Pikabu -> RE: Nosečnost in nosečniška sladkorna bolezen (20.1.2007 15:54:25)
|
Belka, pred obrokom so meni rekli, da ni bistveno, zato si jaz nisem nikoli merila. Po obroku pa mi je rekla, da je idelano nekje do 6.0, tolerirano še do nekje 6.5, več pa ne. Kar se sladkorne tiče. Jaz sem jo v prvi nosečnosti imela, bila na inzulinu že od ene 26. tedna naprej. V bistvu sem potem videla, da inzulin ni tako grozen kot se sliši, ampak samo pomaga, da sladkor lepo pade. Kljub temu sem se ga v drugi nosečnosti otepala, si želela, da bi bila čim dlje brez in tudi prišla čez brez. V bistvu niti ne vem ali sem v 2. nosečnosti sploh imela sladkorno ali ne. Ta dolgi test je bil v redu, čeprav so mi ga delali zelo zgodaj. Potem mi testov niso delali več, na kontrolo sem pa redno hodila in si tudi sama merila. Vrednosti so bile ves čas zelo lepe, vodili so kot sladkorno, a je bila ali ne, pa ne vem. Glede sladkorne tudi sama ne vem, kaj naj si mislim. V drugo sem vedela, kaj me čaka, vsi so rekli, da bom sigurno spet na inzulinu, še posebno, ker sem ga prvič tako zgodaj dobila, pa je šlo samo z dieto. Sem se veliko manj sekirala, bila ves čas pripravljena tudi na inzulin, pa je šlo brez. Psiha veliko tudi vpliva. Z obema otročkoma je bilo vse v redu. Kolikor sem pa spremljala, kako je s tem drugod, se mi zdi, da pri nas zaženejo veliko paniko, pa zdaj vidim, da je mogoče bolje tako, da se sigurno pazimo, pa da je vse v redu.
|
|
|
|