|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj bratec bi vas neki vrašal
19.1.2007 18:34:40   
Anonimen
Žio!

Moj brat ima eno vprašanje, pa bodte tako dobre/i in mu odgovorte prosim. Samo najprej vam bom opisala razmere v katerih živi, da ne bo vprašanje preveč čudno ispadlo.

Moja starša sta ločena. Oče se je ponovno poročil in ima z novo ženo sina, mojega brata (itak user posted image ). Najin oče je en velik patron. Je velik egoist, stiskaški pa tako, da mu ni para....vsaj na tem planetu ne...mogoče kje na Marsu. Vede se kot 5 letni otrok in pri njegovih 53-tih letih je to zelo skeri videti. V isti hiši živi tudi njegova mama ki se tudi še ni sprijaznila, da je njen sinček odrastel. Zanj skrbi kot za malega otročka, groteskono, res! Oče tako še v življenju ni imel nobene resne odgovornosti, ne plačuje položnic, za hrano še nikoli ni dal, vse plačuje njegova žena in mama. Za naju...tut če si ga prosil, nikoli ni imel nič, kaj šele, da bi se spomnil sam ali si celo zaželel. On ima skrb samo z svojim avtom, pa še tega bi najraje videl, da mu na Petrol vozi žena...seveda bencin je treba vendar plačat user posted image . Denar najraje lepo deva na kupček, sedi na njem in čivka okol sebe: nima, nimam, nimam, nimam user posted image .
Stvar je v tem, da je moj 17-letni brat, zaradi drugih okoliščin, že nekaj časa hodi v službo. Plačo ima zavidljivo in končno si je lahko kupil vse tisto in še mnogo več, kar so imeli njegovi vrstniki in kar si je želel. Sam si je kupil računalnik, tv, domači kino, dvd, omaro, sam se oblači, daje mamici za hrano...
No in zdaj našega očka ta kupček na sinovem računu najbrž žuli v rit in spomnil se je, da bi blo dobro, če bi mu sin plačeval položnico za internet (ki jo bdw ne plačuje oče, temveč mami) in da bi mu dal denar vsaj za eno okno, ki jih je kupil (menjali so okne). No to moram povedat, da okne je kupil oče, zdaj pa zbira od članov družine denar, da bi mu povrnili vsaj del user posted image .
Moje mnenje je, da glede na to, da je brat pustil šolo, šel v službo, živi pa pri starših, dolžan, oziroma ne dolžan...spodobi se, da odšteje mamici vsaj nekaj denarja za hrano ali pa jo gre kupit ali pa če kako položnico plača...vsaj nekaj..pač da pokaže dobro voljo in hvaležnost za skrb.
Brata pa zanima, če tudi drugje 17-letniki doma plačujejo internet in prispevajo za okne ali kakšno drugo investicijo v hišo. Upoštevajte pa odnos očeta do sina. Se pravi, da če ga je prosil za 500 sit, mu ji je posodil, ne dal al pa celo v narekovajih ni imel.

Sem zabluzila vidim...ah, ne grem zdaj popravljat. Če me razumete, nama odgovorite, če pa ne, me pa pošljite v pm in preskočte zadevo.

Hvalaaaaaaaaa!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj bratec bi vas neki vrašal
19.1.2007 18:38:32   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moj brat ima eno vprašanje, pa bodte tako dobre/i in mu odgovorte prosim.

Ja in katero vprašanje ima tvoj brat? user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2007 18:40:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kuba

Moj brat ima eno vprašanje, pa bodte tako dobre/i in mu odgovorte prosim.

Ja in katero vprašanje ima tvoj brat? user posted image  

Tole:

Brata pa zanima, če tudi drugje 17-letniki doma plačujejo internet in prispevajo za okne ali kakšno drugo investicijo v hišo. Upoštevajte pa odnos očeta do sina. Se pravi, da če ga je prosil za 500 sit, mu ji je posodil, ne dal al pa celo v narekovajih ni imel.

