njegov dom pri njegovi mamici in NE PRI MENI.

Mislim.....anonimna, a ti ne vidiš, da so tvojemu možu na prvem mestu mama, sestra, otrok iz prvega zakona ŠELE NATO TIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.1.2007 21:01:52   
Anonimen
po pravici povedano v vsem vstrajam samo zaradi 5 mesečnega sinčka, pa še to ne vem kako dolgo bom - pa da ne boste mislile, da mi je po porodu kdorkoli kaj pomagal - vsi sp hpdili samo kofetarit in občudovat malega...no tako

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.1.2007 21:39:49   
rija
Oprosti anonimna, praviš, da nimaš nobene pomoči pri sinkuuser posted image

A ni potem lažje samo z enim sinkom? Ta velik pa naj gre cecat domov.....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?