Anonimen
|
Mi, ko gremo spat, gremo spat. Je sicer stara šele 1 leto, vendar jo striktno položim v posteljo, dam flašo, navijem pojočo igračko, ugasnem luč in zaprem vrata. Nič "hočeš, nočeš". Če pa jo daje spat ati bi se pa še igrala, skakala, žgečkala,...nič čudnega da noče zaspat, kadar jo on daje spat. Pravljice (pesmice zaenkrat) poslušamo med večerjo, med igranjem ali celo med umivanjem. Potem pa v posteljo in...se vidimo zjutraj! Po izkušnjah mamic, ki imajo raznorazne rituale(branje, božanje,ležanje zraven otrok...)pred spanjem (in po svojih izkušnjah, ko sem bila varuška dvema razbojnikoma ) začnejo mulčki dobesedno izkoriščat. Pa to pravljico, pa uno pravljico, nočem večerjat nisem lačen in potem ko leže v posteljo:"jz bi jedel, lačen sem", pa zobke še enkrat umit, ker se mu zdi da jih je slabo umil, ne more zaspat, ker ne najde **** igračke, pa lulat ga že 5-ič, pa hrbet ga srbi in se ne more popraskat, in pižama mu leze v rito.... Sem morala na čase kar ostro nastopit, in potem mi nekega večera reče ta starejši: "bom vse atiju povedal!" Pa sem mu ponudila telefon in rekla:"kar pokliči ga in povej, da ob tej uri še ne spiš! Me zanima na koga bo bolj hud?" No, potem je pa revež zaspal
< Sporočilo je popravil caffee -- 19.1.2007 22:27:01 >
|