Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (8.2.2007 11:55:59)
|
Živjo Iman nekaj novic: sem govorila z babco Tanjo, saj se jo spomnite iz dekompresije in predavnj, pa njena praksa kar drži pri moji LANI. Jaz imam dosti mleka, ampak Lana kakšne pol ure lepo je, potem pa se zmatra in zaspi. No vmes hlasta zrak, sicer podreva kupček, ampak predno zaspi je jok in stok. Jaz sem mislila da so krčki, pa sva jo futrala s kaplicami (zeliščnimi iz lekarne, skupaj z bebi čajem) . AH, kje pa..... to niso krčki ampak je zato, ker je preveč zraka v trebuščku in predno zaspi je že spet lačana, ker bog ve koliko ona v teh pol ure poje. Mogoče samo 30, za 3600 g, pa bi morala vsaj 60. Zdaj imava prkso ki jo je dala babca Tanja: jeva, podirava kupčke, ko zaspi jo prisilim da še je, vse skupaj traja 45 minut in potm spi 3 ure. ZVČER pa: isti posopek, je..... vmes čez dan si pa jaz "naštopam" v flaško 50, za ob 23 in potem v drugo flaško še 50 za eno dojenje ponoči ali proti jutru. Tako da dobi kar poje pri meni, potem pa še od 30 do 50 odvisno kolk je lačna po flaški (moje mleko) in ZASPI KOT TOP. Spi 4 do 5 ur. Torej večerno dojenje in nočno dojenje: pri meni + flaška. Jaz sem sredi noči preveč zaspana, da bi jo dojila po dve uri, pa eno uro da zaspi .... mah to ti gre cela noč. Da vam pa povem, sva ji šla kupit dodatek: Novalac. JAH,.... NI ŠANS, da bo ona to jedla. Se je kremžila in vse ven zmetala, potem pa se dobesedno drla- jok, ker je zamirila.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Ni kaj, samo moje mleko. Je pa Tanja rekla, da jo ne smem navadit da skoz pije iz FLAŠKE, ker potem ne bo hotla vlečt. Samo za ponoči - da ji še dodaš iz stekleničke, da je hitreje fertik in da imaš še ti kaj od noči, pa takrat, če greste kam ven, (recimo jaz sem šla k frizerju pa me ni bilo 2 uri), pa jo je oči nafutral. Prav luštno sta se imela ! Tko da nisem obremenjena, če sem slučajno z doma. Sicer ne hodim ven, ampak moram se "zluftat", tko da si privoščim tudi kaj zase in grem malo v šoping, pa na kavo, pa tko.... Probajte še to najino varjanto hranjenja, mogoče vam uspe in imate vsaj kaj od noči. Sicer pa je vsak otrok zase in je težko biti pameten. Pa še to vam povem: Lana na dan spije 20 ml babi čaja, ali pa Janeževega. Ji ful paše, očitno je žejna. Ja tili naši srčki so res srčki. V bistvu nam vse povejo: ali so lačni, jih zebe imajo krčke, vse... samo opazovati jih moramo. Se mi je pa LANA včera zjutraj ob 6, prvič NASMEJALA. (stara je 3 tedne). Kako čudovito in nepozabo je bilo. Škoda je le, ker se je vreme skisalo in ne moreva ven na sprehod. Ampak, saj bo kmalu pomlad. Lepo se imejte in crkljajte svoje srčke. Pa ATIJE tudi......... (nikar jih ne zanemarite..... Pozdravček Barbi
|
|
|
|