torta za alergike (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

piščanc -> torta za alergike (19.1.2007 16:19:36)

iskala sem kakšne posebne torte za našega mališana in sem našla naslednje:

Slaščice Mihalek, Celovška - imajo vegansko torto (baje je zelo dobra) - narejena je iz kokosove maščobe in primerna za vse, ki ne prenašajo živalskih beljakovin (smetana, mleko, jajca)

slaščičarna Ulla, Črnuče - imajo torto iz rastlinske smetane, brez glutena in dietne torte. njihova posebnost pa je zilijon motivov in oblik. na torto lahko preslikajo (hostja) kakršnokoli sliko v računalniški obliki

Anonimen -> RE: torta za alergike (19.1.2007 16:26:18)

Pa Lincer v Kranju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

darjatimci -> RE: torta za alergike (19.1.2007 18:01:49)

Meni se pa zdijo te torte zelo drage.Zato se jaz kar sama lotm dela,lani sem naredila podobno kot so tiste torte-pite iz  okroglega nazobčenega modela,bila je odlična.Letos bo še lažje,saj se zdaj dobi tudi sojina smetana v spreyu.

piščanc -> RE: torta za alergike (22.1.2007 10:30:24)

se strinjam s tabo darjatimci, pa še najbolj zaupam svoji kuhi, da je res alergen free. samo jaz ne znam narediti tako dobre iz alternativnih sestavin, mogoče bolj pito kot torto (biskvit + sadje). če imaš kakšen dober recept bi se priporočila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
midva sva torto kupila kar za darilo za rd obema (itak sta po praznikih dobila vse mogoče igrače in obleke).

darjatimci -> RE: torta za alergike (23.1.2007 20:21:26)

Mi imamo jajce že dovoljeno zato je precej lažje narediti biskvit.Prej ko ga še nismo smeli pa sem uporabljala čičerikino moko,res pa je testo bolj krhko,kot pita,ampak mene tolaži samo to,da nam alergije počasi izzvenevajo in bomo kmalu na bolj raznovrstni prehrani.

kaja29 -> RE: torta za alergike (23.1.2007 21:00:13)

hoj a mi lahko posredujete kakšen recept ali pa ke najdem take recepte, saj bi tudi jaz radda za rojstni dan moji bibi pripravila tortico brez jajc in glitena

prosim za pomoč

BarbaraO -> RE: torta za alergike (24.1.2007 14:38:06)

V LJ je tudi trgovinica Bios-M, kjer prodajajo kar veliko različnih živil za vse mogoče alergije (tudi celiakijo), delajo pa tudi torte. Je pa res, da so obupno drage. Mi smo dali letos za metuljčka 49 EUR!!! Groza, kako curijo! Prodajajo pa tudi nadomestek jajc v prahu, ki se ga lahko uporabi pri peki peciva, palačink ipd. Oni tudi zalagajo s temi živili nekatere Mercatorjeve in Sparove trgovine. Lahko jih pa počekirate tudi na internetu.

Stran: [1]