bobek05 -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:07:56)
|
primoza, medtem, ko sem odpirala novo temo, si ti že odgovorila nina_nani... torej iz vsega tega bom povzela, da nimamo atipične pljučnice, ker pri nas je prisoten samo suh kašelj - brez potenja, brez zadihov, brez vročine... hvala - si me pomirila nina_nana: - za vročino mu dajem daleron (ker je calpol obupnega okusa); če je temp, precej visoka tudi paracetamolovo svečko (včasih dobiš pri pediatru celo voltaren svečko, ki je kar precej močna - npr. ful pomaga, če ima otrok še kakšne bolečine); drugače pomaga tudi kakašna kratka mlačna kopel (naprej nalij v bano toplo vodo, daj malega not in potem počasi dolivaj hladno - švicanje je v bistvu dobra stvar, ker se na tak način telo bori; vse kar lahko narediš je, da ga sproti ves čas preoblačiš, da se ne prehladi - proti nosku ne moreš narediti nič; lahko mu ga čim bolj pogosto čistiš s fiziološko ali sterimarjem in palčkami; obstaja tudi operil za otroke, da mu malo "sčisti kanale" - pomembno je, da nosek čistiš čim bolj pogosto (koliko ti bo pač pustil), ker se drugače ves ta sluz nabira v njegovem grlo in zaradi tega kašljajo - verjemi, imamo s tem že izkušnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ; proti kašlju imaš kar nekaj sirupov, ampak najprej moraš ugotovit, če je kašelj suh ali se že izkašljuje, ker za oboje obstaja poseben sirup, npr. mi pri izkašljevanju uporabljamo sirup za izkašljevanje; pri suhem kašlju pa trpotčev sirup za otroke ali kaj podobnega... pomembno pri kašlju je tudi, da zrak v prostoru kjer je Nik ni preveč suh, ker ga to še dodatno draži - za lažje dihanje jaz našemu pred spanjem namažem z mentolovo kremo po prsah (se dobi v lekarni) - taka zelena okrogla kremica, mislim, da se imenuje krema proti prehladu (našemu pomaga) Kaj drugega, razen, da naj pije čim več tekočine, se zdaj ne spomnim... Upam, da sem kaj pomagala... Držimo pesti, da se Nik čimprej pozdravi...
|
|
|
|