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2007 18:46:04   
Kuba
To bi pa treb vprašat 17-letnike, sigurno je vsak drugače, dvomim pa, da jih je veliko, ki že pri 17-ih hudo prispevajo v gospodinjstvo in other stuff... glede tvojega očeta pa... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2007 18:47:13   
Valentina
Mislim, da je hotla, kakšen komentar na tole vprašanje:

Brata pa zanima, če tudi drugje 17-letniki doma plačujejo internet in prispevajo za okne ali kakšno drugo investicijo v hišo. Upoštevajte pa odnos očeta do sina.

Zdaj pa še moje skromno mnenje.. Jaz bi si verjetno že zdavnaj spakirala kufre in zaživela po svoje. Vem da je lažje govorit kot naredit, ampak kar je preveč je pa preveč!   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2007 18:49:41   
Anonimen
Če je tvoj brat začel delat uredu so pač bile takšne razmere.Dobro bi bilo, če bi poskušal ob delu kakšno šolo dokončat, seveda, če mu je šla šola in če bo finančno zmogel.
Po tem kar si napisala imaš zelo pridnega brata.
Kar se pa tiče očeta, naj mu lepo pove, da si naj kar sam plačuje položnice in ostale stvari. Sploh ni njegova dolžnost.

On se naj lepo drži mame in fant v teh letih naj ima nekaj od življenja, saj je zelo mlad začel delati in si nekaj ustvarjati, kar mu še nebi bilo treba.
Ok mami pač pomaga malo ostalo pa naj kar ima za sebe.

Lepo ga pozdravi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2007 18:53:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jilic1

Če je tvoj brat začel delat uredu so pač bile takšne razmere.Dobro bi bilo, če bi poskušal ob delu kakšno šolo dokončat, seveda, če mu je šla šola in če bo finančno zmogel.
Po tem kar si napisala imaš zelo pridnega brata.
Kar se pa tiče očeta, naj mu lepo pove, da si naj kar sam plačuje položnice in ostale stvari. Sploh ni njegova dolžnost.

On se naj lepo drži mame in fant v teh letih naj ima nekaj od življenja, saj je zelo mlad začel delati in si nekaj ustvarjati, kar mu še nebi bilo treba.
Ok mami pač pomaga malo ostalo pa naj kar ima za sebe.

Lepo ga pozdravi.

Iiiiiii hvala, je mene kr pogrelo pri srčku, ziher se bo njemu tut fino zdelo, ne brodi? hehe

Mu bom poslala kasneje link, da bo prebral.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2007 18:55:21   
soncece24
Dokler je mladoleten, se pravi do 18. leta morajo starši za njega skrbet, po mojem ne glede na to al se šola ali dela. Res je lepo od njega, da da mami kaj za hrano, ampak za okna pa jaz ne bi dala. Sploh ne, če bi se foter tak obnašal. Glede interneta je pa odvisno. Če ga samo tvoj brat uporablja, bi lahko plačal položnico, čeprav se meni že ful ok zdi, da da za hrano zraven. Če bo tvoj brat pameten, si bo po dopolnjenem 18. našel najemniško stanovanje in živel življenje po svoje.

Da še odgovorim na tvoje vprašanje: ne poznam in še nisem slišala za nobenga 17. letnika, ki bi doba položnice plačeval.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2007 19:07:06   
Anonimen
Sem zdele govorila z možem in vidim, da sem narobe razumela. Brat že plačuje internet, oče pa želi, da bi mu dal še za okno. Internet pa uporablja tudi oče (najbrž še več, saj je cel dan doma), sam plačeval ga pa ne bi user posted image

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2007 19:25:56   
Anonimen
Meni se pa dozdeva, da je spet nekomu dolg čas in zato na rr malo provocira. Zakaj pa z rdečo pišeš? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2007 19:50:07   
*alja*
user posted image

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2007 19:56:34   
srki
Ne, ne bi dala, žalotno je, da si je moral že službo poiskat in sedaj, ko si je nekaj ustvaril, bo pa skopuškemu očku dal za okna.

Jaz bi šla na njegovem mestu, če ima zavidljivo plačo, stran in bi sama zase skrbela, če je do sedaj, bo pa tudi še sedaj.

