Anonimen -> RE: Rjavi izcedki v 5 tednu nosečnosti (19.1.2007 14:29:31)
|
Če greš z miško preko mojega nicka vidiš ticker, drugače pa je 6T4d. Mislim, da je dabroston progesteron, prav tako kot Utrogestan. progesteron izboljša prožnost maternice. Kolikor sem v zadnjem času ugotovila imaš lahko rjav izcedek (to pomeni staro kri), ker med tem, ko se maternica razteza počijo nekatere manjše žilice in rahlo zakrvaviš. Ko se to izloči, čez kak dan verjetno (glede na to, da kri oksidira v kakšnem dnevu, oksidirana kri je rjave barve) pa opaziš v obliki izcedka, ki je pomešan z obilnim belim izcedkom, ki pa je v nosečnosti običajen. Ženske pravijo, da se jim beli tok poveča. Lahko pa je krvavitev posledica hematoma (bulice ujete krvi), ki se počasi prazni. In dokler se popolnoma ne izprazni je izcedek viden. Hematom pa lahko nastane, ko se plod usidra, s svojimi "lovkami" zavrta v maternico svoje lovke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in se med plasti tkiva ujame kri. Kot že rečeno progesteron izboljša prožnost maternice. Meni je ginekologinja svetovala, da si kapsule vstavljam vaginalno. V kapsuli pa je pol mililitra bele kremaste snovi (si nisem mogla kaj, da nebi eno odprla, ker sem mislila, da je rjava. Pa ni.) Upam, da sem vam malo pomagala.
|
|
|
|