Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 9:01:39
|
|
|
|
LUNA06
|
Ojla! Midva bi tud pršla.Sam ravn tko nimam pojma kako do Mosteca. Vam moram povedat.Učer sva bla z na tajski masaži, sva dubla bone za poroko.O kok je blo fajn, ej tok hitr minila tista ura.Sem kar zastokala ko mi je začela roko masirat, me je prašala če me tam boli, pa sem ji razložial da mam doma baby.... Se mi zdi, da bo še šla, če ne drgač pa samo an masažo hrbta in vratu. Naš mali zdej spet pančka.Smo ga pa že neki cajta nazaj prestavli iz zibke u postelco in je fajn, ker fajn ven vidi.Zjutraj ko se zbudi gleda medvedke po steni in sploh ne zajoka. Goste hrane poje zmeraj več.Zdaj jo ima kar že za cel obrok.Je fino, ful rad je, pa tko lepo mu gre po žlički.Če sem doma, mu nardim sama jabolčno kašico, pa dodam hruško, korenček ali banano.Če pa ni časa, jemo frutke in hippke. Drugače se pa še vedno dojiva. Ja ceu frajer je res.V nedeljo mamo krst, pa še nisem šla iskat nč za oblečt.Tud zase bi lahk še kej najdla, zdej ko mi je uspelo shujšat na prednosečniško težo.No, da se mal pohvalm, mam clo dva kg manj kot pred nosečnostjo.Če jih dam pa še enih pet dol, bo pa sploh zakon. Pozdravček in lep dan usem!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 10:44:11
|
|
|
|
Barbid
|
Živjo Evo, mene....... Zdrava, nezdrava, saj ne vem, enkrat me ful boli, drugič spet nič, vse kar je novega je to, da nimam več vročine. Ma pa zato Lana prehlajen uček. Pa saj važno je, da je pridna. Res je. No, tudi midve sva se v tem tednu naučile jesti po žlički. Ji dobr gre, kar trese se ko zagleda žličko. Nima nobenih alergij po hrani, pa tudi kaka normalno (sem se malo bala, glede tega prehoda kako bo z kakanjem). Jutri, če ne bo padal dež (napovedano je slabo vreme), potem prideva. Sam men bi blo tud bolj fajn v čolnarni, glede na to, da ne vem čist dobr, kje v Mostecu ste mislne (k je kar velik). Atena: kako kaj Romeo? Upam, da prideta. Pozdravček Barbi
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 11:46:52
|
|
|
|
atena777
|
Ja če ne bo vročine res ni potrebe, da se dobimo v Mostecu, ga šparamo za drugič. Lana Romeo pride, in je tudi kar dobre volje glede na vreme. O meni pa kg nikamor ne gredo, še celo 2 kg sem šla gor od morja (tako da sem set na 7+). . Sem kar motivacijo izgubila. Pa tudi ne upam sedaj imeti kake redukcije pri hrani, ker se je David v zadnjem mesecu le 560 g zredil. Menda premalo, res pa da je bil slab mesec. Tako čudno je, pogosto med dojenjem kar plane v jok, kot da ga nekaj boli in potem ne more več jesti. Im,a še katera to težavo? Koža se mu je popravila, moram reči. Upam, da bo tako tudi ostalo, ko bomo šli dol z olivnega olja, ki smo ga dobili na recept. Tudi mi smo šli v tavelko posteljico ravno ta vikend in je čisto navdušen. STOKKE je zakon, komaj čakam še previjalno. Res je feng shui . V zibelki se je kar vse treslo, kot bi bil potres, kot da se bo vse skupaj razletelo v treske. Sedaj razmišljam, da bi tudi košaro pospravili, ker kar nekam nerad je v njej, samo mamici je všeč, ker ima vse, dežno prevleko, mrežo proti komarjev, zaščito proti vetru...bomo poskušali zdržati še do konca maja vsaj, ko bo star 4 mesece. Torej kaj čm reči za jutri, če bo takole deževalo kot sedaj, mogoče raje prestavimo na kak drug dan? Lp, a.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 12:02:38
|
|
|
|
LUNA06
|
Evo, jaz sem zato, da prestavimo na drug teden, ker mi bo jutri težko zneslo, pa še tale vreme.Bi blo fajn, da se dobivamo an 14 dni.Sem pa za Čolnarno in pol se tam zmenimo kje in kako za Mostec.Kaj pravte?
