ajja
|
Halo! Midva sve žes sprehoda, naju je vročina pregnala. Claudia, jaz še samo dojim, jagode pa jem in je pri malem vse o.k. Luna06, glede plavanja sem ti že mislila pisat, ker vem, da si me spraševala, pa sem pozabila. Midva sva se priključila na polovici tečaja, ker se naslednji začne šele v začetku oktobra (organizira jih Plavalna zveza Slovenije). Pravijo, da je dobro začeti, ko otrok še ne hodi, ker ko shodi pozabi žabji refleks in se ga mora učiti znova. Drugače pa je tečaj 10x, prvič si z otrokom v vodi cca. 25 min, potem se čas podaljšuje. Midva sva bila takokot ostali kar 45 min, ker je Žiga čisto užival. Fredov obroč dobiš tam, kupit pa moraš neoprenske hlačke, stanejo 21 eurov. V skupini naj bi bilo 10 otrok, ampak nas je malo več. Cena tečaja je 90 eurov (za 10X, jaz sem plačala pol), in sicer je to cena za otroka, dva spremljevalca in izposojo obroča. Na Ptuju nisi časovno omejen z obiskom bazena, tudi po tečaju se lahko starši še neomejeno kopajo. Zgleda pa tečaj tako: vaditeljica (pri nas 2) sta zunaj bazena in dajeta navodila in kažeta vaje na suhem, večino vaj dela z otrokom en od staršev, pri nekaterih pa sta fajn oba; tam dobiš tudi igračke. Vaje pa so različne, recimo primeš obroč in ga potiskaš pred sabo cik cak okoli in okoli po bazenu, se za nekaj metrov oddaljiš od otroka in ga kličeš, da pribrca do tebe, pred njim vlečeš igračko, da plava za njo,potem mu pokrčiš nogice in jih prisloniš ob rob bazena, da se odrine... Fino je, vsi otroci so uživali, se smejali, vriskali. Je pa tole plavanje dobro za celo telo, krepi kosti, razvija mišično maso, povečuje pljučno kapaciteto, krepi srčno mišico... Še to. Je enkrat tedensko, imajo pa še termin za nadomeščanje, če kdaj ne moreš. Evo, to je še link do vadbe za dojenčke: http://www.plavanje-dojenckov.com/ Če te še kaj zanima, piši, samo kako stvar me je treba včasih večkrat spomnit. Grem malo pospravit, dokler Žiga še spi. Moramsi kupit novo tipkovnico, ker bom drugače znorela. Na tejle mi šteka presledek in moram kar naprej popravljat tekst. Lepo se imejte!
|