Očku pa povej, da itak ne bo nič s sabo v grob odnesel.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.1.2007 20:09:51   
Anonimen
Stvar je v tem, da je moj 17-letni brat, zaradi drugih okoliščin, že nekaj časa hodi v službo. Plačo ima zavidljivo

Če si je pri 17-ih sposoben zaslužiti zavidljivo plačo, je sposoben tudi sam odgovoriti na vprašanje. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.1.2007 20:24:52   
Anonimen
Imam sodelavko, ki je šla po srednji šoli delat. Torej nekje pri 19 letih. Takoj so se doma zmenili, da vsak mesec plača eden izmed družinskih članov položnice. Tako je ona prišla na vrsto vsak 3. mesec. Priznam, da se mi je to zdelo takrat .... kako bi rekla, malo čudno oziroma se mi je zdelo, da malo bi ji pa že skozi prste lahko pogledali, ampak če drugače pogledam, je tako prav. Čisti računi, dobri prijatelji. Tudi ali predvsem v družini.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.1.2007 20:43:42   
lelaval
Če plačuje del stroškov, je to čisto dovolj za 17-letnika. Še več, kot dovolj. In, če se pi svojih letih z lastno plačo sposoben sam peživljat, naj si kar poišče stanovanje in se za 18. RD vseli.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.1.2007 21:09:04   
TONČI.
Pri nas doma so sicer odnosi drugačni. Precej lepši.

Zdi se mi pa pošteno, da ko amzasluži denar, da kaj priseva v družinsko blagajno. Ko sem jaz začela dobivati redno denar sem sama mami vprašala, koliko lahko dajem.
Če me je ona preživljala in vodila po poti 20 let, lahko tudi jaz sedaj kaj prispevam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.1.2007 22:09:30   
Anonimen

Meni se pa dozdeva, da je spet nekomu dolg čas in zato na rr malo provocira. Zakaj pa z rdečo pišeš? 

Mogoče se ti zdi to zato, ker se ne znaš vživeti v "probleme" drugih in se ti posledično zdi vse drugo zajebancija in provociranje. Mogoče, sem vas pa res nekaj butastega vprašala. Ja to bo to. Se opravičujem, drugim pa najlepša hvala za odgovore.

Ti je modra bolj všeč? Barvno pa pišem zato, da se ločim od anonimnežev, kot si ti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
19.1.2007 22:09:49   
koala
Hm,če dela in ima zavidljivo plačo, zakaj je pol še doma, če ga tako moti, da naj prispeval za internet?
Naj gre na svoje, pa bo dam svoj gospod.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2007 0:50:14   
Anonimen
Mislim, da bi lahko prispeval za okno, glede na to, da praviš da ima v redu plačo.

Bo vsaj pokazal očetu, da je boljši od njega in da ni škrt. Menim, da bi bilo lepo, ni pa nujno. Saj je verjetno v teh 17 letih tudi oče kaj za njega naredil, morda ne denarno, mu je pa mogoče drugače pomagal, ga je npr. previjal ko je bil dojenček in je vstajal cele noči (sklepam ker to moj mož počne).

Zato se mi ne zdi nič hudega, če bi mu dal za to okno, če je samo eno okno.

Če se bodo pa stvari začele nabirati in da ga bo oče želel izkoriščati, oče sam bo pa svoj denar na kupček dajal, no to je pa potem že druga zgodba...

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
20.1.2007 10:03:14   
Anonimen
Glede na to, da je še mladoleten in še nima končane šole, je zame edini sprejemljivi odgovor, da bi moral brat dokončati šolo (mogoče ima sedaj službo, ampak se lahko to, da ni kvalificiran, kaj hitro obrne proti njemu), njegov oče pa poskrbeti za vse ostale zadeve.

Jaz bi za svojega sina pri 17.-ih vztrajala, da konča šolo, zraven bi imel še nekaj dodatnih zadolžitev, kot so pospravljanje, popravilo kakšne zadeve okoli hiše, odnašanje smeti. Potei in med počitnicami naj dela, če želi, denar je njegov in naj z njim dela kar hoče. Ne bi pa od 17. -letnika pričakovala, da karkoli finančno prispeva. To je moja naloga, kot starš. In ne samo moralna obveza, temveč je tako določeno tudi z zakonom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.1.2007 11:45:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

Saj je verjetno v teh 17 letih tudi oče kaj za njega naredil, morda ne denarno, mu je pa mogoče drugače pomagal, ga je npr. previjal ko je bil dojenček in je vstajal cele noči (sklepam ker to moj mož počne).