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 13:42:00
|
|
|
|
Urša08
|
Ojla! Se še jaz malo javim. Prvo naj povem podatke za tabelico, če jo bo katera posodobila in sicer je imel Nejc pri štirih mesecih 6562g in 65cm - sem ga kar doma zmerla in stehtala. Glede kilogramov sem pa jaz tako vesela sem že na -5 kg kot pred zanositvijo. Se pa ne bom čist nič pritoževala če gre še kak kilogramček dol. Ne morem verjet da mam sedaj boljšo postavo kot pred zanositvijo, le trebuh mi nagaja. Mi pa ful lasje odpadajo. Z gosto hrano še nisem začela, mam konec meseca oz. začetek junija izpit in se bom z uvajanjem potem ukvarjala. Vidim da vas je že veliko začelo z uvajanjem. S čim ste pa začele? S sokco - razredčenim , sadjem, zelenjavo? Kr mal napište če se vam da bi blo fajn vedt. Nejc je dons izredno priden, sva spala do 7, se nahranla in potegnila do 8. Potem je bil do 11 pokonc. Sem ga dala 15 do 11 spat in je spal uro in pol. No sedaj pa spet spi. Očitno ga tole turobno vreme uspava, ker drugače praktično nič ne spi čez dan. Sedaj pa letim malo pospravit dokler mi še pančka. Lep dan
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 14:53:23
|
|
|
|
zima07
|
Meni je prav-ce je dez napovedan, prestavimo...ce se kateri pogovarja ali kofetka, se pa lahk tud kje notr dobimo (Mercator center, Spar...kjer se v barih ne kadi..)..No, sporocite do vecera, da se vemo organizirat... Pozdravcek vsem!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 15:14:16
|
|
|
|
Manca12
|
Atena777, mogoče ti mleka malo primanjkuje, da ti joka med obroki. To se meni tudi včasih dogaja, malo se že poznam od taprvič, kako je z mlekom. Vsake toliko časa mi ga malo primanjkuje in se potem kakšen dan ali dva matram, da ga dobim nazaj. Ampak prvič nisem nič krvavela v času dojenja. Sedaj pa velikokrat malo zakrvavim in takrat je ful malo mleka. Izjemoma sem hitro po prenehanju čišče 1 teden krvavela, drugač me pa skoz tole zafrkava, da kakšen dan ali dva včasih malo pokrvavim. In takrat je obvezno problem z mlekom. Zaenkrat nisem še nič dodajala, niti nadomestnega, niti take hrane. Urša08, pri uvajanju GH smo začeli (pri Tjaši) s korenjčkom, krompirčkom od zelenjave, sadje pa banane, jabolka. NIkoli nisem bila prav zagovornica frutkov in kupljenih kašic. Raje smo imeli zmeraj pri roki junior skutice od LJubljanskih mlekarn. Hm, za jutri če bo dež sem bolj za NE kot za JA v Čolnarni. Če bi se že dobile, bi bila raje za kakšen nakupovalni center ali kaj podobnega, kamor se da z avtom priti do kraja dogajanja kot je rekla zima07. Saj res... mi smo bili pa na morju. Ste se ful razpisale v tem času, sem komaj predelala gradivo.... Vreme smo naročili odlično. Vse dni smo se kopali. Tjaša je 100% uživala, Žak je pa le nogce pomočil. Za Žaka je bilo presvetlo za spanje na plaži. Moram pa povedati, da smo tudi digitalca skopali v morju... bomo povprašali, kaj menijo na servisu, drgač pa....
