oka -> RE: Delitev učencev??? (17.1.2007 11:17:40)
|
Če sem jaz prav razumela, je delitev učencev po nivojih. Se pravi, tisti, ki je npr. pri matematiki odličen, bo obiskoval pouk v najvišjem nivoju, srednji na srednjem in tisti, ki jim matematika ne gre na najnižjem. To se mi zaenkrat zdi O.k. (kaj bom dejansko mislilia o tem drugo leto, ko bomo imeli četrtošolca pa ne vem), ker tisti, ki mu matematika ne gre, velikokrat ne more slediti pouku tako kot tisti drugi in tako odnese od predmeta bore malo, posledično ima slabe ocene in odpor do predmeta. Pouk na ustreznem nivoju, pa mu omogoča spremljanje pouka v skladu z njegovimi sposobnostmi in tako je manj stresa za učenca samega. Jaz bi bila zelo vesela, če bi v mojih časih šolanja bili ti nivoji, ker mi matematika ni nikoli dobro šla in sem imela hud odpor. In ni rečeno, če je pri enem predmetu na najnižjem nivoju, da je potem pri vseh predmetih tako. Jaz bi naprimer imela matematiko na najnižjem nivoju, angleščino pa na najvišjem. Tako je moje mnenje, bi pa bilo zanimivo slišati še kako učiteljico, kaj si misli o tem in kake so resnične izkušnje. LP
|
|
|
|