Anonimen -> RE: ime za fantka (21.1.2007 12:47:29)
|
Če malo pomislim, se bo čez par let zdelo tisto ime čudno, ki je zdaj "normalno". Saj je vsako drugo ime že tuje ali izpeljanka nekega tujega imena. NI več imen iz "naših" časov. Tako pač je. Iz generacije v generacijo se imena spreminjajo in tega ne bomo mogli spremeniti. Vrata v Evropo in svet se odpirajo in kaj pa veš, mogoče bodo pa ravno Tai in Lini čez 20 let moderni. JAz sem bila zadnjič v H&M, pa je ena mamica cca. 7 let starega fantka klicala čez celo trgovino Števek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Da me ne bo kdo narobe razumel. Ime mi je lepo (tudi mojemu očetu je tako ime), vendar sorry, ne sodi v njihovo generacijo. Števek sodi v generacijo naših staršev. In tako tudi mislim, da kakšne Mojce ali Marijane ali Nade ne bodo lepo pasale v generacijo naših otrok, v poplavo kratkih in tujih imen. Mogoče bodo pa spet njihovi otroci začeli dajati svojim otrokom imena Števeki in Frančeki, pa bodo takrat spet moderna. Vsako obdobje zahteva nekaj. Take "pasje" izjave pa so totalno mimo in žaljive za vsakega bodočega starša. zato bi bilo fajn, če bi nekatere pazile na svoja skropucala. Mi imamo pa kravo Belko in Minko, pa konja Ferdinanda, pa opico Mico, pa miško Mašo, pa kozo Jožo ...[sm=smiley29.gif] aja, pa sosedovemu zmaju je ime Nik, mojemu psu pa Mik, po mik Jaggerju. A da se piše Mick, hu kers? Tai mi je najbolj všeč med tvojimi imeni.
|
|
|
|