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 15.5.2007 22:41:40
|
|
|
|
ajja
|
Ja, za jutri je cel dan napovedan dež. Jaz sem tudi za to, da naš meeting prestavimo na drug teden, ko bo spet sonček. Danes smo nabavili avtosedež Maxi Cosi Tobi. Je bil v Arielu v akciji. Ampak sem tisto, kar je bil avtosedež tu cenejši (cca. 70 EUR), porabila za poletne cotke za našega frajerčka. Če pa rabi! Lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 8:47:01
|
|
|
|
Barbid
|
Živjo Vreme je ..... čudno - dežuje glih ne, toda za sedet v čolnarni pa ni - vsaj meni se tako zdi - mraz je. Sem brala da ste se nekaj menile v nakupovalnih centrih - uf, to za naju ni. Lana čim pride v trgovino, se začne jokati. Se mi zdi da jo motijo lučke - al pa je kakšen strah od rojstva (operacijske lučke) , kaj pa vem, v glavnem je za nepomirit, tako da ne hodim nikoli z Lano po trgovinah. Bova pač počakali na sončno čolnarno. Atena, bo pa proti koncu tedna lepše vreme, pa če boš imela čas, pokliči pa se dobimo na sprehodu. Pozdravček Davidu od Lane Lp Barbi
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 9:24:46
|
|
|
|
atena777
|
Hojla pupe, ali je katera videla kako je včeraj sonce popoldan posijalo? Bojim se, da se bo ob 12h v čolnarni rafvno to zgodilo. Včeraj sva bila na potepu in se nisva imela časa javiti, da bi povedala še midva najino stališče. Vendar se strinjam, se dobimo drugi teden, ker tudi meni prav pride počitek,če ne drugega zaradi mleka. Manca pomojem bo nekaj takega kot ti praviš, verjetno ima razvojni preskok. Včerja sem imela že več mleka, ampak redi se pa nikamor ne. Aji32 se je rač.pokvaril, tako da vse ki imate njeno št. jo lahk kličete na tel. Lp A.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 12:36:41
|
|
|
|
petraz
|
Lep pozdrav... Danes je naš ANŽE star 2. leti ... in jaz že pridno pečem piškote za sobotno "otroško zabavo"... Se vam kasneje kaj oglasim, če bo le čas....
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 12:48:26
|
|
|
|
atena777
|
Anže vse najboljše !! Midva svas sprehoda, naju je ful napralo. Zanima me kako vaše sončke pokrivate ponoči. Jaz sem obupala in šla spalno vrečo kuit (že drugo). Se beremo pa-pa.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 13:31:08
|
|
|
|
zima07
|
V S E N A J B O L J S E za ANZETA!!!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 13:36:48
|
|
|
|
Urša08
|
Anžetu želim vse najboljše za dve leti. Atena777 tud jaz sem ga en teden nazaj začela dajati v vrečo in je sedaj ok. Kolk jih pa oblačte za ponoč? Body + pižamica - tako ga jaz. Lep dan kljub dežju.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 14:26:24
|
|
|
|
atena777
|
Jaz ga oblečem v pižamico in spalno vrečo. Sedaj je bil ene par dni brez vreče in je bil ves odkrit. Pa tako hladno je že ponoči (če je okno odprto).
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 14:31:57
|
|
|
|
Barbid
|
Živjo na tole pa morm dadati svoje mišlenje: (pa prosim brez zamere, pišem samo svoje mišlenje) a pri teh temperatturah (no izjema včeraj in dans k je res hladno ) jih oblačite za ponoči v bodije+ pižamce in sp.vrečo. Dobri so, tili vaši srčki, da prenesejo vse to na sebi. Moja Lana znori o vročine, če bi jo tako napravila. Ponoči ima samo pleničko, pa tanko bombažno pižamco, pokrita pa je samo z rjuho. In ima tople rokice in nogice. Sem pa jo pokrivala s kovrtčkom, pa je dobila vročinski osip. Lana je , očitno vroč temperament. Pozdravček Barbi
