S čim prerezati biskvit za torto? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:00:24)

Spravila sem se pečt prvo torto v svojem življenju, ker ima moja punčka jutri prvi rojstni dan in je nočem samo sestavit ali pa kar kupit. In zdaj nimam pojma, s čim naj prerežem biskvit, da dobim oblate. Se mi zdi, da naj se ga ne bi rezalo z nožem, ali pač? Glih ostrega niti nimam nobenega.
No, pa še tega ne vem, ali naj model za biskvit odprem kar takoj, ko biskvit vzamem ven iz pečice, ali naj počakam, da se ohladi?




Anonimen -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:10:53)

Ohlajenega zarežeš z nožem, potem pa po zarezi z nitko (za šivanje).

Pa srečno!




sazi -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:13:10)

Sicer nisem "pekovski" ekspert, ampak vsake toliko časa pa spečem kakšno torto.
Pustim, da se biskvit malo ohladi, potem pa na sredini (potrebujem samo 2 oblata) zarežem v biskvit 1cm (cca) globok rez. Potem vzamem nit za šivanje, jo ovijem okoli oblata v režo, preprimem konca niti v z leve v desno in z desne v levo roko, potem pa ju počasi potegnem skupaj. Tako biskvit prerežeš z nitjo ali po domače s "cvernom".
Tudi nas čaka kmalu 1. trotica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
pa dober tek




sazi -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:14:27)

nefretiti, si me prehitela - sem preveč nakladala




muha1 -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:16:32)

Tudi jaz prerežem s sukancom oz. nitjo.
Če se ti je biskvit lepo zapekel (model namažeš z margarino in posuješ z moko ali drobtinami), gre fajn vstran od modela takoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pa veliko pekovske sreče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:21:23)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

nefretiti, si me prehitela - sem preveč nakladala


He, he, he [sm=smiley17.gif]

Ampak, si bila pa bolj natančna [sm=smajl.gif]




Anonimen -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:31:00)

Hvala punce![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sicer ne vem zakaj se mi je biskvit po vrhu malo "zažgal" (tak res fuuul rjav je), ker sem do pikice po receptu delala, ampak ga bom magari obrezala malo. Sem pa tudi ugotovila, da bo primeren samo za dva oblata, za tri ga ni dovolj.
Sem pa pekač samo z margarino namazala, z drobtinami ga nisem potresla. No, se vidi, da sem totalni pekovski začetnik.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sazi -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 19:46:30)

Jaz pekač obložim s peki papirjem - kar skupaj z dnom ga vpnem v obroč (ne vem, kakšen model imaš), po robu pa z margarino ali maslom  "nalepim" še nekaj cm širok trak peki papirja - se mi nikoli nič ne prime - se samo papir lepo dol potegne.
Kar se pa zažganosti tiče - jaz uporabljam ventilatorsko nastavitev pri peki biskvita. Mogoče si imela vklopljen zgornji grelec in se je zato zažkala zgornja plast.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2007 19:48:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tinkamiška -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 20:48:14)

Taši, jst najprej z nožem prerežem po robu torte okrog in okrog, potem pa samo še čez sredino potegnem z takim malo daljšim nožem. Sem pa jst tudi samo z margarino pekač premazala in je šol biskvit lepo ven, sem pa počakala, da se je lepo ohladil.

Če se ti je na vrhu malo zažgal pa ni panike, malo z nožkom ana žagico postrgaj, ko boš vse skupaj premazala z kremo, sploh noben ne bo tega opazil...

Lepo praznujte jutri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tinka




Anonimen -> RE: S čim prerezati biskvit za torto? (20.1.2007 22:10:39)

No, biskvit je šel iz modela lepo ven (sazi, imam enakega kot ti oz. podobnega, jaz bi tudi lahko vpela peki papir not), tako da k sreči ni bilo nič narobe brez peki papirja. Je pa bil okrog in okrog malo zažgan oz. fejst rjav, glih črno ni bilo no. Prerezat mi ga je ratalo po vaših navodilih in sem ful vesela, potem sem pa še z nožkom obrezala rob in zgornjo plast, tako da bo uredu. Zdaj poiščem še recept za kremo, jo pripravim in jutri zjutraj samo še sestavljam. Očitno mi bo moja prva tortica celo uspela![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Aja, sem imela ventilatorsko nastavitev, pa se je vseeno zapalilo. In sem šla zdaj preštudirat navodila za pečico, kjer je ful natančno opisano za peko različnih stvari, koliko stopinj mora bit, na keri rešetki in kera nastavitev, pa sem jo dala previsoko in preveč stopinj za ventilatorsko nastavitev. Vem za v soboto, ko imamo naslednje praznovanje za male prijateljčke. Jutri imamo samo družinsko praznovanje.




Stran: [1]