s u g a r -> RE: MINI BIKINI(16)-19.1.07-PROTEINI (19.1.2007 7:52:10)
|
Punci oprostita, ker bom mogoce malce cudno napisala. Zanima me ali se ne mucita ko se vsak dan necemu morata odreci. Pa zanima me ali vesta, da človek za normalno funkcioniranje potrebuje vse od mascob - poudarek na zravih mascobah in do ogljikovih hidratov, ne pa samo doloceno vrsto hrane danes in doloceno jutri. Ne bi bila rada pametna ampak vidim na moji mami, na prijateljicah ki so se odlocile za zdravo zivljenje in neodrekanju a kljub temu izgubi kilogramov, pridobile veliko energije, zadovoljen jaz in samozavest nazaj. Primer moja mami je imela precejsne zdravstvene tezave in prvo kar je bilo ji je zdravnica rekla nujno shujsati, ker drugace bo samo se slabse in slabse in kaj je mama pocela en mesec se je odlocila da bo probala pa locevalno dieto (rezultat - tezave s pritiskom - preberem knjigo in notri opozorilo priporocajo kontrolo pritiska, zakaj? zdaj vem zakaj), nato je jedla Enemon rezultat joj z takim bremenom se spravim k obroku kot bi jedla zaganje, in je opustila, nato je bilo ja nic bom pa jedla jogurt pa nekaj malega na koncu skoraj stradala a kilogrami nikamor, mogoce 2 dol a potem ko telo ne more vec LACEN in seveda pojedla je skoraj hladilnik. In to bonganje gor in dol in gor in dol a kilogrami (ja ko bi saj stali) ne sli so se za par gor. Zakaj? Njeno telo je dobesedno zrlo samo sebe in ko je izgubila kilograme je izgubila vodo in misicno maso in ne mascobe, in si zapomnilo vseh teh pretresov s hrano ki jih je v kratkem casu dozivelo in je nato hrano zacelo kopiciti oz. delati rezervo kje? v mascobi. Aja ne smem pozabiti na poudarek da je mama tudi telovadila tko umirjeno kot je le lahko 3 na teden. Ko pa sem opazila kam to pelje, sem se obrnila na znanko, ki mi je nekoc nekaj omenila zdrava prehrana z uravnovesenimi obroki in dobesedno "fast food za zdravo in lepo telo". In sta se z mami dobili in moram reci, da rezultati so neverjetni - tudi krvna slika in ogromno vec energije in seveda bolezen oz tezave pocasi a vztrajno se poslavljajo. Zdaj ko bom pa sama mami meseca maja in sem imela grozne tezave z prebavo (len metabolizem imam od otrostva) in z mojo anoreksicnostjo ki se vlece tudi od ranih 15 let mi verjamita da sem popolnoma proti nadleznim kilogramom - in isto tudi jaz sem zacela jesti to in vama povem da je pocutje odicno ni vec bolecin v trebuhu - no razen ko dete brcne z vso silo (ampak to ni nic), ni vec napihnjenosti in slabosti in tudi kilogrami so lepo lepo kontrolirani (se vedno nosim isto konfekcijsko st. le v zgornjem delu ne gre vec in hlace morajo biti nosecniske a se vedno cez rito iste velikosti). No ce vaju zanima, ce bi se radi znebili tezav (z kilogrami, prebavo ali npr. kozo - ker ta je odraz nas najvecji organ in prvi pokazatelj da nekaj ni ok) mi posljita ZS in se lahko tudi slisimo. Aja je odlicno zdravo in ni umetno ampak naravno. by Sugar
|
|
|
|