petraz
|
Lep pozdrav! Najprej vsem hvala za čestitke.... V soboto sva prišla domov, vendar se vam prej nisem utegnila javiti.... Kajti našega Nejca zelo "matrajo krči" in potem imam bolj malo časa za RR, poleg taga pa je še tu Anže... Skrtka, da vam malo povem kako je bilo. V sredo sem imela CTG in ob enem napisano na izvido "indukcija poroda", kar pomeni, da mi bodo sprožili porod. Tako, da sem v bistvu že teden dni prej vedela kaj me čaka, vendar vam tega nsiem govorila, saj nisem bial sigurna kaj bo... In tako sem 24.01. prišla okoli 9h s svojim dragim v P., kjer je sestra rekal, kaj naj me pošlje kar v porodno ali naj me pošlje na CTG... Nato me je naprej poslal na CTG in ej rekla,d a tako ali tako dela Dr. Završnikova in se bo ona potem odločila kaj bomo naredili!? Na CTG se je pokazal en popadek, vendar je sestra mislila, da se je to premaknil naš Nejc... Potem sem šla nazaj.... in mi je zdravnica rekla, da me bo pregledala, kjer je ugotovila, da sem odprta že 3 cm in me tako poslala s partnerjem kar v porodno... Tako sem prišal v porodno ob 10:20h, kjer je smo prvo izpolnili papirje, vmes sem prosila za sobo 1 ali 6, saj se tam lahko giblješ... in ko so me priklopili na CTG sem ležala na postelji in skupaj z sestro izpolnjeval papirje... To vam moram povedati.... V tem času je v sosednji sobi ena rojevala z epiduralno, ki ji ni prijela in vam povem, da se je tako drla, da se s sestro spoloh nisva slišali... kar je bilo pa njhuje, da me je, kljub že enemu porodu, vedno bolj postajalo strah... No, nato je prišel še moj in sva lep čakala.... popdaki so bili bolj slabi, vendar boleči kot ... Pa še ležati sem morala... Vmes je prišel zdravnik in babica, ki je vodila porod in zdravnik mi je predr mehur.... Nato je sledilo čakanje... Mene pa je bolelo in bolelo... pa tako sem si želela porod... Okoli 12:20 h je prišla babica in mi dala inekcijo v ritko in mi rekla, da lahko vstanem, če želim.... seveda sem z veseljem... Nato je ob 12:42h moj dragi slikal uro, saj se je ob tem času rodil Anže in jaz sem "jamrala", kako bi bilo fajn če bi ob 14h že rodila.... Malo az tem, pa em je začelo vse ful boleti, tako da sem mislila, da bom..... in babica je rekal, da naj pritisnem, da se "pokakam", da glavca pritiska.... in nato mi je rekla, da naj prediham eš dva popdaka, medtem so prišli zdravnik in še ena zdravnica in babica .. pa še ena... in babica je rekla, da naj pritisnem in dvignem noge... pritisnila sem že, vendar noge.... pa še tiščati... vmes sem rekla, da ne bom zmogla in so vsi rekli še, še pritisnite... in Nejc je bil že zunaj..... pa tako se je drl... komaj je ven prišel... pa dali so mi ga na trebušček... ati pa je prerezal popkovnico... Skratka tako hitro, pa vendar zelo boleče je bilo... Babica mi je rekla, da je to noramlono za drugi porod, saj se otrok hitreje spušča in tudi dosti bolj boli, saj je porod bolj intenziven... Po porodu sem vprašala za dve žili v popkovnici n so ugotovili naj bi bile tri, vendar pa so mi povedali, da je Nejc imel na popkovnici pravi vozel, kar pomeni, da bi se lahko ob porodu zadušil... Skratka, tako sem hvaležna, da se je tako lepo vse izteklo... Zelo sem hvaležan tudi babici Vereni, ki je vodila moj porod in zdravniku, zdravnici in osebju, ki je bilo prisotno... HVALA!!!! Sedaj je že vse za nami in se lepo cartamo, Anže je Nejca že sprejel, čeprav ga bolj malo zanima... Ja, ko govorimo o Anžetu... še to... Anžeta so mi v petek pripeljali na obisk, čeprav sem rekla, da raje ne, ker potem ne bo hotel domov... In vseeno so prišli... Ko je stopil čez vrata in me videl z Nejcem v naročju je rekel: " Mama aja, babi brm, brm..." in se je obrnil proti vramo, akr je pomenilo, da želi domov.. Meni so se kar solze ulile... Moj Anže sploh ni hotel k meni... Grozno... A si pedstavlajte kako mi je bilo... koamj sem čakala, da ga vidim in vsak trenutek mislila naj... potem pa to... Sedaj je že bolje... Lep dan...
|