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 14:53:05
|
|
|
|
Urša08
|
Barbid lepo da si povedala svoje mnenje in očitno je tvoja Lana res vroča. Jaz sem Nejca pokrivala in se mi je ponoči odkril in se mi je začel bolj pogosto zbijat, ko sem ga potipala je imel hladne rokce. En teden nazaj sem ga pa začela dajati v vrečo in od takrat naprej ima tople rokce in tudi zbuja se bolj poredko - 1x do 2x. Mu dam pa body s kratkimi rokavi in tanek pajacek. Se mi zdi še najboljš da se po otroku ravnam. Je pa res da se mi zdi da je bolj zmrznjenček očitno po mamici - sem jaz bolj napravljena ponoči kot on. Kako pa zgleda vročinski osip? Lep dan
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 15:12:12
|
|
|
|
Barbid
|
Urša, saj pravim, vsak otrok je človek zase in ne moremo vsi delati po isti formuli. Važno je, da mu je dobro in toplo in da ponoči pančka. Lana ob 21 "ugasne" - to pomeni da ob 20 je, potem se kopa, vsak večer - v vodo dam samo par kaplic olivnega olja, namilim pa po potrebi, odviso koliko se popackava pri jedi (ji teče vse pod brado - slinček bolj zaščiti oblekco) in spi do 03. Vsako noč - vedno ob istem času, pokiče.... poje in ob 3.30 zaspi do 8.00 Ti pa povem, da sem jaz prav "zmrzjenček" k se ponči pokrijem kovrtom, Dušan pa je pokrit samo z rjuho. Očitno je Lana po očiju. No, nobeden od naju pa nima ponoči pižame, (ne marava), vsaj kle sva si 100 % enotna. Sprašuješ kaj je vročinski ospip: drobne rdeče pikice, ki se pojavijo, po telesu, kadar je otok pregret. Navadno izgine po 12 urah, ko se otrok ohladi. Lani je izginil po 24 urah, temperature ni imela. Ko je dobila vročinski osip je spala samo v plenički in bodju s kratimi rokavi (kako ravnati v tem primeru piše v knjgi nega matere in otroka na strani 219.) Še mal, pa bomo vse znale (vsaka kaj pove), pol smo pa že pripravljene na novega , a ne ? Pozdrav Barbi
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 16:05:58
|
|
|
|
atena777
|
Barbid da ni tale tvoja Lana prevroča za mojega romea. Kako pa si ti predstavljaš, da se bosta peljala skupaj v Freestylu, če bo hotla bit odkrita, Romea pa bo zeblo zraven... JOKE! V bistvu je naš Romeo tudi precej vroč, samo ponoči pa se kar shladi, če je okno odprto in me malo skrbi, pa še on gre takoj po kopanju spat in je ves pregret, ne morem ga dati samo v pižamici v Mižale. Plus tega pa ima sedaj nov hobi - brcnje rjuhe iz sebe, je postavil že nov rekord, 40s. Zato spalna vreča. In naj povem, da sem včeraj iskala poletno spalko kot nora. Potem sem našla neko, ki je narejena po najnovejši tehnologiji (ven ne gre, not pa tut ne) in vzdržuje tel.temp. To je nekaj zate, ker je tvoja Lana v koraku s časom . Eeeej draga moja Barbid morala sem se odzvati na tvojo provokacijo, saj razumeš! Tašče morjo bit v dobrih odnossih. Evo šalo na stran, Romeo spi kot ubit, ni čudn k se pa dojiva na tri šihte. Sem resno vzela grožnje z dodajanjem mleka. Jok brate odpade! Ni se mamica zastonj matrala do sedaj (pa oprostite mi vse, ki dodajate, ni mišljeno provokativno). Pupe, drugi teden bomo naročile vreme in če bo fajn hajcalo, bo Mostec, sicer pa Čolnarna. koliko vas pride? Pridete tudi štajerke? _nekaj smo se menile z Zimo, da bi ko boste C&A odprli, prišle mal ojrov k vam zapravit. Zima skos pozabim. Katero mleko pa uporabiš pri mlečni kopeli - svoje ali od kravce? Uživajte do MAX.!
