Strije (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tejči -> Strije (10.9.2004 18:33:31)

Ojla!

Sem v 34. tednu in zaenkrat še nimam pretiranih težav s strijami, ampak po vsej vrjetnosti se mi bo to še nabralo..ker če je ena, bo jih vrjetno še več.
Zaenkrat imam kremo Sanosan, vendar jo porabim v 14 dneh in sem se že naveličala skozi letat po nakupih za to kremo. Me zanima, če mi katera priporoča kakšno boljšo kremo v večji tubi, ki mi ne bo tak hitro zmanjkala in je kr učinkovita??

Hvala, pa LP od Teje&:duda:

Dolina -> Strije (10.9.2004 19:20:01)

Ojla,

enkrat je bila ena debata na temo strije in kreme. Mislim, da v juliju - igra v senu.:)- Ena RR-jevka je imeal celo nosečnost eno tubo, samo zdej se ne spomnim, katere firme.

Jaz imam kar od Afrodite, se mažem mislim, da slab mesec in mi ni bilo treba še po novo. So se mi pa že naredile strije :((:(( pa sem komaj v 15t. In to na bokih in dojkah. :((

Lp, Dolina

Tejči -> Strije (10.9.2004 19:31:08)

Se spomnim tiste debate ja..to je krema od Collistarja, ampak je nikjer v MB ne dobim:(
Zaj pa ne vem kero si naj kupim, da ne bom dala dosti gnara za brezveze..bi rada nekaj fajnega mela;)

Čav-bav

Tea&:duda:

Annny -> Strije (10.9.2004 20:27:49)

Jaz sem tudi zamenjala že vse mogoče- zaenkrat se strije niso pojavile. Trenutno imam pa kar olje Bubchen (z ognjičem)- na njem piše, da 'preprečuje strije'...lahko rečem samo to, da je koža po njem zelo voljna, prožna..pa še cena je cca. 1000 sit, tudi diši lepo(-:
Tejči, tudi če boš kupila ne vem kako drago kremo, se bodo strije vseeno pojavile, če si k temu nagnjena...tako je na žalost pri vsaki..bistveno je, da kožo z nečim mažeš.

Lunca1 -> Strije (11.9.2004 7:21:21)

Jaz kupujem v DM-u od Chiccota, je 300 ml, stane pa malo manj kot 3000 sit. Imam jo za kakšen mesec. najprej sem kupovala Milupovo, pa mi je šlo tud na jetra, ker sem jo tako hitro sprazila.

Lp Lunca

mala -> Strije (11.9.2004 8:12:42)

jest sm uporabljala od aventa in mi je pomagalo imela sem olje in kremo proti strijam zamenjala sem pa samo enkrat! med nosečnostjo nisem imela strij še babica v porodnišnici je pohvalila moj trebušček:) po porodu se mi je pa naredilo par strij po nogah, ko pa sem nehala dojiti pa tudi na prsih...temu se skor ne moreš izogniti malo mamic je ki nimajo strij.

lp:sloncek:

Tejči -> Strije (11.9.2004 10:51:14)

Hvala punce za vaše izkušnje. Saj če se naredi kakšna strija, se niti ne sekiram, ker za :duda: se vse potrpi..samo da bo zdrava in pridna9nebesa

LP, Tea&:duda:

morskadeklica -> Strije (11.9.2004 17:27:40)

oj. jest zaenkrat še nimam tovrstnih izkušenj, sam kolikor sem se pozanimala (pri raznih zdravnikih in po pogovorih z nekaterimi nosečkami) je s strijami tako:
ni važna krema, ampak sama masaža. pa še nekaj, če je punca nagnjena k strijam, jih nobena krema ne prepreči, pomagajo le pri srbenju, pa hladijo. jest se mažem od 12t (zdaj sem v 16), zaenkrat ni še nič, samo jest mislim, da jih bom mela, ker jih imam že od prej (čeprav sem zdaj prvič noseča in nikol nisem hujšala), tko da sm verjetn bolj nagnjena k temu:(.

filipinka -> Strije (11.9.2004 20:01:44)

Pozdravljene!
Popolnima se strinjam z morskodeklico, je res tako. Jaz sem v začetku kupovala olje od Aventa, prav za nosečnice, na morju pa sem se začela mazat kar z nekim mlekom za telo. Potem več nisem kupila nič posebnega. Zdaj se mažem celo z enim parfumskim mlekom, ker obožujem vonj in nimam v 39. tednu niti ene strije na trebuhu ( je jih nekaj na ta zadnji). Tak, da sem ful ponosna na moj bušek:bravo:!
Čao, V. in :duda:

Stran: [1]