Noup tole se nam, ki ga poznamo sliši zelo smešno user posted image . On pa previjal? Kaj je že to? Mene tut z vozičkom ni hotel vozit, je rekel, da to počnejo sam copate user posted image . Vstajanje ponoči? Najbrž še uriniranje cel podvig user posted image .

Stopnjuje se pa že...oče je zadnjič šel v njegovo sobo, ko ga ni blo doma, odklopil dvd in ga odnesel v dmevno sobo, da si je ogledal film user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.1.2007 11:54:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Glede na to, da je še mladoleten in še nima končane šole, je zame edini sprejemljivi odgovor, da bi moral brat dokončati šolo (mogoče ima sedaj službo, ampak se lahko to, da ni kvalificiran, kaj hitro obrne proti njemu), njegov oče pa poskrbeti za vse ostale zadeve.

Jaz bi za svojega sina pri 17.-ih vztrajala, da konča šolo, zraven bi imel še nekaj dodatnih zadolžitev, kot so pospravljanje, popravilo kakšne zadeve okoli hiše, odnašanje smeti. Potei in med počitnicami naj dela, če želi, denar je njegov in naj z njim dela kar hoče. Ne bi pa od 17. -letnika pričakovala, da karkoli finančno prispeva. To je moja naloga, kot starš. In ne samo moralna obveza, temveč je tako določeno tudi z zakonom.

Se pa popolnoma strinjam z Ankico user posted image . Bereš brodi? Tkole bi moralo bit. No sej bi blo, če bi bil vzgajan v primernem okolju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
20.1.2007 11:59:09   
Marogica
V Sloveniji je to najbrž malo čudno, če otroci, ki delajo v teh letih, nekaj doma prispevajo. V CH, kjer sem živela kar nekaj let, je pa to normalna praksa. Doma se zmenijo za neko vsoto, ki jo potem "otrok" plačuje. Glede na to, koliko zasluži. Tako, se že kaj hitro naučijo ravnanja z denarjem in koliko se lahko na mesec zapravi in da VSE stane.

Tako, da to, da tvoj brat nekaj prispeva, sem mi zdi normalno. Ne zdi pa se mi normalno, da oče vedno kaj novega zahteva. Najbolje bi bilo, da se zmenijo za neko določeno vsoto- pa bo mir. Kako se porabi, potem več ni problem tvojega brata.

Kakšen je tvoj oče in koliko je dal za sina in zate do sedaj, pa tukaj nima veze. Je pač egoist, skupuh in takšen bo tudi najbrž ostal. Če si res denar tako "kupčka", pa bodita vesela, saj bosta enkrat tudi vidva imela kaj od tega.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.1.2007 12:39:47   
komarka
Pri takem očetu najbrž ni problem al dat denar al ne, ampak :kaksen odnos je to??? kdo je fotr, kdo pa sin???
Verjetno si je tud službo poiskal, da bi prej odrastu in si lahko kej prvošču! Valda se počuti izkoriščanega!!!

Tudi meni se zdi smiselno, da razmišlja o šoli. Nujno mora končat kako šolo! Kasneje lahko razmišlja tudi o študiju, ki mu omogoča določene olajšave in se bo lahko odcepil od nezrelega očeta ter nekaj naredil zase!

Če pa tako dobro zasluži, ap naj raje varčuje za šolo oz za stanovanje. Fotr pa naj kr sam skrbi za bajto, saj je najbrž njegova!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.1.2007 9:34:47   
iva01
Če ima svojo plačo je prav da nekaj prispeva, sploh če ima zavidljivo plačo, kar pa se tiče oken.....nimam pojma.
Ko sem bila jaz stara 17 let sem že čez poletja delala, pa sem vedno kaj prispevala zraven ko smo doma imeli kakšen večji nakup, sicer mi ni noben nič reku, ampak se mi je tako zdelo prav. Nas (mene, 2 sestri, in brata) so starši vzgojili tako da si mormo pomagat en drugemu, in res tako delamo še zdej, pa imamo življenje velik lažje in lepše kot bi ga imeli če bi vsak gledal sam za svojo rit.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?