< Sporočilo je popravil atena777 -- 16.5.2007 16:08:56 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 16:06:55
|
|
|
|
eva1
|
ANŽE-vse najboljše za 2 leti Jaz Aljo oblečem ponoči v bodi dolgi rokav in bombažne žabice do pasu, pokrijem jo čez nogice...Luka pa je v bodiju s kratkimi rokavmi +čisto tanka poletna sp. vreča-pa je vedno čist vroč -res so različni otroci!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 16:33:37
|
|
|
|
ajja
|
Anže, vse najboljše za rojstni dan! Lepo praznujte! Naš Žiga spi v tankem bodiju z dolgimi rokavi in žabicah, copatkov nima, ker si jih takoj zbrca z nog, pokrit pa je z otroško odejico od Odeje Škofja Loka. Ko je bilo še bolj hladno, je imel dvojne dolge rokave. Je pa pri nas v hiši zdaj grozno vroče, ker imamo slabo izolacijo. (Kaj šele bo poleti? ) Rokice ima vedno bolj hladne, tako da jih jaz nimam za merodajne, če ga zebe ali ne. Ravnam se po temperatri vratu, kar mi je priporočila tudi moja kolegica s štirimi majhnimi otroci (od 2 do 5,5 let), če ima topel vrat je o.k. Kako so kaj danes vaši ? Naš je prava tečka. Saj danes vreme res ne vpliva ugodno na počutje. Lepo se imejte!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 18:54:15
|
|
|
|
bucka01
|
Pozdravljene! Da še jaz malo pokomentiram čeprav z tamalo v naročju je tudi naša danes prava tečka vreme pa še mlaj povrh usega. Anžetu vse naj naj za rojstni dan . No glede spanja oz.oblačenja je tudi naša bolj topla tako da ji tudi jaz oblečem le body z dolgimi pa žabice do pasu pa ravno tako je pri nas pokrita z prešito odejico vendar je zjutraj vsa odkrita je kot njen starejši bratec ki ne prenese tega da je pokrit. Grozno dolgo sem pisala tale mali prispevek enostavno mi danes ni usojeno sedeti tukaj je Julija preveč sitna ČAWčAW
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 20:57:57
|
|
|
|
Manca12
|
O, da se mal pohavalim.... danes je dan za spanje, je reku Žak. Vse NAJ, NAJ Anžetu!! Mi oblečemo kratek body pod pižamo zvečer. Če nima stopalk, nič hudega, ker ima itak kar vlažne nogce - m mu je vroče. Včasih ima pa brez pižame dolgi body in žabice. Nam pa so prišli v torek montirati klimo, zdaj jo bi pa skor prej rabili za gretje kot hlajenje... Glavno, da nam je na dopustu vreme zdržalo. Aja, saj res, da omenim... Zaton je zakon za otroke, mivka, Tjaša sploh ni hotela iz vode. Kje se pa delfinčica skriva, že dolgo se ni nič oglasila??? A ima še kdo kakšno kožno alergijo?? Mi trenutno hodimo okrog dohtarjev. Groza. Moramo najprej odkriti, kaj sploh je. Jutri gremo spet k dermatologu, danes nas niso hoteli vzeti. Potem se moramo pa še na teste naročiti na Vrazovem trgu ali v Ankaranu, odvisno kje bo manjša čakalna vrsta.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 21:52:06
|
|
|
|
delfinčica29
|
Evo me po dolgem času. Zadnje čase se mi zdi,da imam premalo mleka zvečer in dam še malo aptimila.Očitno rabi več. Sem po eni strani kar užaljena,ker sem si želela samo dojit. samo,če je lačen mu morem dat ne. Sem tud čudna. Imo že marelo in je kar zadovoljen ,ker lahko gleda ven. Sem pa ful jezna,ker smo dobili zavrjeno za vrtec.Pa tako jambrajo,da ni otrok. Danes sem pospravljala predale in spet napakerala eno vrečo premalih cotk,.kako hitro rastejo tile naši malčki.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 16.5.2007 22:17:50
|
|
|
|
Barbid
|
Hallo ste me pa "okregale" in se razpisale glede nočnega oblačenja. Jaz ne morem iz svoje kože - bom še nekaj napisala: Pišete, da se razbrcajo , seveda se, ker jim je mogoče prevroče. Lana se je tudi razbrcala, ko je bla pokrita s kovtrčkom, zdaj ko ima samo rjuho, pa se ne razbrca. Mislim pa, da rokice niso ravno merodajne, ali je otroku vroče ali ne. Sicer pa tko, kot sem napisala: vsak dojenček je svoja osebnost in ne moremo se ravnati po formulah. Važno je le to, da jim je udobno in lepo. Atena: čak zdaj bo poletje in bosta romeo in lana bolj malo oblečena, pa bosta lahko skupaj vozičku, .... jima bo itak vroče Pozdravček Barbi
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.