lea23 -> zaposlitev v nosečnosti??? (20.1.2007 18:05:25)
|
pozdravljene! imam vprašanje, gledala sem že tukaj na forumu pa nisem našla nič podobnega. in sicer: končala sem 4 letno šolo ekonomski tehnik. vpisana sem na faks ( vpisala sem se samo zaradi statusa ), tako da sem do sedaj ( te 4 mesece ) že delala preko študentskega servisa. zdaj sem v 3 mesecu nosečnosti. živim pri fantu ki ima sp in zelo dobro zasluži, povprečno 350.000 sit na mesec. živiva pri njemu, stalni naslov imam pri svojih starših. razen nakazila preko študentskega servisa, to je te 4 mesece 120.000 mesečno, nimam nobenega drugega mesečnega dohodka. staršev ne bom izkoriščala da bi mi plačevali preživnino zame ker sem recimo vpisana na faks. zdaj me pa neki zanima: fant me lahko prijavi da sem pač za določen čas zaposlena pri njemu. recimo da še 4 mesece delam pri njemu, potem pa je tako ali tako porodniška. če naj bi imela recimo neto plače 150.000 sit, kakšen bi bil njegov strošek zame? se pač na te stvari ne spoznam niti jaz niti on. a se to v njegovem oz. najinem primeru sploh splača? ali je že katera bila v tej situaciji? in kako je potem s porodniško? ali bi kot dohodek za izračun porodniške navedla samo plačo ki bi jo dobivala pri njemu te 4 mesece, ali tudi to kar sem delala preko študentskega servisa? na zavodu za zaposlovanje še nisem bila prijavljena, niti se mi zdi da se mi v trenutni situaciji ne splača. kasneje, ko bo otrok dopolnil 1 leto, bom redno zaposlena pri fantu v pisarni kot tajnica. tako da to imam po porodniški zagotovljeno. zdaj pa samo to ne vem če se mi splača da me zaposli že sedaj za te 4 mesece? ali je bolje da to rešim na kakšen drug način, npr. preko zavoda za zaposlovanje? ali da lahko mogoče kako drugače? želim namreč prejemati čim višjo porodniško. res bi prosila, če mi lahko pomagate?? najlepša vam hvala vsem!! lep pozdrav, lea
|
|
|
|