Vročina,težje diha,poln nosek (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 8:33:42)

Prvič je bolan!In valda panika v bajti.V sistvu je imel v pon,torek drisko,ki smo jo hitro odpravli,včeraj pa je ponoči bil cel prešvican,vročina 38,4 ,z noska mu fullll teče, težje diha in nekaj že začenja kašlat.In je vikend[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]Ko mu dam calpol mu vročina pade(36,7).

Kak se borite prosti naštetim stvarem.Naj obiščem zdravnika al delam paniko??

Primoza -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 9:26:32)

Razsajajo med drugim tudi atipične pljučnice. Tako da se izplača po nekaj dneh kašljanje iti do zdravnika da izključi okožbo pljuč.

Anonimen -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 9:36:32)

Kašlja res bolj malo, kakšni so pa znaki te pljučnice???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Primoza -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 9:55:10)

Izmenično mrazenje in potenje, suh neproduktiven kašelj, kratkotrajna vročina do kakih 40, ali pa lahko tudi skoraj brez vročine, utrujenost, posebno ob gibanju (npr. hoja navzgor po stopnicah). Če se komplicira naraste število vdihov pri otroku če mu jih merimo po pol uru od začetka spanja nad 40. Takrat je urgentno iti takoj na infekcijsko kliniko.
Če ima veliko izcedka iz nosu (brezbarvnega) gre bolj verjetno za kako virozo.

oka -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:00:20)

Za zamašen nosek ni drugega kot hektolitri fiziološke raztopine in Operil otroške kapljice. Za kašelj pa mu daj kaj za umirjanje kašlja, veliko tekočine in Calpol za zbijanje vročine.
Drugače pa sta lahko kašljanje in težko dihanje  posledica zamašenega noska in vročine. Otroci pri visoki vročini ponavadi dihajo hitro in sunkovito, ko pa vročina pade, se tudi dihanje umiri. Jaz bi na tvojem mestu dala calpol, počakala, da vročina pade in mu štela vdihe na minuto. V eni minuti jih ne sme biti več kot 40. Če pa jih je več, kljub temu, da je vročina padla in da je otrok miren, potem je to znak, da se s pljučki nekaj dogaja (bronhitis, pljučnica) in je doboro obiskati zdravnika, dai izmeri kisik v krvi in se odloči za zdravljenje. Da  boš bolj mirna pa kar pokliči dežurnega zdravnika, ki ti bo dal vse napotke.

LP

bobek05 -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:07:56)

primoza, medtem, ko sem odpirala novo temo, si ti že odgovorila nina_nani... torej iz vsega tega bom povzela, da nimamo atipične pljučnice, ker pri nas je prisoten samo suh kašelj - brez potenja, brez zadihov, brez vročine...

hvala - si me pomirila

nina_nana:
- za vročino mu dajem daleron (ker je calpol obupnega okusa); če je temp, precej visoka tudi paracetamolovo svečko (včasih dobiš pri pediatru celo voltaren svečko, ki je kar precej močna - npr. ful pomaga, če ima otrok še kakšne bolečine); drugače pomaga tudi kakašna kratka mlačna kopel (naprej nalij v bano toplo vodo, daj malega not in potem počasi dolivaj hladno
- švicanje je v bistvu dobra stvar, ker se na tak način telo bori; vse kar lahko narediš je, da ga sproti ves čas preoblačiš, da se ne prehladi
- proti nosku ne moreš narediti nič; lahko mu ga čim bolj pogosto čistiš s fiziološko ali sterimarjem in palčkami; obstaja tudi operil za otroke, da mu malo "sčisti kanale"
- pomembno je, da nosek čistiš čim bolj pogosto (koliko ti bo pač pustil), ker se drugače ves ta sluz nabira v njegovem grlo in zaradi tega kašljajo - verjemi, imamo s tem že izkušnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ; proti kašlju imaš kar nekaj sirupov, ampak najprej moraš ugotovit, če je kašelj suh ali se že izkašljuje, ker za oboje obstaja poseben sirup, npr. mi pri izkašljevanju uporabljamo sirup za izkašljevanje; pri suhem kašlju pa trpotčev sirup za otroke ali kaj podobnega... pomembno pri kašlju je tudi, da zrak v prostoru kjer je Nik ni preveč suh, ker ga to še dodatno draži
- za lažje dihanje jaz našemu pred spanjem namažem z mentolovo kremo po prsah (se dobi v lekarni) - taka zelena okrogla kremica, mislim, da se imenuje krema proti prehladu (našemu pomaga)

Kaj drugega, razen, da naj pije čim več tekočine, se zdaj ne spomnim... Upam, da sem kaj pomagala...

Držimo pesti, da se Nik čimprej pozdravi...

bobek05 -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:10:32)

N., nekaj je narobe z mojimi ZS-ji - ne morem ti odgovorit, prosim pojdi na MSN

Primoza -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:16:20)

IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

si ti že odgovorila nina_nani... torej iz vsega tega bom povzela, da nimamo atipične pljučnice, ker pri nas je prisoten samo suh kašelj - brez potenja, brez zadihov, brez vročine...

Tisto število vdihov v minuti v spanju pa le kotrolirajte, ker je pri malčkih mrazenje, potenje težje zaznati. Drugače sem pa odgovoril - primoza je moškega spola.

bobek05 -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:21:38)

joj, primoza, OPROSTI!!!! sploh se nisem zavzela, pa vem da si že milijon let na forumu... zdaj mi je pa ful nerodno in bi ti dala gor enega onega zardevajočega smeška, če bi mi ti us...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  smeški sploh delali... če 1x SORI!!!

Primoza -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (20.1.2007 10:27:35)

Saj sem tudi sam kriv, da sem si dal nick na -a.

Drugače pa se le nadzirajte, atipična pljučnica ni šala - mi jo imamo vsi, pa je trajalo kar dolgo, od 31.12.2006 da so jo identificirali, pa še nalezljiva je velikokrat.

spacey -> RE: Vročina,težje diha,poln nosek (21.1.2007 23:09:37)

Glede Primozine odgovore, jo imamo pri nas doma tudi vsi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1]